ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Ρεάλ του Ζιντάν γράφει ιστορία: 35 παιχνίδια αήττητη και συνεχίζει!

Ζιντάν: «Eίμαι τυχερός. Είναι κάτι που το είχα και όταν έπαιζα ποδόσφαιρο».

ΠΗΓΗ: skai.gr

Μετά την νίκη επί της Λα Κορούνια, η Ρεάλ Μαδρίτης συμπλήρωσε 35 παιχνίδια χωρίς ήττα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας.

«Eίμαι τυχερός. Είναι κάτι που το είχα και όταν έπαιζα ποδόσφαιρο». Αυτή ήταν η απάντηση του Ζινεντίν Ζιντάν στην ερώτηση δημοσιογράφων, μετά το τέλος του σαββατιάτικου αγώνα κόντρα στην Ντεπορτίβο για αν το νιώθει ότι αυτές οι νίκες που έρχονται στο τέλος για την ομάδα του οφείλονται στο... άστρο του.

«Το ρεκόρ επετεύχθη χάρη στους ποδοσφαιριστές. Δεν σκεφτόμαστε ότι είμαστε ανίκητοι. Θα χάσουμε. Ωστόσο, αυτά τα 35 παιχνίδια μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια» συμπλήρωσε ο Γάλλος προπονητής αναφερόμενος στην απίστευτη επίδοσή του στην τεχνική ηγεσία των Μαδριλένων.

Τη σεζόν 1988-99, με τον Ολλανδό Λέο Μπενάακερ στον πάγκο της η «βασίλισσα» είχε σταματήσει το αήττητό της στους 34 συνεχόμενους αγώνες. Ο «Ζιζού» στην πρώτη θητεία του ως πρώτος προπονητής σε ομάδα έφτασε το ρεκόρ, το κατέρριψε και συνεχίζει... Έχει 26 νίκες και 9 ισοπαλίες σε αυτούς τους 35 αγώνες, στους οποίους οι ποδοσφαιριστές του έχουν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα συνολικά 98 φορές έναντι 86 που είχε πετύχει η ομάδα της «πεντάδας του Γύπα».

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος της Ρεάλ του Ζιντάν; Να διερύνει το αήττητο σε 39 αγώνες, επίδοση που πέτυχε την περσινή σεζόν η Μπαρτσελόνα του Λουίς Ενρίκε. Αν καταφέρει και αυτό τότε έχει μπροστά της άλλα τρία ρεκόρ: τα 40 παιχνίδια χωρίς ήττα της Νότινγχαμ Φόρεστ από το 1977-78, κατόπιν τα 42 της Μίλαν του Φάμπιο Καπέλο τις σεζόν1991-92 και 1992-93 και φυσικά το απόλυτο της Γιουβέντους του Αντόνιο Κόντε με 43 αγώνες το 2010 - 11.

Η τελευταία ήττα της «βασίλισσας» πριν αρχίσει αυτό το σερί ήταν στις 5 Απριλίου 2016, όταν έχασε από τη Βόλφσμπουργκ στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από τότε μέχρι σήμερα, ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 30 παίκτες, με τον Λούκας Βάθκεθ να μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι ο ΄ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στα περισσότερα από αυτά (30). Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι αυτός που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ (21 σε 26 συμμετοχές) και τον ακολουθούν οι Μπέιλ και Μπενζεμά (από 11 ο καθένας). Ο... λυτρωτής της ομάδας, Σέρχιο Ράμος, έχει στείλει 6 φορές τη μπάλα στα δίχτυα σε 23 αγώνες από αυτούς τους 35 που αποτελούν ρεκόρ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Αθλητισμός: Τελευταία Ενημέρωση