ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Formula 1: Αποσύρεται ο Ρόσμπεργκ

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ανακοίνωσε πως αποσύρεται άμεσα από την ενεργό δράση

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Λίγες μόλις μέρες μετά την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος Formula 1 στην καριέρα του, ο Nico Rosberg ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το σπορ!

Ο Γερμανός πιλότος απέδωσε την απόφασή του σε προσωπικούς λόγους, καθώς δεν επιθυμεί μετά την κατάκτηση της κορυφής να συνεχίσει τις ίδιες θυσίες και θέλει να αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά του.


Ο οδηγός της Mercedes προέβη στη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια του γκαλά της FIA για τους παγκόσμιους πρωταθλητές την Παρασκευή στη Βιέννη, μόλις πέντε μέρες μετά την εξασφάλιση του τίτλου.

«Εδώ και 25 χρόνια στους αγώνες, ήταν το όνειρό μου, ο μοναδικός μου στόχος να γίνω Πρωταθλητής της Formula 1. Μέσα από τη σκληρή δουλειά, πόνο, θυσίες, αυτός ήταν ο στόχος μου. Και τώρα τώρα έχω καταφέρει. Έχω ανέβει στο βουνό μου, είμαι στην κορυφή, έτσι αισθάνεται ωραία. Το δυνατότερο συναίσθημα μου τώρα είναι βαθιά ευγνωμοσύνη σε όλους όσους με στήριξαν για να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα.

Αυτή η σεζόν, μπορώ να σας πω, ότι ήταν υπερβολικά σκληρή. Πίεσα σαν τρελός σε κάθε περιοχή μετά από τις απογοητεύσεις των τελευταίων δύο ετών, που τροφοδότησαν το κίνητρό μου σε επίπεδα που δεν είχα ξαναζήσει. Και φυσικά, αυτό είχε αντίκτυπο σε αυτά που αγαπώ, επίσης – ήταν μια ολόκληρη οικογενειακή προσπάθεια θυσίας, βάζοντας τα πάντα πίσω από το στόχο μας. Δεν μπορώ να βρω αρκετά λόγια για να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου Βίβιαν, που ήταν απίστευτη. Είχε καταλάβει ότι αυτό το έτος θα ήταν το σημαντικό, η ευκαιρία μας να το καταφέρουμε, και κανόνισε το ‘χώρο’ για μένα να έχω πλήρη ανάκαμψε μεταξύ κάθε αγώνα, κοιτάζοντας την κόρη μας κάθε νύχτα, αναλαμβάνοντας, όταν τα πράγματα έγιναν δύσκολα και βάλαμε το πρωτάθλημα πρώτα.

Όταν κέρδισα τον αγώνα στη Suzuka, από τη στιγμή που η μοίρα του τίτλου ήταν στα χέρια μου, η πολύ πίεση ξεκίνησε και άρχισα να σκέφτομαι το να τελειώσω την αγωνιστική καριέρα μου, αν γινόμουνα παγκόσμιος πρωταθλητής. Την Κυριακή το πρωί στο Abu Dhabi, ήξερα ότι θα μπορούσε να είναι η τελευταία κούρσα μου και αυτό το συναίσθημα άδειασε το κεφάλι μου πριν από την εκκίνηση. Ήθελα να απολαύσω κάθε μέρος της εμπειρίας, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσε να είναι η τελευταία φορά… και, στη συνέχεια, τα φώτα έσβησαν και είχα τους πιο έντονους 55 γύρους της ζωής μου. Πήρα την απόφασή μου το βράδυ της Δευτέρας. Αφότου το σκέφτηκα για μια μέρα, οι πρώτοι άνθρωποι που το είπα ήταν η Βίβιαν και ο Georg (Nolte, από την ομάδα διαχείρισης του Nico), και μετέπειτα ο Toto.

Το μόνο πράγμα που κάνει αυτή την απόφαση δύσκολη για μένα με κάθε τρόπο είναι επειδή βάζω την αγωνιστική μου οικογένειά σε μία δύσκολη θέση. Αλλά ο Toto το κατανοεί. Ήξερε αμέσως ότι ήμουν απόλυτα πεπεισμένος και αυτό με καθησύχασε. Το πιο περήφανο επίτευγμα μου στους αγώνες θα είναι πάντα το να έχω κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα με αυτή την απίστευτη ομάδα ανθρώπων, τα Ασημένια Βέλη.

Τώρα, είμαι εδώ μόνο για να απολαύσω τη στιγμή. Υπάρχει χρόνος για να απολαύσω τις επόμενες εβδομάδες, να κοιτάξω πίσω στη χρονιά και να απολαύσω κάθε εμπειρία που θα μου έρθει. Μετά από αυτό, θα γυρίσω την επόμενη σελίδα στη ζωή μου και να δω τι έχει για μένα…».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση