ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ποιοι οι επόμενοι στόχοι του Απόστολη Παρέλλη

Όνειρο που έγινε πραγματικότητα η 8η θέση στους Ολυμπιακούς

Δελτίο Τύπου

Όνειρο που έγινε πραγματικότητα είναι η 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, δήλωσε σήμερα ο 31χρονος Κύπριος δισκοβόλος Απόστολος Παρέλλης, σημειώνοντας ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του.

Ο Απόστολος Παρέλλης διοργάνωσε σήμερα το πρωί στο χώρο των επισήμων του ΓΣΠ εκδήλωση, στην οποία είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τους χορηγούς του αλλά και τους δημοσιογράφους για τη στήριξη που του προσφέρουν και παράλληλα έγινε επίδειξη του αθλήματος της δισκοβολίας στους παρευρισκόμενους, δίνοντας τους και την ευκαιρία να ρίξουν και οι ίδιοι με το δίσκο.

Σε σύντομη ομιλία του στην εκδήλωση, ο Κύπριος Ολυμπιονίκης είπε ότι κλείνει σήμερα μία δυναμική και συγκινητική αγωνιστική χρονιά.

«Μετά το τέλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος το 2015 στο Πεκίνο που κατέκτησα την 6η θέση, ο στόχος, πλέον, ήταν ξεκάθαρος, πάμε στο Ρίο. Ξεκινήσαμε ένα μακρύ δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πάντα, μέρα με τη μέρα, το μότο ήταν πάμε στο Ρίο με στόχο τον τελικό. Ξεκινώντας τον αθλητισμό από πολύ μικρός και να βρίσκομαι τώρα στους Ολυμπιακούς να διεκδικώ μία θέση για να γίνω 8ος Ολυμπιονίκης ήταν κάτι που δεν μπορούσα να φανταστώ και ειδικά όταν είσαι από ένα μικρό χωριό της Κύπρου. Στην πορεία, όμως, έπειτα από 12 χρόνια με πείσμα και αφοσίωση πίστεψα ότι μπορώ να φτάσω στο παγκόσμιο επίπεδο. Τώρα, πλέον, είμαι 8ος Ολυμπιονίκης που αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα μου και ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», πρόσθεσε.

«Είναι αυτό που θα θυμάμαι και είναι αυτό που μένει από όλη την καριέρα μου», είπε για την επιτυχία του, την οποία χαρακτήρισε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του κυπριακού στίβου όλων των εποχών.

Ουσιαστικά, συνέχισε, η πορεία μου δεν ήταν ρόδινη, αλλά επικρατούσε η πίστη και η θέληση. “Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος και δεν έρχονται πάντα όπως τα σχεδιάζουμε όλα. Θέλει υπομονή και καθημερινό αγώνα. Χρειάζεται και η στήριξη από τους γονείς, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια και μετέπειτα από τους ανθρώπους που βρίσκονται πάντα δίπλα μας», πρόσθεσε.

Ο Απόστολος Παρέλλης ανέφερε ότι η μεγάλη επιτυχία του οφείλεται σε πολλούς και τους ευχαρίστησε δημόσια.

Ευχαρίστησε την ΚΟΕ, τον ΚΟΑ, την ΚΟΕΑΣ, το σύλλογο του ΓΣΠ, την NIKE International, τους γονείς του και τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του.

Ο Κύπριος Ολυμπιονίκης ευχαρίστησε και τους χορηγούς του. «Είναι πολύτιμη η στήριξή τους και χωρίς αυτούς δεν θα έφτανα τόσο ψηλά,” είπε, και ευχαρίστηκε το EshopforSports.com, τη SCI-MX και το μεγάλο μου χορηγό, την ΟΠΑΠ Κύπρου.

Στη συνέχεια, ο Απόστολος Παρέλλης παρέδωσε κάδρο με την υπογραφή του και αγωνιστική φανέλα του στους τρεις χορηγούς, ενώ στην ΟΠΑΠ Κύπρου δώρησε και έναν από τους δίσκους που είχε χρησιμοποιήσει στους Ολυμπιακούς στο Ρίο.

Ερωτηθείς για την επαγγελματική αποκατάσταση των αθλητών, ο Κύπριος Ολυμπιονίκης είπε ότι είναι κάτι που ζητάνε ως Ολυμπιονίκες πλέον ώστε να υιοθετηθεί μια νομοθεσία που να κατοχυρώνει την επαγγελματική αποκατάσταση, κάτι που θα εξασφαλίσει το μέλλον των νέων για να μπορέσουν να δουλέψουν πιο σωστά και να έχουν μεγαλύτερες επιτυχίες.

«Η επαγγελματική αποκατάσταση είναι το κυριότερο που ζητάμε από το κράτος ως αθλητές, ως Ολυμπιονίκες. Περιμένω όταν θα επιστρέψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχουμε κάποια συνάντηση», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση ποιος είναι ο επόμενος του στόχος, είπε πως ο επόμενος του στόχος είναι το μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες και εξάδα ή και μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Ο Κύπριος δισκοβόλος, αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς του 2020 στο Τόκιο όπου ο ίδιος θα είναι 35 χρονών, είπε πως θέλει να μπει ξανά στον τελικό και να πάρει μια καλύτερη θέση από την 8η, αρκεί να είναι υγιής μέχρι τότε.

Για το θέμα προσέλκυσης νέων χορηγών, ανέφερε πως ελπίζει σε νέες συνεργασίες ενόψει του 2017, ειδικά μετά τις επιτυχίες των δύο τελευταίων χρόνων.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Αθλητισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X