ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:12
 

Με 48 ομάδες το Μουντιάλ

Το τουρνουά θα διεξάγεται πια με 16 γκρουπ των 3 ομάδων

Newsroom 24sports

Όπως αποφάσισε ομόφωνα η αρμόδια επιτροπή της FIFA, από την διοργάνωση του 2026 θα συμμετέχουν 48 ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Τζιάνι Ινφαντίνο, και είναι πια επίσημο. Στόχος, κατά τον ισχυρό άνδρα της FIFA, είναι το θέαμα. Ανεπισήμως τα χρήματα...

Από το 2026 και μετά, το Μουντιάλ, σύμφωνα με τον Ινφαντίνο, θα έχει τις διπλάσιες ομάδες σε σχέση με την περίοδο 1986-1994, 16 περισσότερες μετά το 1998, όταν στη Γαλλία παρουσιάστηκαν 32 εθνικές στην τελική φάση. Με την ιδέα του αυτή ο Ινφαντίνο επιδιώκει να δημιουργήσει μια ισορροπία μεταξύ των συμφερόντων των μεγάλων και των μικρών ομοσπονδιών.

Το τουρνουά θα διεξάγεται πια με 16 γκρουπ των 3 ομάδων. Ο αριθμός των αγώνων θα φτάσει στους 80, από τους 64 που πραγματοποιούνται με την σημερινή μορφή, ωστόσο και πάλ, οι πιθανοί νικητές του θεσμού θα μπορούν να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου μετά από επτά παιχνίδια.

Τα περισσότερα παιχνίδια (με τα περισσότερα νοκ άουτ) και ο μεγαλύτερος αριθμός ομάδων (άρα και αυξημένο ενδιαφέρον σε περισσότερες χώρες) θα προσελκύσουν ακόμα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα και χορηγούς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας της FIFA, που δημοσιοποίησε πρόσφατα το Associated Press, ένα Μουντιάλ αυτής της μορφής θα έφερνε έσοδα της τάξεως των 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό κατά 20% μεγαλύτερο από τα 5,5 δισεκατομμύρια που αναμένεται να παράξει το τουρνουά που θα γίνει στη Ρωσία το 2018. Σε επίπεδο κέρδους, η πρόβλεψη κάνει λόγο για αύξηση κατά τουλάχιστον 640 εκατομμύρια.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου Μουντιάλ, θα γίνουν γνωστές αργότερα σήμερα, έπειτα και από την προγραμματισμένη συνάντηση των μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«Κυβερνητικές αποφάσεις για την παιδεία. (Μένει να τις αποδεχτούν οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών) 1. ...»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  |  20:37

Αίτημα για εποπτεία του αποφυλακισθέντα παιδεραστή

«Tώρα που την έπαθε η κυβέρνηση ......»
knak  |  17:49

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους Mig-31

«Λαλεις να εξηασαν να κλεισουν το ταγκι της πεζηνας;»
Παρης  |  16:59

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση