ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαν. Σίτι-Τσέλσι 1-3: Η Σίτι έχανε, η Τσέλσι έβαζε

Όγδοη σερί νίκη για την ομάδα του Κόντε

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Άλλη μια ανατροπή για τη Τσέλσι, που κέρδισε με 3-1 μέσα στο Ettihad τη Μάντσεστερ Σίτι και πέτυχε την όγδοη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα!  Ένα ματς που ήταν δικό της για 60 λεπτά έχασε η Σίτι και μαζί τους Αγκουέρο και Φερναντίνιο που αποβλήθηκαν στο φινάλε! Με αυτογκόλ του Κέιχιλ προηγήθηκε η Σίτι, έχασε ευκαιρίες αλλά οι αντεπιθέσεις της Τσέλσι και τα γκολ από Κόστα, Ουίλιαν και Αζάρ έφεραν την ανατροπή.

Ένα ντέρμπι με τα όλα του στο πρώτο μέρος εκεί στα «Ίσλαντς», με την Σίτι να είναι σε γενικές γραμμές καλύτερη από τη Τσέλσι και στο τέλος δικαίως να προηγείται στο σκορ. Αμφότεροι οι προπονητές επέλεξαν σχήμα με τριάδα στην άμυνα, όμως η Τσέλσι προτίμησε να δώσει χώρο και να ψάξει αντεπιθέσεις.

Ντε Μπρούινε και Σίλβα ήταν σε καλή μέρα και έτσι έβγαιναν οι πάσες μπροστά, με την άμυνα της Τσέλσι όμως να βρίσκει τρόπο να διώξει. Πρώτη καλή στιγμή ένα σουτ του Αζάρ στο 15’ που έφυγε μόλις άουτ, ενώ αυτό του Αγκουέρο στο 21’ το εξουδετέρωσε ο Κουρτουά. Στο 25’ έγιναν δυο φάσεις που παραλίγο να σημαδέψουν τον αγώνα όμως αρχικά η κεφαλιά του Φερναντίνιο που μπήκε στα δίκτυα δεν έγινε γκολ ελέω, σωστής, υπόδειξης οφσάιντ και στην εξέλιξη της φάσης ο Αζάρ αφού πέρασε και τον Μπράβο προτίμησε να γυρίσει αντί πλασάρει και έχασε τεράστια φάση.

Από αυτή την ευκαιρία η Τσέλσι δεν πήρε τα πάνω της, αλλά αντίθετα ήταν η Σίτι που έψαχνε το γκολ. Έχασε δυο μεγάλες φάσεις με τον Αγκουέρο, σουτ στο 35’ από τη μικρή περιοχή και κεφαλιά στο 43’ από το ίδιο σημείο, πριν έρθει το γκολ από έναν αντίπαλο. Το γύρισμα του Νάβας στην περιοχή στο 45’ και η λανθασμένη απόπειρα του Κέιχιλ να διώξει έφεραν το γκολ για τους «Πολίτες» που με όσα έκαναν το δικαιούνταν.

Ο Κόντε έριξε στο ματς τον Ουίλιαν αλλά πριν αυτός τον δικαιώσει χρειάστηκε μπόλικη δόση τύχη για να μείνει  το σκορ στα επίπεδα του 1-0. Ο Αγκουέρο ήταν ο μοιραίος με τις ευκαιρίες που πέταξε, ενώ έχασε μια απίθανη και ο Ντε Μπρούινε στο 57’ όταν μόνος με τα δίκτυα κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι. Η φάση αυτή είχε επιπλέον συνέπειες για τους «Πολίτες» αφού στο 60’ ο Κόστα κατέβασε μια μακρινή μπαλιά και πλάσαρε τον Μπράβο για να ισοφαρίσει.

Ο Αγκουέρο είχε και πάλι την ευκαιρία για να σκοράρει, όμως στο 62’ βγήκε τετ α τετ και δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουρτουά. Η Σίτι ήταν η ομάδα που έδειχνε πως θα πιέσει για το γκολ όμως η Τσέλσι ήταν αυτή που το πέτυχε πάλι σε αντεπίθεση με τον Κόστα να βγάζει τετ α τετ τον Ουίλιαν κι αυτός δε συχώρεσε στο 70’ για την ανατροπή. Ο Πεπ έριξε στο ματς Τουρέ και Ιεανάτσο  και ενεργοποίησε φουλ επίθεση, όμως δε βγήκε κάτι καλό από αυτό και αντίθετα στο 90’ ήρθε ένα τρίτο γκολ από τον Αζάρ που κλείδωσε οριστικά το αποτέλεσμα για τους «Μπλε». Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθαν και οι αποβολές των Αγκουέρο και Φερναντίνιο για σκληρό φάουλ του πρώτου και γιατί έπιασε από το λαιμό τον Φάμπρεγκας ο δεύτερος να δέσουν το γλυκό.

Μαν. Σίτι (Π. Γκουαρδιόλα): Μπράβο, Στόουνς(78’ Ιεανάτσο), Οταμέντι, Κολάροβ, Φερναντίνιο, Γκίντογαν(76’ Τουρέ), Νάβας, Σανέ(69’ Κλισί), Σίλβα, Ντε Μπρούινε, Αγουέρο

Τσέσλι (Α. Κόντε): Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίς, Κέιχιλ, Μόουσες, Καντέ, Φάπρεγας, Αλόνσο, Πέδρο(50’ Ουίλιαν), Ντιέγο Κόστα(85’ Τσαλομπά), Αζάρ(90+4’ Μπατσουαγί)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο θαυμασμός του Ράτκλιφ για τον συμπολίτη «εχθρό», επιδρά καταλυτικά στο μέλλον της Γιουνάιτεντ
Kathimerini.gr
 |  ΓΕΝΙΚΑ
Τα μέλη της αγγλικής μπάντας δηλώνουν φανατικοί οπαδοί της Γουέστ Χαμ
Του Πανίκου Κωνσταντίνου
 |  ΓΕΝΙΚΑ
X