ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λίβερπουλ-Μαν. Σίτι 1-0: Κόκκινη πρωτοχρονιά

Τέταρτη σερί νίκη για τη Λίβερπουλ που απέχει έξι βαθμούς από την Τσέλσι

Σύμφωνοι, η Τσέλσι μοιάζει «άχαστη». Αλλά... what about Liverpool? Οι «κόκκινοι» έκαναν τα απολύτως απαραίτητα απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι (σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν... clasico) και με το τελικό 1-0 έμειναν μόνοι και με διαφορά ασφαλείας στην δεύτερη θέση, συνέχισαν το κυνηγητό και έκλεισαν ιδανικά το 2016.

Στους αριθμούς, ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ έφτασε τους 43 βαθμούς, με εκείνον του Μάντσεστερ να μένει στους 39, κάτι που σημαίνει πως εάν κερδίσει η Άρσεναλ θα υποχωρήσουν στην 4η θέση.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα γνώριζε πολύ καλά πως δεν πρέπει να επιτρέψει στην Λίβερπουλ να δημιουργήσει παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, και με την φρεσκάδα αλλά και την εκρηκτικότητά της από την μέση και μπροστά να βρει το γρήγορο γκολ που θα άλλαζε τελείως την αναμέτρηση. Για μερικά λεπτά οι παίκτες του το κατάφεραν αυτό, όμως με το ρολόι στο 8' οι ισορροπίες άλλαξαν.

Έπειτα από μια άρτια σέντρα του Άνταμ Λαλάνα, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο μέσος που έχει εμπλακεί σε γκολ της ομάδας του (7 τέρματα, 7 ασίστ) όσο κανένας άλλος στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ο Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ σηκώθηκε στο σωστό timing στην περιοχή, νίκησε τον Αλεκσάνταρ Κολάροφ και «έγραψε» το 1-0 με άπιαστη κεφαλιά.

Το μονέντουμ άλλαξε, με τους γηπεδούχους να είναι εκείνοι που πλέον έδιναν ρυθμό, ωστόσο δεν δημιουργούσαν ουσιαστικές απειλές. Το ίδιο ίσχυε φυσικά και για την Σίτι, που μάλιστα θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερους μπελάδες εάν ο Ρομπέρτο Φιρμίνο έκανε καλύτερο κοντρόλ σε βαθιά μπαλιά του Τζέιμς Μίλνερ. Γενικά ο Βραζιλιάνος, σε ρόλο «ψεύτικου εννιαριού» με τους Οριγκί-Στάριτζ στον πάγκο, δεν ενθουσίασε... Σε ένα από τα highlights του Α' μέρους, ο Σιμόν Μινιολέ βγήκε γρήγορα από την γραμμή του και ντρίμπλαρε με «σομπρέρο» τον Σέρχιο Αγουέρο για να αποσοβήσει τον κίνδυνο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, τα όσα είχε πει ο Τιερί Ανρί για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ότι δηλαδή στο ημίχρονο -σε τέτοιες καταστάσεις- μιλάει ελάχιστα για τακτική και στην συνέχεια προσπαθεί να εμψυχώσει τους ποδοσφαιριστές του, επιβεβαιώθηκαν. Οι «πολίτες» ήταν εμφανώς πιο ορεξάτοι, ενώ παράλληλα κατάφεραν να βελτιώσουν κάποιες ανορθογραφίες τους και να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Η πρώτη τελική ήρθε με ένα χλιαρό σουτ από τον Αγουέρο, το οποίο μπλόκαρε με περίσσια ευκολία ο Μινιολέ, για να ακολουθήσει ένα επικίνδυνο πλασέ του Νταβίδ Σίλβα, που πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό σίδερο του Βέλγου, που έδειχνε εξουδετερωμένος.

Το πλάνο του Γιούργκεν Κλοπ άλλαξε αναγκαστικά στο 65', όταν ο αρχηγός της ομάδας του, Τζόρνταν Χέντερσον, πέρασε εκτός με τραυματισμό και την θέση του πήρε ο Ντιβόκ Οριγκί. Οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να πιέζουν για την ισοφάριση, όμως για κάποιον... παράξενο λόγο, η άμυνα της Λίβερπουλ δεν έδειχνε διατεθειμένη να δεχθεί κάποιο γκολ καλύπτοντας (αν και δεν το συνηθίζει) ιδανικά τις γραμμές της.

Στα τελευταία λεπτά, μαζί με τα τέσσερα των καθυστερήσεων, δεν άλλαξε τίποτα και έτσι η Πρέμιερ Λιγκ μας αποχαιρέτησε για το 2016. Η αγωνιστική κλείνει με τα Γουότφορντ-Τότεναμ και το λονδρέζικο ντέρμπι Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, για να πάρει σκυτάλη η 21η από τις 2 του νέου μήνα κι έπειτα.

Πηγή: www.england365.gr

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση