ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λίβερπουλ-Σίτι 1-1 (πεν. 1-3): Με ήρωα τον Καμπαγέρο

Ο τερματοφύλακας της Σίτι έπιασε τρία πέναλτι και χάρισε στην ομάδα του τον τίτλο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο Γουίλι Καμπαγιέρο... ζήλεψε την τρομερή εμφάνιση του Σιμόν Μινιολέ σε όλο το ματς (1-1 στην κανονική διάρκεια και την παράταση) και με μια μοναδική παράσταση στην διαδικασία των πέναλτι χάρισε το τρόπαιο του Λιγκ Καπ στην Μάντσεστερ Σίτι (3-1).

Το παιχνίδι ήταν φανταστικό καθ' όλη τη διάρκειά του και θα μπορούσε να έχει κριθεί νωρίτερα και για τις δύο ομάδες. Τελικά ο ποδοσφαιρικός... θεός χαμογέλασε στην ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, με τον βετεράνο Αργεντινό κίπερ να αποτελεί τον μεγάλο πρωταγωνιστή σε μια κακή διαδικασία για σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές που εκτέλεσαν. Άτυχος στάθηκε ο Σιμόν Μινιολέ, που αν και διάλεγε σωστά τις γωνίες του δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα εκτός εστίας.

Αυτή είναι η δεύτερη κατάκτηση τα τελευταία χρόνια για τον σύλλογο του Μάντσεστερ, ενώ αυτός του Μέρσεϊσαϊντ δεν μπόρεσε να ανεβεί στην κορυφή όπως είχε κάνει το 2012 στα πέναλτι.

Από το πρώτο μέρος, αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε είναι η μία και μοναδική τεράστια των δύο ομάδων για να πάρουν προβάδισμα, η οποία ανήκε στην Μάντσεστερ Σίτι. Στο 23ο λεπτό ο Σέρχιο Αγουέρο έφυγε στην πλάτη του Μαμαντού Σακό και τέσταρε τον Σιμόν Μινιολέ, που με πολύ ωραίο άνοιγμα του κορμιού του και την βοήθεια του δοκαριού κατάφερε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γάλλος αμυντικός αντικαταστάθηκε από τον Γιούργκεν Κλοπ, όχι για το λάθος του, αλλά για την επίδραση που είχε στο παιχνίδι του (και την προηγούμενη φάση) το κεφάλι-με-κεφάλι χτύπημά του με τον Εμρέ Τσαν.

Σε γενικές γραμμές, οι δύο ομάδες διατήρησαν τον ρυθμό αλλά δεν ανησύχησαν τους δύο τερματοφύλακες στην συνέχεια, με την Λίβερπουλ να είναι αυτή που πήγε στα αποδυτήρια με πιο θετική εικόνα και διαμαρτυρόμενη για πέναλτι στον Αλμπέρτο Μορένο, φάση στην οποία ο Ισπανός περισσότερο βούτηξε παρά ανετράπη.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν τελείως διαφορετική και σε αυτό συνέβαλε το γρήγορο γκολ που πέτυχαν οι τυπικά φιλοξενούμενοι. Σε μακρινή μπαλιά (49') ο Αγουέρο κοντρόλαρε την μπάλα και επέλεξε ορθώς να περιμένει ώστε ανέβει κάποιο στήριγμα, το οποίο βρήκε στον Φερναντίνιο δεξιά της περιοχής. Ο Βραζιλιάνος με... στρέμματα κενού χώρου κοντρόλαρε και βλέποντας τον Μινιολέ να έχει πάρα πολύ κακή τοποθέτηση σούταρε από πλάγια θέση για να κάνει το 1-0.

Μάλιστα, ο τελικός θα μπορούσε να έχει τελειώσει πάνω στη μία ώρα αγώνα, όμως αρχικά ο Ραχίμ Στέρλινγκ και στην συνέχεια ο διαιτητής, Μάικλ Όλιβερ, δεν εκτέλεσαν σωστά τα καθήκοντά τους. Ο Άγγλος εξτρέμ, ο οποίος κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα άκουγε τα παρατεταμένα «μπου» της «κόκκινης» εξέδρας, βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από συνεργασία των Γιαγιά Τουρέ – Νταβίντ Σίλβα και πάσα του τελευταίου, αλλά με τον Μινιολέ να είναι εξουδετερωμένος... κατάφερε να αστοχήσει. Στην δεύτερη περίπτωση, ο Άγγλος ρέφερι αποφάσισε να μην καταλογίσει πέναλτι σε παράβαση του Μορένο πάνω στον Αγουέρο, θεωρώντας... λίγη την επαφή που έγινε ανάμεσα στους δύο παίκτες στην ξεκάθαρη διάταση του ποδιού του Ισπανού μακριά από την μπάλα ή -ίσως- θεατρική την πτώση του Αργεντινού.

