ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι Ψευδιώτηδες είναι το δέντρο

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Οκ γελάσαμε με τα κατορθώματά του, προβληματιστήκαμε αλλά μέχρι εδώ. Το πρόβλημα στο κυπριακό ποδόσφαιρο δεν είναι οι κάθε λογής Ψευδιώτηδες που κυκλοφορούν στην πιάτσα.

Όποιος προσεγγίζει το όλο θέμα μ’ αυτό τον τρόπο μάλλον βρίσκεται ενώπιον ενός δάσους και χαζεύει μονάχα ένα δέντρο. Χάνει δηλαδή την ουσία του τοπίου ή του θέματος.

Το πρόβλημα είναι ο συνολικός μηχανισμός που στήθηκε εδώ και χρόνια. Είναι δηλαδή αυτοί που εντοπίζουν τους διαιτητές, τους αναδεικνύουν, τους διορίζουν και μετέπειτα τους αξιολογούν.

Την απόλυτη ευθύνη έχει η ίδια η ΚΟΠ και ακολούθως όλα τα τμήματα που σχετίζονται με τη διαιτησία και υπάγονται σ’ αυτήν. Όσα βήματα βελτίωσης και αν έχει κάνει το ποδόσφαιρο (μηδαμινά δηλαδή), η Ομοσπονδία δεν κατάφερε να εξελίξει τη διαιτησία ούτε στο ελάχιστο.

Είναι άλλωστε ο συγκεκριμένος χώρος, πεδίο που λιγουρεύεται κάθε λογής παράγοντας που θέλει να διακριθεί μέσα στο ποδόσφαιρο. Να στο πω ωμά και δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει ο οποιοσδήποτε διαθέτει στοιχειώδη λογική.

Όποιος ελέγχει τη διαιτησία είναι και ο πιο ισχυρός στο ποδόσφαιρο. Ανά δεκαετίες έχουν γίνει διάφορες μάχες ή καλύτερα πόλεμοι για το ποιος θα επικρατήσει στο χώρο. Οι νικητές αλλάζουν κατά καιρούς, αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Το πρόβλημα παραμένει γιατί είναι τέτοια η δομή που προωθεί την εκμετάλλευση των διαιτητών ή αν θες την διαφθορά εντός του χώρου.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο παρατηρητής, αυτός δηλαδή που αξιολογεί την απόδοση του διαιτητή είναι αυτός που τον ορίζει στα ματς. Και άμα ανήκουν στον ίδιο Σύνδεσμο Διαιτητών μπορεί να προκύπτει και καμιά κουμπαριά. Και άμα ακούς κουμπαριά σε χώρους εξουσίας και ζεις στην Κύπρο, τότε καταλαβαίνεις εύκολα το αλισβερίσι.

Στην τελική, την ευθύνη δεν την έχει ο Ψευδιώτης και ο κάθε Ψευδιώτης. Η ευθύνη βρίσκεται στην εξαμελή επιτροπή διαιτησίας στην οποία προεδρεύει ο κύριος Άλαν Σνότι, στον υπεύθυνο για θέματα διαιτησίας της ΚΟΠ Νίκ Νικολάου και κυρίως στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κώστας Κουτσοκούμνη… Αυτά είναι τα μεγάλα δέντρα του δάσους. Και εσύ χάζευε το δενδρύλλιο Ψευδιώτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση