ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εμείς Μπορούμε. Εγώ Μπορώ.

Της Στέλλας Κυριακίδου*

Ο καρκίνος επηρεάζει τον καθένα μας με διαφορετικούς τρόπους. Μία λέξη που το άκουσμά της και μόνο μας φοβίζει, μας παραλύει. Μία λέξη που συχνά δεν τολμούμε καν να προφέρουμε και που την λέμε «εκείνο το κακό», το «έξω από μένα» αλλά όχι «καρκίνο».

Και όμως, αυτήν την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου Εμείς Μπορούμε και Εγώ Μπορώ.

Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τις προκαταλήψεις και νοοτροπίες γύρω από τον καρκίνο, εμείς μπορούμε να προωθήσουμε υγιεινούς τρόπους ζωής, να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες και τη φροντίδα των ασθενών, τη στήριξη των οικογενειών. Εμείς μπορούμε να προωθήσουμε δράσεις, να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία για να ανοίξουμε δρόμους προόδου, να καθορίζουμε εθνικές στρατηγικές. Εμείς μπορούμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.

Εγώ μπορώ να αντιμετωπίζω τα πράγματα με θετικότητα, να φροντίζω για τις επιλογές μου, τη διατροφή μου, να μην καπνίζω, να κάνω όλες τις εξετάσεις μου έγκαιρα, να στηρίζω τους γύρω μου. Εγώ μπορώ να είμαι ο εαυτός μου, να επιστρέψω στην εργασία μου, να μοιραστώ την ιστορία μου, να υψώσω τη φωνή μου.

Εμείς μπορούμε, εγώ μπορώ. Να αλλάξουμε το πρόσωπο αυτής της ασθένειας, να μειώσουμε τον αριθμό των καρκινοπαθών.

Τα πιο πάνω είναι τα μηνύματα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας. Στο χέρι μας είναι να τα εφαρμόσουμε ως κοινωνία, ως άτομα.

* Βουλευτής - Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση

X