Μετά από αυτά η οπισθοχώρηση των παικτών του Μανουέλ Πελεγκρίνι ήταν ξεκάθαρη και εκεί πάτησε για την ισοφάριση ο Κλοπ. Βλέποντας τον Μορένο να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις πέρασε στην θέση του τον Άνταμ Λαλάνα, κάνοντας ακόμη πιο επιθετική την ήδη πρόθυμη για να δημιουργήσει ευκαιρίες ομάδα του, παίρνοντας την δικαίωσή του επτά λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90'.

Το 1-1 έγινε όταν ο άφαντος Ντάνιελ Στάριτζ σε όλο το ματς έσπασε στον Λαλάνα, εκείνος είδε την μπάλα να καταλήγει στο σίδερο του Καμπαγιέρο αλλά για καλή τύχη της ομάδας του να παίρνει πορεία προς τον Κουτίνιο που δεν λάθεψε και έστειλε το ματς στην παράταση. Για την ακρίβεια, ήταν ο Βραζιλιάνος και ο Μινιολέ αυτοί που έδωσαν το... φιλί της ζωής στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, με τον δεύτερο να πραγματοποιεί τεράστιες αποκρούσεις, αμφότερες πολύ κοντά στην εστία του, σταματώντας σουτ του Φερνάντο και πέφτοντας με αυτοθυσία στα πόδια του Γιαγιά Τουρέ λίγο αργότερα.

Η κούραση ή τουλάχιστον η διαχείρισή της έπαιξε ξεκάθαρο ρόλο στο να μην υπάρξει διαφοροποίηση στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο του έξτρα ημιώρου, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Λίγο πριν το σύντομο διάλειμμα και την αλλαγή μεριάς στο γήπεδο, ο Αγουέρο βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μινιολέ (από πλάγια θέση) αλλά ο Βέλγος βγήκε και πάλι νικητής κάνοντας επαφή με την μπάλα και στέλνοντάς την παράλληλα όχι όμως και αγχωτικά από την εστία του.

Για το δεύτερο μίνι ημίχρονο, τι να πει κανείς! Η μπάλα πήγαινε συνεχώς πάνω-κάτω για να φτάσουμε στο 110' και μια τεράστια φάση διαρκείας για την Λίβερπουλ. Με τους παίκτες των «κόκκινων» να... αρνούνται να αφήσουν την αντίπαλη περιοχή, ο Ορίγκι βγήκε νικητής στον αέρα αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στον ιπτάμενο Καμπαγιέρο, που λίγο αργότερα σταμάτησε και φάουλ του Στάριτζ. Στην πιο κλασσική στιγμή της Σίτι, και με το μυαλό να μην σκέφτεται καθαρά, ο Μίλνερ παραλίγο να πιστωθεί την ασίστ όταν πήγε να γυρίσει με το κεφάλι στον Μινιολέ, αλλά η προβολή του Αγουέρο δεν στάθηκε ικανή για να πάει η μπάλα προς την εστία.

Τελικά το γκολ δεν ήρθε, και τροπαιούχος αναδείχθηκε στα πέναλτι η Μάντσεστερ Σίτι.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Ο Τσαν ευστόχησε με εκτέλεση α λα Πανένκα (1-0), ο Φερναντίνιο έστειλε την μπάλα στο δεξί σίδερο με τον Μινιολέ να πέφτει στην σωστή γωνία, ο Λούκας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καμπαγιέρο στην αριστερή του γωνία, ο Νάβας νίκησε για λίγο τον Μινιολέ που πάλι έπεσε σωστά (1-1), ο Κουτίνιο έκοψε τον βηματισμό του και ο Καμπαγιέρο μάντεψε ξανά την σωστή γωνία για να αποκρούσει, ο Αγουέρο νίκησε τον Μινιολέ με εκτέλεση στην αριστερή του γωνία-ήταν και πάλι σωστός ο Βέλγος (2-1), ούτε ο Λαλάνα δεν κατάφερε να νικήσει τον Αργεντινό στην δεξιά του γωνία, ο Τουρέ νίκησε τον Μινιολέ δεξιά αν και ο πορτέρο της Λίβερπουλ ήταν και πάλι σωστός στην επιλογή του (3-1)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λούκας, Σακό (25' Τουρέ), Μορένο (72' Λαλάνα), Τσαν, Χέντερσον, Μίλνερ, Φιρμίνο (80' Ορίγκι), Κουτίνιο, Στάριτζ
Μάντσεστερ Σίτι: Καμπαγιέρο, Σανιά (91' Ζαμπαλέτα), Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο (91' Νάβας), Φερναντίνιο, Τουρέ, Σίλβα (109' Μπονί), Στέρλινγκ, Αγουέρο

Πηγή: www.england365.gr

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο θαυμασμός του Ράτκλιφ για τον συμπολίτη «εχθρό», επιδρά καταλυτικά στο μέλλον της Γιουνάιτεντ
Kathimerini.gr
 |  ΓΕΝΙΚΑ
Τα μέλη της αγγλικής μπάντας δηλώνουν φανατικοί οπαδοί της Γουέστ Χαμ
Του Πανίκου Κωνσταντίνου
 |  ΓΕΝΙΚΑ
X