ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:17
 

Ραν Μπεν Σιμόν… λοιπόν

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Όντως αιφνιδίασε η ΚΟΠ ανακοινώνοντας την πρόσληψη του Ραν Μπεν Σιμόν στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας. Όχι πως έπεσαν τα τσιμέντα, αφού το ενδιαφέρον για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κινείται πάντοτε σε χαμηλά επίπεδα. Ακόμη και ο αθλητικός τύπος δεν αξιολόγησε την είδηση ως την πρώτη της ημέρας, μάλλον γνωρίζοντας ότι ο κόσμος δεν νοιάζεται και πολύ.

Όπως και να έχει, η Ομοσπονδία κινούμενη παρασκηνιακά εξασφάλισε τη μεταγραφή του Ισραηλινού. Καλός προπονητής, τουλάχιστον στην ΑΕΚ έδειξε έργο, αποτέλεσε κατά καιρούς στόχος όλων των μεγάλων ομάδων του νησιού. Σε τέτοιο σημείο που κατάντησε ανέκδοτο, αφού κάθε φορά που οι ομάδες έψαχναν νέο προπονητή το όνομα του Ισραηλινού φιγούραρε στα ρεπορτάζ.

Επ’ αυτού γλυτώσαμε. Δεν πρόκειται για λίγο καιρό, όσο αντέξει στην εθνική να παρουσιαστεί ως πιθανός διάδοχος σ’ έναν εκ των πάγκων από τα μεγάλα κλαμπ.

Εξ όσων γνωρίζουμε πρόκειται για μια ισχυρή προσωπικότητα που δεν πολυδέχεται επεμβάσεις στη δουλειά του. Επί τούτου, θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις σχέσεις που θα δημιουργήσει με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας. «Βασιλιάδες», «δελφίνους», «καθεστωτικούς», «παλατιανούς» και πάει λέγοντας.

Η δουλειά του είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού η λίμνη από την οποία θα ψαρεύει κύπριους παίκτες έχει στερέψει εδώ και χρόνια.

Το πιο θετικό στην πρόσληψή του έχει να κάνει με την ποδοσφαιρική του καταγωγή. Το Ισραήλ είναι μια χώρα που προστατεύει το γηγενές ποδόσφαιρο και ποτέ δεν έχει φλερτάρει με την ξενομανία. Ακόμη και έτσι, κατέχει μια αξιοπρεπή εικόνα στο διεθνές στερέωμα, αφού τόσο οι ομάδες, κυρίως όμως η εθνική διατηρούνται σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Ακριβώς πάνω σ’ αυτό θα πρέπει να δουλέψει ο νέος τεχνικός και όσοι τον πλαισιώνουν. Να μεταφέρει τη τεχνογνωσία του και κάποιοι να την υιοθετήσουν εάν θέλουμε να δούμε προκοπή σ’ αυτό το άθλημα. Οι δυσκολίες πολλές, αν όμως αλλάξουν μυαλά με τη βοήθεια του Ισραηλινού, τότε ίσως να δούμε άσπρη μέρα. Διαφορετικά κουμάντο θα κάνουν οι μάνατζερ με τους Γάλλους, Πορτογάλους… τη σάρα και τη μάρα.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Μάθαμε ότι...

Διαφθορά...

Φίμωση... παντού

Κάρτα... παράγοντα

Σχόλια αναγνωστών

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Στην Τράπεζα Κύπρου για διακανονισμό καλούν τα μέλη τους οι Αξιόγραφοι

«Mάσιαλλα για διακανοσμό!!! Οι αξιόγραφοι της Λαϊκής Τράπεζας ερρίφθησαν στον κρεμμό ακόμη μια ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Εμφύλιος στον ΠΙΣ λόγω ΓεΣΥ

«Ώσπου βρίσκεται στα ινία το ππαραδόπιστο Δ.Σ. του ΠΙΣ, ΓΕΣΥ δεν θα δούμε!»
knak  |  09:59

Τρέχουν να προλάβουν για το χαλλούμι

«Γιά πρώτη φορά όλοι αυτοί οι ανεπαρκέστατοι Μανδαρίνοι εργάζονται γία λίγες ώρες γιά να δικαιολογήσουν ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  09:34

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X