ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Κακαρίσματα τίτλου

Οι

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Τεράστια νίκη για τη Τότεναμ που υπέταξε με 2-0 τη Μαν. Σίτι στο Λονδίνο και δείχνει πως και φέτος έχει στόχο να κτυπήσει την κορυφή της πρέμιερ λιγκ! Το αυτογκόλ του Κολάροφ και αυτό του Άλι έφταναν για την ομάδα του Ποκετίνο που έγινε η πρώτη που κρατά τη Σίτι στο μηδέν επί Κουαρδιόλα.

Η Τότεναμ μπήκε με σαφή διάθεση να πιέσει ψηλά και εκμεταλλεύτηκε την επιλογή του Πεπ Γκουαρδιόλα να μη βάλει δυο δημιουργικούς μέσους και έτσι μπορούσε πιο εύκολα να κλέψει μπάλες και να βραχυκυκλώσει τη Σίτι. Με τον Σον να είναι και πάλι πρωταγωνιστής, οι «Πετοινοί» μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 9’ με μπαλιά του Σον που την έκανε γκολ άθελά του ο Κολάροφ. Η Σίτι σάστισε, η Τότεναμ λύθηκε και είδαμε ένα ματς στα μέτρα του Μαουρίσιο Ποκετίνο. Στο 37’ ήρθε ένα ακόμα γκολ με τον Σον να στρώνει αυτή τη φορά στον Άλι που πλάσαρε σωστά τον Μπράβο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Αγκουέρο είχε τη μεγάλη φάση να μειώσει στο 50’ όταν το σουτ από αριστερά στην περιοχή βρήκε στον Γιορίς και σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Γκουαρδιόλα άλλαξε και το σχήμα σε 4-1-4-1 με τον Γκουντογκάν να μπαίνει αλλά τίποτα δε λειτουργούσε με τη Τότεναμ να ψάχνει ένα τρίτο γκολ. Το άγγιξε στο 65΄με το πέναλτι που εκτέλεσε ο Λαμέλα αλλά το απέκρουσε ο Μπράβο. Ο Πεπ έριξε στο ματς και τον Ιεανάτσο, ο Ποκετίνο απάντησε με Ντάίερ και στο τέλος είδαμε ένα ματς που η Σίτι πίεζε για να βρει το γκολ να μειώσει. Σε εκείνο το σημείο φάνηκε η κλάση του Ούγκο Γιορίς που με δυο μεγάλες αποκρούσεις σε προσπάθειες των Ιεανάτσο και Αγκουέρο κράτησε την ομάδα του.

Τότεναμ (Ποκετίνο): Γιορίς, Γουόλκερ, Βερτόνγχεν, Αλντερβαϊρελντ, Ρόους, Γουνυάμα. Ντέλε Αλί(86’ Νκουντού), Σισοκό(72’ Ντάιερ), Έρικσεν, Λαμέλα, Σον(90’ Γιάνσεν)

Μάντσεστερ Σίτυ (Γκουαρδίολα): Μπράβο, Ζαμπαλέτα, Οταμέντι, Στόουνς, Κολάροφ, Φερνάντο(52’ Γκουντογκάν), Φερναντίνιο, Σίλβα, Στέρλινγκ(87’ Σανέ), Νάβας(66’ Ιεανάτσο), Αγκουέρο

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση