ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:58
 

Στην Ισπανία… στην Ισπανία όμως

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Είναι απ’ αυτές τις ειδήσεις που δεν πολυενδιαφέρουν το κοινό. Γιατί άλλωστε να ενδιαφέρει τον Κύπριο η σύλληψη του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αλλά και του γιου του;

Λοιπόν, που λες, ο σενιόρ Άνχελ Μαρία Βιγιάρ είναι ο αντίστοιχος Κουτσοκούμνης στην ιβηρική χώρα. Με βάση τις διακρίσεις των ισπανικών συλλόγων αλλά και της εθνικής ομάδας, είναι μακράν η πιο πετυχημένη ομοσπονδία αφού σχεδόν μονοπωλούν σε κάθε επίπεδο.

Άρα το έργο του είναι πέρα για πέρα πετυχημένο. Κάποιοι μάλλον θα κάνουν τη δουλειά τους άριστα στη χώρα των ταυρομαχιών. Επί τούτου, πολλές ήταν οι φορές που ο σενιόρ κατηγορήθηκε από τους Ευρωπαίους ότι θέτει σε ισχύ την ιδιότητα που έχει ως αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ.

Υπεύθυνος μάλιστα για θέματα διαιτησίας. Δεν ξέρω μπορεί και να έχουν δίκαιο οι εταίροι στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Άμα θυμηθείς κιόλας κάτι σφυρίγματα που παίρνουν είτε η Μπάρτσα είτε η Ρεάλ, ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο η θέση τους.

Δεν έχει όμως σημασία. Ο παντοδύναμος σενιόρ Βίγιαρ συνελήφθη μαζί με τον γιο του για υπεξαίρεση, δωροδοκία και πλαστογραφία, ενώ ειδικά για τον Βιγιάρ τονίζεται πως χρηματοδοτούσε τοπικές ενώσεις ούτως ώστε να «εξαγοράζει» τις ψήφους τους και να διατηρεί τη θέση ως επικεφαλής της Ομοσπονδίας… κάτι μου θυμίζει αυτό.

Όπως και να έχει, όπως δήλωσε ο υπουργός αθλητισμού της Ισπανίας…, «οι νόμοι έχουν ισχύ για όλους».

Και κάπου εδώ σε πιάνουν τα γέλια. Ο άνθρωπος που έφερε το ισπανικό ποδόσφαιρο στην πρώτη θέση παγκοσμίως συλλαμβάνεται. Και ο κάθε παραγοντίσκος, μικρός ή μεγαλοαπατεώνας του νησιού μας, κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι χωρίς να πάει να δώσει ούτε μια κατάθεση.
Ξέχασα κιόλας. Οι διωκτικές αρχές της Ισπανίας, όπως λέει το ρεπορτάζ, κατέληξαν στη σύλληψη του πατρός και υιού Βιγιάρ μετά από κολοσσιαία επιχείρηση του τμήματος καταπολέμησης της διαφθοράς της αστυνομίας της χώρας.

Και εδώ γελάς. Λες διωκτικές αρχές και γελάς. Σκέφτεσαι καμιά παρτίδα τάβλι σε κανά γραφείο με την εικόνα του Μακάριου από πάνω τους.
Δεν θα πούμε άλλα. Στην Ισπανία συμβαίνουν αυτά… στην Ισπανία όμως.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση