ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:04
 

Οι Ψευδιώτηδες είναι το δέντρο

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Οκ γελάσαμε με τα κατορθώματά του, προβληματιστήκαμε αλλά μέχρι εδώ. Το πρόβλημα στο κυπριακό ποδόσφαιρο δεν είναι οι κάθε λογής Ψευδιώτηδες που κυκλοφορούν στην πιάτσα.

Όποιος προσεγγίζει το όλο θέμα μ’ αυτό τον τρόπο μάλλον βρίσκεται ενώπιον ενός δάσους και χαζεύει μονάχα ένα δέντρο. Χάνει δηλαδή την ουσία του τοπίου ή του θέματος.

Το πρόβλημα είναι ο συνολικός μηχανισμός που στήθηκε εδώ και χρόνια. Είναι δηλαδή αυτοί που εντοπίζουν τους διαιτητές, τους αναδεικνύουν, τους διορίζουν και μετέπειτα τους αξιολογούν.

Την απόλυτη ευθύνη έχει η ίδια η ΚΟΠ και ακολούθως όλα τα τμήματα που σχετίζονται με τη διαιτησία και υπάγονται σ’ αυτήν. Όσα βήματα βελτίωσης και αν έχει κάνει το ποδόσφαιρο (μηδαμινά δηλαδή), η Ομοσπονδία δεν κατάφερε να εξελίξει τη διαιτησία ούτε στο ελάχιστο.

Είναι άλλωστε ο συγκεκριμένος χώρος, πεδίο που λιγουρεύεται κάθε λογής παράγοντας που θέλει να διακριθεί μέσα στο ποδόσφαιρο. Να στο πω ωμά και δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει ο οποιοσδήποτε διαθέτει στοιχειώδη λογική.

Όποιος ελέγχει τη διαιτησία είναι και ο πιο ισχυρός στο ποδόσφαιρο. Ανά δεκαετίες έχουν γίνει διάφορες μάχες ή καλύτερα πόλεμοι για το ποιος θα επικρατήσει στο χώρο. Οι νικητές αλλάζουν κατά καιρούς, αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Το πρόβλημα παραμένει γιατί είναι τέτοια η δομή που προωθεί την εκμετάλλευση των διαιτητών ή αν θες την διαφθορά εντός του χώρου.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο παρατηρητής, αυτός δηλαδή που αξιολογεί την απόδοση του διαιτητή είναι αυτός που τον ορίζει στα ματς. Και άμα ανήκουν στον ίδιο Σύνδεσμο Διαιτητών μπορεί να προκύπτει και καμιά κουμπαριά. Και άμα ακούς κουμπαριά σε χώρους εξουσίας και ζεις στην Κύπρο, τότε καταλαβαίνεις εύκολα το αλισβερίσι.

Στην τελική, την ευθύνη δεν την έχει ο Ψευδιώτης και ο κάθε Ψευδιώτης. Η ευθύνη βρίσκεται στην εξαμελή επιτροπή διαιτησίας στην οποία προεδρεύει ο κύριος Άλαν Σνότι, στον υπεύθυνο για θέματα διαιτησίας της ΚΟΠ Νίκ Νικολάου και κυρίως στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κώστας Κουτσοκούμνη… Αυτά είναι τα μεγάλα δέντρα του δάσους. Και εσύ χάζευε το δενδρύλλιο Ψευδιώτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Επαναβεβαίωση θέσεων από το Foreign Office για το Κυπριακό

«Αυτοκλιτοι και εντεταλμένοι πρέπει να απομονωθούν και να εκτεθούν δημόσια .»
Στέλιος Στυλιανού  |  17:33

Κλείδωσε ο Μουσιούττας για το ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ

«Τί σου είναι αυτή η ...ΔΗΚΟϊκή πολιτική!!! ...ολα τα νούμερα κερδίζουν!!!»
Ai Em  |  09:39

Αναστασιάδης: Τις επόμενες μέρες θα μας απασχολήσουν πολλά που αφορούν την δικαιοσύνη

«Μα γιατί τόση βία; Υπάρχει και η επόμενη πενταετία…. Να το συνδυάσετε με το τελεφερίκ σιόρ… »
Ai Em  |  09:26

Κλείνουν 15 καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου

«Αυτη η εξαγγελια σημαινει περιπου 400 απολυσεις . Για ποιους κτυπα η καμπανα; ...και να μην ξεχνουμε ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:51

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X