ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:29
 

Όταν ζωγραφίζει ο Ακιντζί εμείς κλείνουμε τα μάτια

Του Κυριάκου Ιεζεκιήλ*

Καλά θα κάνουμε να ξεβουλώσουμε τα αυτιά μας για να ακούμε καλύτερα τι μας λέει ο κ. Ακιντζί γιατί όπως πολύ ποιητικά μας είπε ο κ. Αβέρωφ προχθές «δυσκολίες υπάρχουν αλλά η δική μου εκτίμηση είναι ότι η άνοιξη θα έρθει πριν το χειμώνα». (Κάτι τέτοια ακούμε και μας έρχεται να πιάσουμε τα πινέλα να ζωγραφίσουμε την άνοιξη μπας και έρθει μια ώρα αρχύτερα).

Αρκεί, όπως μας συμβούλευσε ο κ. Μουσταφά Ακιντζί, να μην χαλάσουμε το «θετικό μομέντουμ» που υπάρχει μετά το Νταβός και να τηρήσουμε «υπεύθυνη στάση» στην προεκλογική περίοδο, απέχοντας «από ρητορική και διαστρεβλώσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν τη διαδικασία της λύσης». Έβγαλε μάλιστα και ανακοίνωση ο Τουρκοκύπριος πολιτικός για να μας υπενθυμίσει ότι «έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στα κεφάλαια της Διακυβέρνησης και Κατανομής Εξουσιών, της Ε.Ε. και του Περιουσιακού».

Δεν πειράζει που δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία «από την οποία έχουμε εκδιωχθεί και η οποία εκπροσωπεί μονάχα την Ελληνοκυπριακή κοινότητα» και για αυτό «καταβάλλουμε προσπάθειες για την ανασυγκρότησή της».
Μας εξηγεί ότι η τ/κ ηγεσία «τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός νέου συνεταιρισμού». Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις για το συνεταιρισμό, «η νέα ομόσπονδη δομή δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τον ΟΗΕ και την Ε.Ε. Σε αυτούς τους οργανισμούς η νέα δομή θα λάβει τη θέση της παλαιάς δομής. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η ΤΔΒΚ είναι με όλα της τα χαρακτηριστικά μία (κρατική) δομή. Και εγώ (ο Μουσταφά Ακιντζί) είμαι ο Πρόεδρός της».

Ευτυχώς που ο Μουσταφά είναι «προοδευτικός» γιατί αν μας έλεγε κανένας Έρογλου ότι πρέπει να αυτοκαταργηθούμε για να κτίσουμε μια «νέα δομή», θα του απαντούσαμε με το ελληνικότατο «άει σιχτίρ»!

Όταν μας το λέει όμως ο «Πρόεδρος», τότε αυτό έχει άλλη βαρύτητα.

Παίρνουμε τα πινέλα και ζωγραφίζουμε την «άνοιξη που θα έρθει πριν το χειμώνα».

*Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας και μέλος της Πολιτικής Συγκλήτου της Συμμαχίας Πολιτών

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση

X