ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λίβερπουλ-Στόουκ 4-1: Το ξέσπασμα που χρειαζόταν

Μορένο, Στάριτζ και Οριζί χάρισαν με τα γκολ τους μια άνετη νίκη στους «κόκκινους»

Λίγες ημέρες μετά το 1-1 στη Γερμανία, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ συνέχισε τις καλές της εμφανίσεις, κάμπτοντας αυτή τη φορά την αντίσταση της Στόουκ με σκορ 4-1. Μορένο στο 8', Στάριτζ στο 32' και Οριζί στο 50' και στο 64' «καθάρισαν» την υπόθεση τρεις βαθμοί, διατηρώντας ζωντανή την ομάδα τους για την είσοδο στην 5αδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Καλοί στο πρώτο μέρος οι «potters», ισοφάρισαν προσωρινά με τον Μπόγιαν στο 22', άφαντοι στην επανάληψη- επηρεασμένοι από το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων.

Το ματς:

Χορταστικό πρώτο ημίχρονο από δύο ομάδες που εάν τους «πάει το ματς» προσφέρουν θέαμα και γκολ! Ευτυχώς για τους θεατές, το πρώτο μέρος τα είχε όλα! Και τη Λίβερπουλ να ανοίγει το σκορ στο 8' με το εξαιρετικό σουτ του Μορένο και την Στόουκ να φέρνει το ματς στα ίσα στο 22' με την έξυπνη κεφαλιά του Μπόγιαν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σακίρι.

Καλός ο ρυθμός στον αγώνα, με τις δύο ομάδες να μην συμβιβάζονται στην ιδέα της ισοπαλίας. Αμφότερες κυνήγησαν  το δεύτερο γκολ, με την Στόουκ να τα καταφέρνει λίγα λεπτά αργότερα με τον Κράουτς, το οποίο ωστόσο δεν μέτρησε- σωστά- ως οφσάιντ. Η Λίβερπουλ από τη μεριά της συνέχιζε να πιέζει για το νέο προβάδισμα, είχε τις φάσεις για το 2-1, το οποίο τελικά «έγραψε»  στο 32' ο Ντάνιελ Στάριτζ.

Το ίδιο… φουριόζοι και στο δεύτερο ημίχρονο οι «κόκκινοι», κατάφεραν από νωρίς- μόλις στο 50'- να θέσουν γερές βάσεις για τη νίκη, χάρη στο γκολ του νεοεισελθόντα Οριζί! Αυτό ήταν… Οι γηπεδούχοι απέβαλλαν εντελώς το άγχος, απελευθερώθηκαν και, δίχως να πιεστούν ιδιαίτερα, «έκαναν παιχνίδι»! Η Στόουκ από τη μεριά της δυσκολευόταν πολύ στο δημιουργικό κομμάτι, αποτέλεσμα ίσως της απογοήτευσης που επικρατούσε στις τάξεις της, μέχρι που τελικά… πέταξε λευκή πετσέτα στο 64', όταν ο Οριζί με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έγραψε το 4-1.

Τυπική διαδικασία τα εναπομείναντα λεπτά. Η Στόουκ δεν φαινόταν ικανή να κυνηγήσει κάτι άλλο από το ματς, η Λίβερπουλ «έκατσε» σαφώς στο υπέρ της αποτέλεσμα, κάνοντας κατά κάποιο τρόπο και συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ευρωπαϊκού ματς που ακολουθεί.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Σκρτελ, Τουρέ, Μορένο, Μίλνερ, Στιούαρτ, Άλεν (78' Λούκας), Ότζο (46' Οριζί), Φιρμίνο (63' Λαλάνα), Στάριτζ

Στόουκ: Χόγκαρντ, Μπάρντσλεϊ, Σόκρος, Βόλσιντ, Πίτερς (82' Μουνιέσα), Κάμερον, Ιμπουλά, Σακίρι (71' Ντιουφ), Αφελάι, Κρκιτς (71' Χοσελού), Κράουτς

Πηγή: england365.gr

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο θαυμασμός του Ράτκλιφ για τον συμπολίτη «εχθρό», επιδρά καταλυτικά στο μέλλον της Γιουνάιτεντ
Kathimerini.gr
 |  ΓΕΝΙΚΑ
Τα μέλη της αγγλικής μπάντας δηλώνουν φανατικοί οπαδοί της Γουέστ Χαμ
Του Πανίκου Κωνσταντίνου
 |  ΓΕΝΙΚΑ
X