ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαν. Γιουνάιτεντ-Στόουκ 1-1: Έγκλημα και τιμωρία

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι αλλά προδώθηκαν από μια στιγμή αδράνειας

Η Γιουνάιτεντ έμεινε να χάνει τις μύριες όσες ευκαιρίες για γκολ, πέτυχε μόλις ένα κι αυτό δεν ήταν καθόλου αρκετό από τη στιγμή που η θεά τύχη της είχε δείξει ότι της γυρνούσε την πλάτη. Έτσι, η Στόουκ έφυγε από το «Ολντ Τράφορντ» μ' έναν ανέλπιστο βαθμό με το τελικό 1-1, σκοράροντας στην τρίτη και... φαρμακερή καλύτερη στιγμής της στο ματς. 

Απόλυτο αφεντικό, αλλά απόλυτα... άτυχη και άστοχη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού με τη Στόουκ. Ο Ζοσέ Μουρίνιο έμεινε να βλέπει τους Ζλάταν, Πογκμπά, και Λίνγκαρντ ν' αστοχούν ακόμα και εξ επαφής, σε τετ-α-τετ, κάνοντας είτε λανθασμένες επιλογές είτε με τον Γκραντ να τους λέει «όχι» και οι «πότερς» όσο μπορούσαν, διατηρούνταν στο παιχνίδι.

Κυρίως ο Σουηδός σούπερ σταρ με τον Γάλλο χαφ θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει το σκορ στο 2ο ή το 16ο λεπτό, ωστόσο και τις δύο φορές νικήθηκαν από τον αντίπαλο πορτιέρο κι ας είχαν την εστία... στο έλεός τους. Η Στόουκ, στο 14ο λεπτό είχε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί ως απάντηση στο αρχικό χαμένο τετ-α-τετ του Ζλάταν, όμως ο Κάμερον έκανε κάκιστο πλασέ από γύρισμα του Άλεν στο πέναλτι.

Όπως ο Άλεν δημιούργησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της Στόουκ στο πρώτο ημίχρονο, έτσι απώλεσε ο ίδιος την καλύτερη στιγμή της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο. Με το σύνολο του Μαρκ Χιουζ αρκετά πιο θαρραλέο στον αγωνιστικό χώρο, ο Ουαλός χαφ έπειτα από συνεργασία των Σακίρι και Αρναούτοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε μια ντρίμπλα και το πλασέ που δοκίμασε μάλλον ήταν κάτι πολύ πιο εύκολο από αυτό που θα πίστευε εκείνη τη στιγμή και ο Ντε Χέα. Οι «πότερς» έβαλαν δύσκολα στους «κόκκινους διαβόλους», που όμως βρήκαν λύση με τον Μαρσιάλ στο 70ο λεπτό. Μόλις που είχε μπει στο παιχνίδι ο νεαρός για να πλασάρει πανέμορφα μέσα από την περιοχή και να νικήσει τον μέχρι εκείνο το σημείο ανίκητο, Γκραντ για το 1-0.

Στο 83' ήρθε τελικά το γκολ που ίσως άξιζε... ο πορτιέρο της Στόουκ για την υπερπροσπάθειά του σε ολόκληρο το ματς και το πέτυχε ο Άλεν στο 83' έπειτα από φάση διαρκείας για το 1-1! Αρχικά ο Γκλεν Τζόνσον έκανε ένα σουτ με το αριστερό, ο Ντε Χέα σταμάτησε αλλά δεν μπορούσε να μπλοκάρει, στη συνέχεια ο Γουόλτερς γύρισε τη μπάλα, εκείνη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και ο Ουαλός με προβολή σκόραρε για το 1-1! Η τύχη έδειξε ξεκάθαρα πως ήταν με τους «πότερς» όταν στο 89' ο Πογκμπά έχοντας τον Γκραντ στο έλεός του έστειλε την κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι για να παραμείνει το ισόπαλο αποτέλεσμα...

 

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση