ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ξεκινά η δίκη του Μέσι

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει αύριο ο Λιονέλ Μέσι μαζί με τον πατέρα του, Χόρχε

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Στο δικαστήριο και στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει αύριο ο Λιονέλ Μέσι μαζί με τον πατέρα του, Χόρχε, για την υπόθεση φοροδιαφυγής.
 
Ο Αργεντινός σούπερ σταρ κατηγορείται ότι μαζί μετον πατέρα του σύστησαν εταιρία με την οποία απέκρυπταν εισοδήματα από τις πλουσιοπάροχες απολαβές του ως παίκτης της Μπαρτσελόνα. Ο Λέο θα πρέπει να αποδείξει ότι οι κινήσεις του πατέρα του έγιναν εν αγνοία του κάτι για το οποίο δεν πείστηκε ο δικαστής, παρά την εισήγηση του εισαγγελέα.
 
Ο εισαγγελέας υποστήριζε ότι υπεύθυνος για τη φοροδιαφυγή είναι ο πατέρας του και όχι ο ίδιος ο παίκτης, ο οποίος επιμένει ότι είχε άγνοια και απλά υπέγραφε τα έγγραφα που του έδιναν. Ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα κατηγορείται για φοροδιαφυγή ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, από το 2007 μέχρι το 2009, μεσω εταιριών στην Ουρουγουάη, το Μπελίζ, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
 
«Σε αυτό το είδος του εγκλήματος δεν είναι απαραίτητο κάποιος να έχει πλήρη γνώση όλων των οικονομικών στοιχείων, ούτε του ακριβούς ποσού. Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζει τον τρόπο για να διαπράξει την απάτη και να τον αποδεχθεί» είχε πει ο δικαστής που παρέπεμψε τον ποδοσφαιριστή σε δίκη.
 
Ο συγκεκριμένος δικαστικός λειτουργός αποφάνθηκε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι ο Μέσι θα μπορούσε να γνωρίζει και να έχει συναινέσει στη δημιουργία και τη διατήρηση μιας πλασματικής εταιρικής δομής με αποκλειστικό σκοπό την φοροδιαφυγή από έσοδα που προέρχονται από την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων της εικόνας του, όπως ανέφερε στην απόφασή του.
 
Η ακροαματική διαδικασία θα αρχίσει αύριο Τρίτη (31/5) με την παρουσίαση των σχετικών στοιχείων και την κατάθεση μαρτύρων, ενώ η απολογία του Μέσι, η παρουσία του οποίου στο δικαστήριο είναι υποχρεωτική, θα γίνει την Πέμπτη (2/6).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση