ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Var του ρίγανη…

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Ούτε και θέλω να φανταστώ, τι θα γινόταν εάν και εφόσον εφαρμοζόταν το περιβόητο var (video assistant referee) στην Κύπρο. Τρομάζω και μόνο με την ιδέα ότι στο μέλλον θα εισβάλει στη ζωή μας διά του ποδοσφαίρου.

Εδώ ολόκληρη η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα είναι μπερδεμένη σχετικά με την εφαρμογή της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, άμα είναι να έρθει στην Κύπρο, θα γίνει της τρελής.

Δεν μας φτάνουν οι παράγοντες, οι διαιτητές, οι «σοφοί» της ΚΟΠ θα έχουμε να λέμε πια και για τον βοηθό που είναι μπροστά στην οθόνη, τοn lines man και τον τεχνικό. Και να ήταν μόνο αυτοί, είμαστε ικανοί να βάλουμε στην κουβέντα τους φωτογράφους, τους μοντέρ, τον σκηνοθέτη και το νεόνυμφο ζευγάρι που μόλις βγήκε από την εκκλησία.

Σε μια ποδοσφαιρική κοινωνία που αμφισβητείται ακόμη και το χρώμα φανέλας που φορά μια ομάδα, η «εισβολή» του var, θα μας έστελνε όλους στο τρελοκομείο. Οκ, να μου πεις ότι ακόμη στην Κύπρο δεν έχουμε καταλάβει πώς εφαρμόζεται, μολονότι πια είναι τόσο σημαντικό όσο και το οφ-σάιντ.

Είσαι όμως με την εντύπωση ότι ο Κύπριος, όταν και εφόσον μυηθεί στα του var, θ’ αντέξει ένα διαιτητή από ένα στούντιο να παρεμβαίνει, όταν και εφόσον το κρίνει. Θα μπορέσει να αποδεχθεί την ενδοεπικοινωνία μεταξύ των δύο διαιτητών, στον αγωνιστικό χώρο και μπροστά στην οθόνη; Ν’ αλλάξει την απόφαση του ο διαιτητής και να είναι εις βάρος της ομάδας του; Εδώ καλά, καλά μια αμφισβητούμενη φάση και γίνεται αντικείμενο κουβέντας για ένα περίπου μήνα.

Όπως κιόλας αποδεικνύεται μέσα από τα ματς του Μουντιάλ, το var ελέγχεται στην τελική από τον άνθρωπο. Κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και η χρήση της τεχνολογίας, τίθεται υπό αμφισβήτηση αφού ο ανθρώπινος παράγοντας είναι που καθορίζει την εφαρμογή ή όχι κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Συνεπώς η προκατάληψη του Κύπριου φιλάθλου πρόκειται να επεκταθεί σε οτιδήποτε έχει σχέση με το var και όχι μόνο. Από τις οθόνες, μέχρι τις κάμερες και από τον διαιτητή μέχρι τον κάμεραμαν. Var του ρίγανη… όπως λέμε αρκοντίσιο, μάτσεστε γιουνάιτε και ατυνομία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Τι έλεγε η έκθεση GRECO για τη διαφθορά στη δικαιοσύνη

«“Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των συστάσεων η GRECO εισηγήθηκε να εισαχθεί μία εκπαίδευση ...»
Αλκης  |  15:13

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Κελαήδη σε προτρέπω να προσέχεις στις διασταυρώσεις από τα τζιτζίκια!!!»
ΧΓΑ  |  13:50

Γ. Εισαγγελέας: Υπόνοιες για στημένες δίκες στο Ανώτατο

«Η απόλυτη εκδίκηση του Γενικού Εισαγγελέα. Απέδειξε περίτρανα ποιος ευθύνεται για τις αποφάσεις εναντίον ...»
Yiannos  |  10:35

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Ε είπε μας αλλονα και κελάηδησε ο κ Κελαηδης!! Εδώ αναδείχθηκε η διαφθορά στην σημαντικότερη εξουσία ...»
Yiannos  |  08:54

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X