ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα 1-0: Νέο στραπάτσο

Πλέον παίρνει «φωτιά» η κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Στο… καταραμένο «Ανοέτα» η Μπαρτσελόνα, όχι μόνο απέτυχε να κερδίσει για 6η σερί χρονιά, αλλά ηττήθηκε με 1-0 από την Ρεάλ Σοσιεδάδ και αίφνης η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Ρεάλ μπήκαν για τα καλά στην μάχη του τίτλου!

«Φωτιά» στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν κι ενώ μέχρι πρότινος όλα έδειχναν πως η Μπαρτσελόνα πάει άνετη προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι Καταλανοί όχι μόνο δεν νίκησαν στο Ανοέτα (όπου αγνοούν το τρίποντο από το 2007), αλλά έχασαν από την Σοσιεδάδ, 1-0 και πλέον ο τίτλος στην Ισπανία αποκτά άγρια ομορφιά.

Κι αυτό διότι οι μπλαουγκράνα υπέστησαν τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας συνόρων απώλεια. Κι έδωσαν την ευκαιρία σε Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης να πλησιάσουν στους τρεις και τέσσερις βαθμούς αντίστοιχα, έξι στροφές πριν το τέλος.

Μόλις στο 5' οι εξαιρετικοί Βάσκοι (που είναι αδιάφοροι ουσιαστικά στη λίγκα) σόκαραν τους αντιπάλους τους, με τον νεαρό Ογιαρθάμπαλ να γράφει το 1-0, μετά από εξαιρετική κεφαλιά (όπου η άμυνα της Μπάρτσα κοιμήθηκε). Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα, πίεζαν, έκλεισαν στα καρέ τους γηπεδούχους, αλλά... μάταια. Με τον Σουάρες απών και τους Μέσι-Νεϊμάρ «εξαφανισμένους» (γενικά η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεν ήταν καλή σήμερα), η κατάσταση δεν άλλαζε, ενώ όποτε χρειάστηκε (σε 2-3 περιπτώσεις από καλά σουτ των Αρντά-Μέσι) ο Ρουγί διατηρούσε ανέπαφη την εστία του.

Η κλεψύδρα άδειαζε, ο Λουίς Ενρίκε έριξε στο ματς Ζόρντι Άλμπα-Ινιέστα-Ράκιτιτς (οι οποίοι είχαν μείνει στον πάγκο για να πάρουν ανάσες ενόψει και του επαναληπτικού με την Ατλέτικο στο Champions League), αλλά πάλι δεν διορθωνόταν το... στραπάτσο. Η Σοσιεδάδ άντεχε στην πίεση, η μαζική της άμυνα στα τελευταία λεπτά έκλεισε κάθε διάδρομο και τα αστέρια της Μπαρτσελόνα αποχώρησαν από το γήπεδο χωρίς ουσιαστικά να βγάλουν πολλές μεγάλες φάσεις, πέραν ενός πλασέ από κοντά του Μέσι στο 73', όπου νικήθηκε από τον γκολκίπερ των Βάσκων, διατηρώντας το 1-0.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση