ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:55
 

Σε μια επικίνδυνη στροφή…

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία συζήτησης/ ανάλυσης ενός αυτονόητου και αποδεδειγμένα πια ιστορικού γεγονότος. Δεν είμαι σίγουρος εάν η συζήτηση ωφελεί γιατί συνήθως καταλήγει σε έχθρα και αντιπαλότητα άρα και χωρίς αποτέλεσμα.

Ιδιαίτερα δε με άτομα που έχουν πια «δηλητηριαστεί» από την προπαγάνδα που παράγουν ισχυροί πόλοι εξουσίας του νησιού και όχι μόνο.

Σε λυπεί σίγουρα το γεγονός ότι βλέπεις 18χρονα παιδιά να αγνοούν τον ρομαντισμό της ηλικίας τους και αφομοιώνουν το μίσος, την έχθρα, το φανατισμό και στην τελική, την υποταγή σε μια ακραία ιδεολογία.

Τούτο ακριβώς το δεδομένο πρέπει να προκαλεί θλίψη σε όλους μας και όχι μονάχα στον φίλαθλο, στον Αποελίστα, στον Ομονοιάτη και πάει λέγοντας.

Με λίγα λόγια το πανό, ντροπιάζει όλους μας ανεξαιρέτως. Γιατί φροντίσαμε ο καθένας με τον τρόπο του, άλλος πολύ και άλλος λιγότερο να φτιάξουμε μια κοινωνία που παράγει πολίτες αμόρφωτους, φανατικούς, με κατασκότεινο ψυχισμό.

Αντί δηλαδή οι νεολαίοι μας ν’ αγαπούν, να δημιουργούν, να ονειρεύονται, να διεκδικούν, να αγναντεύουν το μέλλον… μισούν, θυμώνουν, υποτάσσονται, οργίζονται και στρέφονται στο παρελθόν.

Όλο αυτό δεν ήρθε από το πουθενά. Ο φασισμός εκτρέφεται στην κοινωνία μας εδώ και πολλά χρόνια. Από την εκκλησία μέχρι τα ΜΜΕ και τα κόμματα, η παιδεία μας έχει πια πάρει μια ακροδεξιά στροφή… που ένας καλός ιστορικός θα γνώριζε εκ των προτέρων προς τα πού πορεύεται.

Δεν πέρασαν και πολλά χρόνια άλλωστε για το νησί μας. Δεν χρειάζεται να είσαι άριστος γνώστης της ιστορίας για να διαπιστώσεις ότι τούτη ακριβώς η κατεύθυνση οδηγεί στην καταστροφή. Κοινωνική, πνευματική και ηθική.

Μην μπούμε πάλι στη συζήτηση των αυτονόητων. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι το «πανό» ήταν απλά πταίσμα. Γιατί η υποκρισία, η επιχειρηματολογία εκ μέρους των υπερασπιστών της πράξης και η μη καθολική καταδίκη απ’ όλα τα οργανωμένα σύνολα και την Πολιτεία, αποδεικνύει ακριβώς πού βρισκόμαστε όλοι ως κοινωνία.

Σε μια επικίνδυνη στροφή…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Η τοποθέτηση του OCCRP για τα περί λιβέλλου

«Γιατί δεν κινούνται νομικά εναντίον της OCCRP αφού νοιώθουν ότι διαβάλλονται παρά μόνο φωνασκούν και ...»
leo  |  14:06

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους βοηθήσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

«Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνουν οι Αμερικανοί αν το πλοίο ελλιμενιστεί στην Τουρκία. Άραγε ...»
Σοφούλης  |  11:55

Πάει για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Δίωξη κατά των 38 αυτόκλητων υπερασπιστών του σεβασμιότατου Μόρφου, θα πρέπει να εξασκήσει η Εισαγγελία ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:56

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X