ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Από την κόλαση στον παράδεισο η Μπαρσελόνα

Κέρδισε με 6-1 την Παρί και προκρίθηκε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η Μπαρσελόνα κατάφερε να επιστρέψει από την κόλαση του 4-0, να κερδίσει με 6-1 την Παρί και να πάρει πανηγυρική πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ για 10η σερί σεζόν! Δυο γκολ σημείωσε ο Νεϊμάρ, από ένα Σουάρεζ, Μέσσι και αυτόγκολ του Κουρζάβα, αλλά ήταν εκείνο του Ρομπέρτο που έδωσε την πρόκριση.

Σε κάθε εγχειρίδιο ανατροπών στο ποδόσφαιρο, το γρήγορο γκολ είναι η πρώτη σελίδα. Αυτό ακριβώς βρήκε η Μπαρσελόνα που με τον Λουίς Σουάρεζ να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας της Παρί σκόραρε μόλις στο 3’ με κεφαλιά. Για να κατακυρωθεί το γκολ χρειάστηκε και η GLT αλλά και ένα απλό replay έφτανε αφού η φάση ήταν καθαρή.

Η Παρί άρχισε να αγχώνεται, αν και η Μπάρσα δεν απείλησε σχεδόν καθόλου μέσα από την περιοχή και αρκέστηκε σε μακρινά σουτ από Νεϊμάρ, Ινιέστα και Μέσσι. Όμως, αυτό το άγχος της Παρί έκανε με έντονο τρόπο την εμφάνισή του στο 40’, όταν ο Κουρζάβα πήγε να διώξει αλλά αυτό που κατάφερε ήταν να σκοράρει στην εστία της ομάδας του. Από προσπάθεια του Ινιέστα έγινε η φάση.

Νωρίς στο δεύτερο, όπως και στο πρώτο, η Μπαρσελόνα βρήκε ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ όταν ο Νεϊμάρ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μενιέρ. Στο 50’ ο Μέσσι το έκανε γκολ και το Καμπ Νου πήρε φωτιά. Όμως σε αυτό το σημείο η Παρί δεν κατέρρευσε αλλά έβγαλε αντίδραση με τον Καβάνι να σημαδεύει το δοκάρι στο 52’ με προβολή και δέκα λεπτά μετά με δυνατό σουτ εντός περιοχής μείωσε.

Η Μπάρσα ήθελε πια τρία γκολ αλλά κουράγιο για να τα κυνηγήσει δεν έδειχνε να έχει. Προσπάθησε βέβαια να πιέσει, έγιναν και οι αλλαγές όμως η μεγάλη φάση δεν ερχόταν. Όλα έμοιαζαν τελειωμένα και το Καμπ Νου άρχισε να το χωνεύει όταν έφτασε ένα απίθανο φάουλ του Νεϊμάρ στο 88’ για να ρίξει μια σπίθα με το 4-1. Άρχισαν λίγο να το πιστεύουν και με το που μπήκαμε στις καθυστερήσεις, ο Σουάρεζ κέρδισε πέναλτι που έκανε γκολ και πάλι ο Νεϊμάρ για το 5-1!

Έμεναν μόλις τέσσερα λεπτά, ο Τερ Στέγκεν έκανε το δεκάρι, ο Πικέ γέμιζε όπως μπορούσε και τελικά στα χασομέρια έγινε το αδύνατο! Με ένα γέμισμα από φάουλ, ο Ρομπέρτο έκανε μια προβολή, η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα και η Μπάρσα ολοκλήρωσε την πιο απίθανη ανατροπή όλων των εποχών!

Μπαρσελόνα (Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ματσεράνο, Ουμτιτί , Ράκιτιτς, Ινιέστα(65’ Τουράν), Σουάρεζ, Μέσσι, Νειμάρ, Ραφίνια(76’ Ρομπέρτο)

Παρί (Έμερι): Τραππ, Μενιέρ(90+3’ Κριστόβιακ), Μαρκίνιος, Σίλβα, Κουρζάβα, Ραμπιό, Βεράτι, Ματουίντί, Λούκας(55’ Ντι Μαρία), Καβάνι, Ντράξλερ(75’ Οριέ)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση