ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λίβερπουλ - Στόουκ 4-1: Ο «νόμος» του Άνφιλντ

Η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ δεν μάσησε από το προβάδισμα της Στόουκ

Μέγα λάθος ήταν για τη Στόουκ το προβάδισμα που απέκτησε μπροστά στο κοινό της Λίβερπουλ, αφού προκάλεσε... κόκκινη λαίλαπα! Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφτασε στην ανατροπή από το πρώτο μέρος και επικράτησε με το τελικό 4-1 στη 18η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, για να πάει με αέρα στο ματς κόντρα στη Σίτι, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς! 

Μέχρι σήμερα στο φετινό πρωτάθλημα, η Λίβερπουλ δεν είχε βρεθεί να κυνηγάει στο σκορ. Κι όμως, αυτό συνέβη λίγο πριν φύγει το 2016, για να «παγώσει» προσωρινά το «Άνφιλντ». Παρά τον γρήγορο ρυθμό που θέλησε να δώσει στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Με την πρώτη της ευκαιρία, σε στιγμές του αγώνα όπου είχε πάρει το μομέντουμ, η Στόουκ κατάφερε να πάρει προβάδισμα, με την κεφαλιά του Γουόλτερς από το πρώτο δοκάρι, από σέντρα του Πίετερς στο 12ο λεπτό για το 1-0. Μάλιστα, λίγο αργότερα, ο Άλεν θα έβλεπε τον Μινιολέ να του λέει «όχι» με το δεξί πόδι σε πλασέ που επιχείρησε, για να... αποφύγουν οι «κόκκινοι» τα πολύ χειρότερα.

Η αντίδραση της Λίβερπουλ ήταν τέτοια που θα ήθελε να βλέπει κάθε προπονητής από την ομάδα του, αφού οι παίκτες του Κλοπ έφεραν εις πέρας τη... νέα αποστολή που τους ανατέθηκε. Αν και δεν ήταν καθόλου εύκολο ν' ανακτήσουν αυτοπεποίθηση και να διαρρήξουν την άμυνα των «πότερς», το ημίχρονο βγήκε με τους οπαδούς των γηπεδούχων να... έχουν τις καρδιές στις θέσεις τους. Κι αν στο 24' ο Κράουτς απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ένα συρτό πλασέ του Φιρμίνο, όσο κι αν στόχος της Στόουκ ήταν ν' αντέξει για να βγει το ημίχρονο, η Λίβερπουλ είχε τα κλειδιά της ανατροπής. Στο 35' ο Λαλάνα με διπλή προσπάθεια και εύνοια από κακή απομάκρυνση του Γκλεν Τζόνσον ισοφάρισε από πολύ πλάγια θέση, για να έρθει ο Φιρμίνο στο 43' και να γράψει το 2-1 με διαγώνιο σουτ που χτύπησε και στα δύο δοκάρια του Γκραντ για το 2-1!

Το καλύτερο σενάριο για τη Λίβερπουλ θα ήταν ακόμα ένα γκολ για να πάρει αέρα νίκης πλέον η ομάδα του Κλοπ και το πέτυχε στο 60ο λεπτό, έχοντας πλέον πάρει τα ηνία και δείχνοντας στη Στόουκ ότι εκείνη είναι το αφεντικό. Ο Ιμπουλά ήταν εκείνος που με αυτογκόλ προ του επερχόμενου Μανέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1, όμως, έχει κάνει λάθος κι εκείνος στην αρχή της φάσης, αλλά είναι λανθασμένη και η παρέμβαση του Γκλεν Τζόνσον που... στρώνει στον Οριγκί για το γύρισμα στη μικρή περιοχή. Οι «κόκκινοι» ανέβασαν το τέμπο, είχαν πλέον τρομερή ψυχολογία, είχαν βάλεις τις βάσεις για τη νίκη και στο 70' ο Σόουκρος έκανε το... Χριστουγεννιάτικο δώρο του στον Στάριτζ με το κακό γύρισμα, για να περάσει ο Άγγλος και τον Γκραντ και να γράψει το 4-1. Εννοείται πως το ματς είχε πλέον τελειώσει, το κακό για τη Στόουκ ήταν πως στην άμυνα συνέχισε να δίνει αφορμές για να ... διασυρθεί, όμως η Λίβερπουλ δεν ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Κλαβάν, Μίλνερ, Λαλάνα (69' Τσαν), Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Οριγκί (70' Στάριτζ), Φιρμίνο (79' Μορένο).

Στόουκ: Γκραντ, Τζόνσον, Σόουκρος, Μάρτινς Ίντι, Ντιούφ (75' Αφελάι), Γουέλαν (66' Σόμπι), Ιμπουλά, Άλεν, Πίετερς, Κράουτς (84' Μπονί), Γουόλτερς.

Πηγή: england365.gr

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση