ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το πανόραμα του μουντιάλ

Αγώνες σε όλες τις ηπείρους

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Με το τέλος του Euro και του Κόπα Αμέρικα το περασμένο Καλοκαίρι πλέον όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης έχει συντονιστεί με Μόσχα και παλεύει για μια θέση στο μουντιάλ του 2018 που θα γίνει στην αχανή χώρα της Ευρασίας.

Σε όλες τις ηπείρους διεξάγονται οι αγώνες για τα προκριματικά και πάμε να δούμε πως οι 31 χώρες, πλην της διοργανώτριας Ρωσίας, θα προκύψουν.

Ευρώπη (9+4)

Υπάρχουν εννιά όμιλοι και οι ομάδες που θα τους κερδίσουν παίρνουν τα απευθείας εισιτήρια για τα τελικά. Τα υπόλοιπα τέσσερα εισιτήρια θα κριθούν σε αγώνες μπαράζ ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες δεύτερες των ομίλων που θα γίνουν το Νοέμβριο του 2017. Οκτώβρη του ίδιους έτους ολοκληρώνονται τα ματς των ομίλων.

Ν. Αμερική (4+1)

Εξ αρχής ένας όμιλος με τις 10 χώρες της Ηπείρου μέσα και ένα πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών. Οι πρώτες τέσσερις προκρίνονται και η πέμπτη παίζει μπαράζ με το νικητή των προκριματικών της Ωκεανίας. Όπως είναι τώρα τα δεδομένα μετά από εννιά ματς, τα μισά δηλαδή, Ουρουγουάη, Βραζιλία, Εκουαδόρ και Κολομβία πάνε απευθείας και η Αργεντινή παίζει μπαράζ.

Ασία (4+1)

Είμαστε στην τελική φάση των προκριματικών με δυο ομίλους των έξι ομάδων. Οι πρώτες δυο από κάθε όμιλο προκρίνονται. Οι δυο τρίτες παίζουν αγώνες μεταξύ τους (Οκτώβρης 2017) για να προκύψει ο πέμπτος που θα δώσει μπαράζ με εκπρόσωπο της CONCACAF το Νοέμβριο του 2017.

Αφρική (5)

Είναι πέντε όμιλοι των τεσσάρων ομάδων στην τελική φάση και οι νικητές πάνε Ρωσία.

Βόρειος, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική (3+1)

Η τελική φάση είναι το γνωστό «εξάγωνο». Ένας όμιλος έξι ομάδων με τρεις να πάνε απευθείας και τον τέταρτο να παίζει με εκπρόσωπο της Ασίας. Τα πρώτα ματς του ομίλου θα γίνουν το Νοέμβριο.

Ωκεανία (0+1)

Δυο όμιλοι των τριών ομάδων. Οι δυο νικητές παίζουν μεταξύ τους τον Αύγουστο του 2017 για μια θέση στο μπαράζ με τον πέμπτο της Ν. Αμερικής.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση