ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:57
 

Το κάθε αρνί στο μαντρί του

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι για το ντροπιαστικό ματς της 11ης Δεκεμβρίου στη Λεμεσό θα υποστεί κάποιος τις συνέπειες; Είτε λέγεται διαιτητής είτε αστυνομικός… η σάρα και η μάρα; Η απάντηση είναι απλή και χωρίς να έχω ενώπιόν μου αποτελέσματα κάποιου γκάλοπ, πιθανολογώ ότι η απάντηση «ΟΧΙ» στην έρευνα, θα έπαιρνε «ποσοστά Μακαρίου».

Τούτο ακριβώς το ενδεχόμενο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που επικρατεί στην κοινωνία. Ότι ο ίδιος ο πολίτης-οπαδός, δεν απαιτεί τον καταμερισμό ευθυνών. Δεν ενδιαφέρεται και πολύ για το ποιος ευθύνεται. Όχι μόνο δεν επιδιώκει κάτι τέτοιο, αντιθέτως, συ-στρατεύεται στο στρατόπεδο που ανήκει.

Και είναι μάλιστα έτοιμος να πιστέψει ή να επιδοθεί σε κάθε λογής προπαγάνδα που θεωρεί ότι ωφελεί τα συμφέροντα- πιστεύω του. Εν ολίγοις τούτη η κοντόφθαλμη προσέγγιση αποτελεί τη μεγαλύτερη παθογένεια τούτης της κοινωνίας.

Για γίνει πιο λιανά. Κανείς ή μάλλον πολύ λίγοι, είναι αυτοί που υπερασπίζονται το συλλογικό καλό. Σπάνια θα δεις κάποιον να κάνει την αυτοκριτική του. Πώς όμως να συμβεί κάτι τέτοιο, όταν υπολειπόμαστε μακράν απ’ αυτό που εννοούμε αυτογνωσία. Καλά-καλά δεν είμαστε σε θέση να συζητήσουμε ως πολίτες, ποιο είναι το καλό για όλους μας, πώς θα το διορθώσουμε; Μας έχουν πήξει στις διχαστικές πολιτικές, μας έχουν χρόνια τονώσει τον φανατισμό, είναι δεκαετίες τώρα που ελαχιστοποιούν με κάθε τρόπο τις ευκαιρίες από τον πολίτη για να αποκτήσει κριτική σκέψη. Βλέπεις νεαρούς φορεμένους στα μαύρα, να τρέχει η λύσσα από το στόμα τους. Από μικρά παιδιά στις διαταγές της εξουσίας. Τούτη ακριβώς η πολιτική, διευκολύνει το έργο κάθε μορφής εξουσίας για να «μαντρώσει» όσα περισσότερα αρνιά στο μαντρί της. Είτε αυτό λέγεται πολιτικό κόμμα, είτε εκκλησία, είτε ομάδα.

Και φτάσαμε πλέον στο 2017, η κοινωνία έχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει και ο καθένας κοιτά την πάρτη του και μόνο. Τι και αν έγιναν τα αίσχιστα, ο καθένας να προφυλάξει τα συμφέροντά του. Οι υπεύθυνοι κάνουν δηλώσεις για την κάθαρση και τα’ αρνιά στο μαντρί τους, να φωνάζουν και να οδύρονται.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Αθώοι Ηλιάδης, Κυπρή στην υπόθεση της Τρ. Κύπρου

«Τέτοιο Κακουργιοδηκίο να τo χαιρόμαστε!!! »
ΑΚΑ  |  10:28

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Ναι, ΑΚΑ, μίλησαν αυτοί που μας κούρεψαν, που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν, αυτοί ...»
Yiannos  |  14:24

Εφεση μετά τον σάλο για την ποινή-χάδι στον παιδεραστή

«Μπορειτε να μας πειτε ποια ειναι η μεγιστη δυνατη ποινη για τα αδικηματα που καταδικαστηκε;»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:42

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Διερωτούμε πως η σύνταξη επιτρέπει στον ΑΚΑ να γράφει αυτές τις ηλιθιότητες σχεδόν κάθε μέρα.»
CGA  |  09:57

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση