ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ερευνάται για δωροδοκία ο Μπεκενμπάουερ

Αθώος δηλώνει ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου

Η ελβετική δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι αρχίζει έρευνα σχετικά με τον ρόλο που είχε ο Φρανζ Μπεκενμπάουερ όταν ήταν πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης και έπειτα της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ του 2006.

Η διοργάνωση διεξήχθη στη Γερμανία και πιστεύεται πως ο «Κάιζερ» πιστεύεται ότι δωροδόκησε εθνικές ομοσπονδίες για να ψηφίσουν υπέρ της γερμανικής υποψηφιότητας. Ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου δηλώνει αθώος, ωστόσο είναι με την... πλάτη στον τοίχο.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, παραιτήθηκε από την προεδρία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γερμανίας προκειμένου να προστατεύσει την υπόληψή του, με τον γερμανικό Τύπο, και όχι μόνο, να αποκαλύπτει ότι υπάρχουν έγγραφα που «καίνε» τον Μπεκενμπάουερ και αποδεικνύουν τις δωροδοκίες.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Spiegel» στο (πιθανό) σκάνδαλο εμπλέκεται ο πρώην CEO αθλητικής εταιρίας χορηγού της εθνικής Γερμανίας, Ρομπέρ Λουίς Ντρεϊφίς, ο οποίος φαίνεται να δάνεισε μέσω fund ύψους 10.300.000 ελβετικών φράγκων (τότε 13.000.000 γερμανικά μάρκα) χρήματα στην επιτροπή διεκδίκησης της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2006. Η συγκεκριμένη συναλλαγή φαίνεται ότι ήταν εις γνώση του Μπεκενμπάουερ, αλλά και του Νίρσμπαχ, οι οποίοι τότε ήταν επικεφαλείς της επιτροπής διεκδίκησης, ως πρόεδρος κι αντιπρόεδρος αντίστοιχα.

Πριν από λίγο καιρό, ο Μπεκενμπάουερ κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την ανάληψη του Μουντιάλ από την Ρωσία το 2018 και από το Κατάρ το 2022 καθώς ήταν ένας από τους 22 που είχαν ψηφίσει τον Δεκέμβριο του 2010 για το ποιες χώρες θα αναλάμβαναν τις δύο διοργανώσεις.

Πηγή: sdna.gr

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση