ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρέμιερ Λιγκ: «Αυτοκτόνησε» η Λίβερπουλ

Κάτι ήξεραν, φαίνεται, οι φίλοι της Λίβερπουλ, που άρχισαν να αποχωρούν μαζικά από το «Άνφιλντ», στο 77ο λεπτό του αγώνα, διαμαρτυρόμενοι για τα πανάκριβα εισιτήρια διαρκείας, ενόψει της νέας σεζόν. Έτσι, δεν είδαν με τα μάτια τους ακόμα μία ντροπιαστική εμφάνιση της ομάδας του, με το συγκρότημα του (απόντα, λόγω περιτονίτιδας) Γιούργκεν Κλοπ, να καταφέρνει, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να χάνει προβάδισμα δύο τερμάτων στο τελευταίο δεκάλεπτο, απέναντι στην εκ των ουραγών Σάντερλαντ, με το 2-2 να δείχνει πως το φετινό… βαρέλι δεν έχει πάτο. Σε αντίθεση με την Λίβερπουλ, η Τότεναμ συνεχίζει να ζει το δικό της όνειρο, καθώς το 1-0 επί της Γουότφορντ την φέρνει στην 2η θέση της βαθμολογίας, πέντε πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Λέστερ.

Επί κάτι παραπάνω από 50 λεπτά, η Λίβερπουλ, όχι απλά δεν βλεπόταν, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει την παραμικρή ευκαιρία, μπροστά από τα καρέ του Μανόνε. Χρειάστηκε να έρθει ο Φιρμίνο στο 59’ να λύσει τον… γόρδιο δεσμό της άμυνας των «Μαύρων Γάτων» και με υπέροχη κεφαλιά, μετά από σέντρα ακριβείας του Μίλνερ, να στείλει την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0. Στο 70’, η… σεμνή τελετή έδειχνε να λαμβάνει τέλος, όταν και πάλι ο Βραζιλιάνος, με κλέψιμο και ασσίστ, έβγαλε τον Λαλάνα μόνο του με τα δίκτυα, με τον Άγγλο να πετυχαίνει το 2-0. Ποτέ μην λες ποτέ με την Λίβερπουλ, όμως. Έτσι, στο 82’, ο Άνταμ Τζόνσον, με έξυπνη εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μινιολέ που έπεσε με… χρονοκαθυστέρηση, για να φτάσουμε στο 89’, όταν και ο Ντεφόε έδειξε στον Σακό πως ΔΕΝ πρέπει να μαρκάρεται ένας επιθετικός – φονιάς και με ιδανικό τελείωμα, αφού πρώτα ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία το εμπόδιο του Γάλλου μπακ, διαμόρφωσε το 2-2, χαρίζοντας έναν πολύτιμο πόντο στην Σάντερλαντ, στην προσπάθεια της (για ακόμα μία χρονιά) να παραμείνει στην κατηγορία.

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν (12’ Τουρέ), Σακό, Μορένο, Μίλνερ, Χέντερσον (86’ Λέιβα), Λαλάνα, Τσαν, Άλεν (45’ Άιμπ), Φιρμίνο.

Σάντερλαντ: Μανόνε, Τζόουνς (75’ Γεντλίν), Φαν Άανολτ, Ο’Σέι, Κονέ, Κάτερμολ, Εμβιγιά, Κχαζρί, Κίρκοφ (66’ Τζόνσον), Γουάτμορ (25’ Εντόι), Ντεφόε.

Τότεναμ για τίτλο

Ένα τέρμα του Κίεραν Τριπίερ, λίγο μετά την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα και συγκεκριμένα στο 64’, χάρισε στην Τότεναμ την δύσκολη, αλλά τόσο πολύτιμη νίκη, με 1-0 επί της Γουότφορντ, αποτέλεσμα που την φέρνει μόνη στην δεύτερη θέση (περιμένει το αποτέλεσμα της Άρσεναλ), στο -5 από την πρωτοπόρο Λέστερ.

Τότεναμ: Γιορίς, Άλντερβέιρελντ, Τριπίερ, Βίμερ, Ντέιβις, Λαμέλα (72’ Σον), Ντίερ, Ντεμπελέ, Τσαντλί (61’ Άλι), Έρικσεν (90’ Κάρολ), Κέιν.

Γουότφορντ: Γκόμεζ, Νάιομ, Μπρίτος (54’ Πρεντλ), Κάτκαρτ, Άκε, Σουάρες (46’ Μπεχράμι), Χουράδο, Αμπντί (46’ Ντίνεϊ), Γουότσον, Κάπουε, Ιγκάλο.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 25ης αγωνιστικής, επίδειξη δύναμης πραγματοποίησε η Έβερτον, που «καθάρισε» μέσα σε ένα 45λεπτο την Στόουκ Σίτι, περνώντας από το «Μπριτάνια» με 3-0, χάρη σε τέρματα των Λουκάκου (πεν 11’), Κόλμαν (28’) και Λένον (42’), με τα «ζαχαρωτά» να πιάνουν την Λίβερπουλ στην 7η θ΄ση με 35 πόντους. Όσο ζει ελπίζει η Άστον Βίλα, που με γκολ των Λέσκοτ και Αγκμπονλαχόρ, στο ντεμπούτο του τελευταίου με την φανέλα της ομάδας του Μπέρμιγχαμ, επιβλήθηκαν της Νόριτς με 2-0, ενώ ένα τέρμα του Μίτροβιτς στο 32’, ήταν αρκετό στην Νιούκαστλ, για να πάρει το τρίποντο απέναντι στην Γουέστ Μπρομ (1-0). Τέλος, χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι της Σουόνσι με την Κρίσταλ Πάλας, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 13’ με τον Σίγκουρντσον, για να ισοφαρίσει η Πάλας με την έναρξη της επανάληψης (47’), μετά από τέρμα του Νταν.


Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:
 

Σάββατο

Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ 1-3 (87' Αγκουέρο / 3' και 60' Χουτ, 48' Μαχρέζ)

Άστον Βίλα - Νόριτς 2-0 (45' Λέσκοτ, 51' Αγκμπονλαχόρ)

Λίβερπουλ - Σάντερλαντ 2-2 (59' Φιρμίνο, 70' Λαλάνα / 82' Άνταμ Τζόνσον, 89' Ντεφόου)

Νιούκαστλ - Γουέστ Μπρομ 1-0 (32' Μίτροβιτς)

Στόουκ - Έβερτον 0-3 (11' πέν. Λουκακού, 28' Κόουλμαν, 42' Λένον)

Σουόνσι - Κρίσταλ Πάλας 1-1 (13' Σίγκουρντσον / 47' Σκοτ Νταν)

Τότεναμ - Γουότφορντ 1-0 (64' Τρίπιερ)

Πηγή: sportit.gr

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο θαυμασμός του Ράτκλιφ για τον συμπολίτη «εχθρό», επιδρά καταλυτικά στο μέλλον της Γιουνάιτεντ
Kathimerini.gr
 |  ΓΕΝΙΚΑ
Τα μέλη της αγγλικής μπάντας δηλώνουν φανατικοί οπαδοί της Γουέστ Χαμ
Του Πανίκου Κωνσταντίνου
 |  ΓΕΝΙΚΑ
X