ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έβερτον-Μαν. Γιουνάιτεντ 1-1: Νέα απώλεια

Τρίτη διαδοχική ισοπαλία για την ομάδα του Μουρίνιο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ήταν κοντά στο να γίνει η πρώτη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ με 250 νίκες εκτός έδρας. Ήταν κοντά στο να πανηγυρίσει, πάλι ως πρώτη της λίστας, την 16η επικράτησή της στο «Γκούντισον Παρκ». Ωστόσο ένα αυστηρό αλλά όχι μη καταλογίσιμο πέναλτι λίγο πριν το φινάλε από τον Μαρουάν Φελαϊνί που μόλις είχε μπει αλλαγή, οδήγησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην 3η διαδοχική της ισοπαλία (4η στα τελευταία 5). Σημαντικός ο βαθμός με το τελικό 1-1 για την Έβερτον, στην οποία υπάρχει ζωή.

Η Γιουνάιτεντ δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν έκανε σωστό παιχνίδι στο Μέρσεϊσαϊντ, με την ατυχία σε άμυνα και επίθεση να είναι αυτή που κόστισε δύο βαθμούς.

Ο Άντερ Ερέρα είχε δοκάρι και δεν μπόρεσε να δώσει προβάδισμα ασφαλείας, ο Φελαϊνί μπήκε για να κρατήσει μπάλα αλλά το ψηλό κορμί του και η βιασύνη να καθαρίσει την φάση τον οδήγησε σε μια άτσαλη παράβαση. Τα αν και τα ίσως, όμως, δεν μετρούν, με την βαθμολογία να μαρτυρά πως το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο έχει να ανέβει ένα βουνό για την πεντάδα, από την οποία έμεινε έξι βαθμούς μακριά (21, 27 έχει η Τότεναμ). Τρίτη διαδοχική και μάλιστα με το ίδιο σκορ η ισοπαλία για την ομάδα του Μάντσεστερ στο πρωτάθλημα, μετά από αυτές με Άρσεναλ και Γουέστ Χαμ. Τέταρτη στους τελευταίους πέντε αγώνες, με μοναδική νίκη αυτή στην Ουαλία επί της Σουόνσι.

Για τα «ζαχαρωτά» αυτός ήταν ο 20ος που μπήκε στο τσουβάλι της τρέχουσας σεζόν μετά από 14 ματς. Στην ισοβαθμία με την Γουέστ Μπρομ οι παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν, που έδειξαν πως μπορούν επιτέλους να τα πάνε καλύτερα και από τα επόμενα παιχνίδια να προσπαθήσουν να κερδίσουν, και γιατί όχι να χτίσουν επιτέλους και ένα θετικό σερί. Για την ώρα αρκούνται στους δύο βαθμούς που συγκέντρωσαν στα τελευταία τέσσερα ματς.

Πάνω-κάτω είχαν να προσφέρουν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με αμφότερες τις πλευρές να κινούνται γρήγορα στο τρανζίσιον και τους κενούς χώρους στην προσπάθειά τους να φτάσουν σε κάποια ευκαιρία για γκολ. Οι πρώτες δεν ήταν ιδιαίτερα αξιόλογες, με κύρια αιτία την βιασύνη να τελειώσουν οι φάσεις, αφού οι τελικές πάσες ήταν κακές και η άμυνα των γηπεδούχων αντιμετώπιζε σωστά το κατέβασμα των αντιπάλων τους.

Η πρώτη τελική εντός εστίας σημειώθηκε στο 42', και ήταν περιπετειώδης. Παράλληλα, άνοιξε και το σκορ, με την Γιουνάιτεντ να παίρνει το προβάδισμα 1-0, σε μια στιγμή που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο αυτόν με τον οποίο αντιμετώπιζαν το ματς σε εκείνο το σημείο του οι «κόκκινοι διάβολοι». Βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Έβερτον βρήκε τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς κι εκείνος επωφελούμενος κακής εξόδου του Μάρτεεν Στεκέλενμπουργκ, πλάσαρε από πάνω του για να δει την μπάλα να περνάει την γραμμή πριν την απομακρύνει ο Φούνες Μόρι έχοντας χτυπήσει στο δοκάρι και κατά την πτώση στο αριστερό σίδερο.

