ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μεγαλώνει το οικονομικό χάσμα

Ανησυχία της UEFA για την ψαλίδα που σκοτώνει τον ανταγωνισμό

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Την ανησυχία της UEFA προκαλεί μια έρευνα για τα οικονομικά των ομάδων , που αποδεικνύει πως οι διαφορές ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της ηπείρου σε σχέση με τις υπόλοιπες ολοένα και αυξάνεται.

Όπως αναφέρει η «Daily Mail», υπάρχει πλέον μια σειρά ομάδων, εννιά στον αριθμό, που συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο κομμάτι της πίτας από οικονομικής άποψης και αυτό «σκοτώνει» σε μεγάλο βαθμό τον ανταγωνισμό. Οι ομάδες αυτές είναι οι Ρεάλ, Μπαρσελόνα, Μαν. Γιουνάϊτετ, Μαν. Σίτι, Τσέλσι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Μπάγερν και Παρί.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως κάθε χρόνο, οι ομάδες αυτές είδαν τα έσοδά τους από το εμπορικό κομμάτι (διαφημίσεις, χορηγούς και πωλήσεις προϊόντων) να αυξάνονται κατά 115 εκ. ευρώ ετησίως τα τελευταία έξι χρόνια. Ο μέσος όρος για τις υπόλοιπες είναι 1.1εκ. ευρώ…

Το ίδιο ισχύει και για τα πρωταθλήματα μεταξύ τους, αφού σημειώνεται πως οι 20 ομάδες της πρέμιερ λιγκ λαμβάνουν μαζί περισσότερα από όσα 597 σύλλογοι από τα 48 υποδεέστερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Δηλαδή όλα πλην των κορυφαίων!

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο θαυμασμός του Ράτκλιφ για τον συμπολίτη «εχθρό», επιδρά καταλυτικά στο μέλλον της Γιουνάιτεντ
Kathimerini.gr
 |  ΓΕΝΙΚΑ
Τα μέλη της αγγλικής μπάντας δηλώνουν φανατικοί οπαδοί της Γουέστ Χαμ
Του Πανίκου Κωνσταντίνου
 |  ΓΕΝΙΚΑ
X