Το σφύριγμα της λήξης έστειλε από το χορτάρι στα αποδυτήρια 22 ποδοσφαιριστές, αριθμός κατά ένα μεγαλύτερος, με τον Μάρκος Ρόχο να είναι πάρα πολύ τυχερός που δεν αποβλήθηκε στα μισά, κάνοντας εναέριο τάκλιν με τα δύο πόδια στον Ιντρίσα Γκέιγ.

Το δεύτερο μέρος για ένα τέταρτο ήταν ίδιο με το πρώτο από κάθε άποψη. Διαφορά η γρήγορη μεγάλη στιγμή της Έβερτον, όταν συνεργάστηκαν οι δύο Βέλγοι της, Ρομέλου Λουκάκου - Κέβιν Μιραλάς, για να δει ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού τον Νταβίδ Ντε Χέα να πραγματοποιεί άλλη μια... εξωγήινη απόκρουση σε βολέ από κοντινή απόσταση, χρησιμοποιώντας το δεξί χέρι κι έχοντας αντίθετη φορά, για να στείλει την μπάλα κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα (55') οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Ζλάταν, σε προσπάθεια που μπλόκαρε ο Φούνες Μόρι, για να ακολουθήσει η μεγαλύτερη ευκαιρία τους για το 2-0. Για κακή τύχη του Ερέρα και με τον Στεκέλενμπουργκ εξουδετερωμένο, η μπάλα σταμάτησε στην συμβολή των δοκών μετά από ιδανικό στοπάρισμα του Ισπανού με το στήθος και σουτ σε πρώτο χρόνο.

Όπως και πριν πάρει το προβάδισμα και ενώ επιθετικά για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν της έβγαινε το παιχνίδι, η Γιουνάιτεντ έχασε επίτηδες μέτρα στο γήπεδο και οι παίκτες του Κούμαν προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν. Σε μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που δημιουργήθηκαν κενά, η μπάλα ήταν στα πόδια του Γκέιγ, δυνατό σουτ με το κουντεπιέ του οποίου σταμάτησε όρθιος αλλά και όχι τόσο εύκολα ο Ντε Χέα. Ο φύλακας-άγγελος των «κόκκινων διαβόλων» είχε και πάλι σωστή τοποθέτηση λίγο αργότερα, όπως δηλαδή και στο 82', μπλοκάροντας κεφαλιά του Ένερ Βαλένσια.

Στο 88' ο Ζοσέ Μουρίνιο παραλίγο και δικαιολογημένα να βάλει τα κλάματα, όταν ο Γκέιγ εκμεταλλεύτηκε άτσαλο μπάσιμο του Φελαϊνί (που μόλις είχε μπει αλλαγή) μέσα στην περιοχή, κέρδισε έξυπνα το πέναλτι παίρνοντας και την επαφή για να... επιχειρηματολογήσει. Ο Μπέινς ανέλαβε την εκτέλεση, ο Ντε Χέα βρήκε τη γωνία αλλά όχι και την μπάλα, που πέρασε την γραμμή για το 1-1. Ο Ισπανός και ο Φελαϊνί τιμωρήθηκαν αντίκρισαν από μία κίτρινη κάρτα έκαστος. Μπέινς και Ντε Χέα ήταν πρωταγωνιστές και με την έναρξη του πεντάλεπτου των καθυστερήσεων, με τον δεύτερο να διώχνει σε κόρνερ με τις μπουνιές του.

Οι συνθέσεις:
Έβερτον: Στεκέλενμπουργκ, Κόουλμαν (67' Χόλγκεϊτ), Γουίλιαμς, Φούνες Μόρι, Μπέινς, Μπάρι, Κλέβερλι(65' Ντεουλοφέου), Γκέιγ, Μπολάσι (68' Βαλένσια), Μιραλάς, Λουκάκου
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Τζόουνς, Ρόχο, Νταρμιάν, Κάρικ, Ερέρα, Μχιταριάν (85' Φελαϊνί), Πογκμπά, Μαρσιάλ (83' Ράσφορντ), Ιμπραΐμοβιτς

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο θαυμασμός του Ράτκλιφ για τον συμπολίτη «εχθρό», επιδρά καταλυτικά στο μέλλον της Γιουνάιτεντ
Kathimerini.gr
 |  ΓΕΝΙΚΑ
Τα μέλη της αγγλικής μπάντας δηλώνουν φανατικοί οπαδοί της Γουέστ Χαμ
Του Πανίκου Κωνσταντίνου
 |  ΓΕΝΙΚΑ
X