ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι 4-0: Αμάν χαστούκι

Κάκιστη η εικόνα της Σίτι στο δεύτερο μισό

Με γκολ των Λουκάκου (34’), Μιραλάς (47’), Ντέιβις (79’) και Λούκμαν (90+4', ντεμπούτο), η Έβερτον πήρε μια τεράστια νίκη (4-0) κόντρα στην Μάντεστερ Σίτι, αναγκάζοντας την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να μείνει στην 5η θέση με 42 βαθμούς και να δει την απόσταση από την κορυφή να πιάνει διψήφιο νούμερο (-10).

Στους 33 βρίσκονται πλέον τα «ζαχαρωτά», που εδραιώθηκαν στην 7η θέση και δείχνουν αποφασισμένα να φτάσουν ακόμα ψηλότερα (-6 με ματς περισσότερο από τη Γιουνάιτεντ).

Το ντεμπούτο τους για τους μεγάλους νικητές πραγματοποίησαν τα δύο νέα μεταγραφικά τους αποκτήματα, Σνάιντερλιν και Λούκμαν, με τον δεύτερο να μπαίνει στο 90' και να διαμορφώνει το 4-0 στην εκπνοή! Κάκιστη η εικόνα της Σίτι στο δεύτερο μισό.

Το ματς:

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν αυτή που προσπάθησε να ελέγξει από το ξεκίνημα το ρυθμό του αγώνα. Οι «πολίτες» είχαν την κατοχή της μπάλας και στο δεκάλεπτο είδαν σωστά να μην μετρά το γκολ του Μιραλάς για οφσάιντ. Στο 12’ η ομάδα του Γκουαρντιόλα ζήτησε πέναλτι σε μια φάση με πρωταγωνιστή τον Στέρλινγκ και τους Μπέινς και Ρόμπλες (ο κίπερ της Έβερτον είχε επαφή με τον Άγγλο εντός περιοχής). Στέρλινγκ και Σίλβα είχαν δύο καλές στιγμές μέχρι το ημίωρο, όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να κάνουν τη ζημιά! Μετά από λάθος του Κλισί η μπάλα έφτασε στον Μιραλάς, αυτός γύρισε σωστά στον Λουκάκου και ο σέντερ φορ των «ζαχαρωτών» νίκησε τον Μπράβο για το 1-0 στο 34’. Η Σίτι πίεσε και προσπάθησε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου να απαντήσει, όμως Αγουέρο, Στέρλινγκ και Σανιά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, σε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και το 1-0 δεν άλλαξε.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για την Έβερτον, η οποία στην πρώτη της φάση κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Κέβιν Μιραλάς από δημιουργός στο πρώτο, έγινε αυτή τη φορά εκτελεστής και με ωραία διαγώνιο σουτ μετά από πάσα του Μπάρκλεϊ έγραψε το 2-0!Μετά τη μία ώρα αγώνα ο Πεπ αποφάσισε να ενισχύσει την επίθεσή του με τον Ιεανάτσο, ενώ ο Κούμαν έριξε στη μάχη τον Μοργκάν Σνάιντερλιν που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του. Η Σίτι ήθελε αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνά της Έβερτον που ήταν καλά οργανωμένη και απειλήθηκε μόνο από ένα σου του Αγουέρο που έδιωξε ο Ρόμπλες. Τα «ζαχαρωτά» όχι απλά διαχειρίζονταν σωστά την κατάσταση, αλλά στο 79’ ο Ντέιβις με ένα εξαιρετικό πλασέ διαμόρφωσε το εμφατικό 3-0, το οποίο σφράγισε μια σπουδαία νίκη για την ομάδα του Κούμαν. Στο φινάλε μάλιστα ο Λουκάκου άγγιξε ακόμα ένα τέρμα, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία. Τελικά η Έβερτον βρήκε και τέταρτο γκολ με τον πιτσιρικά Λούκμαν να σκοράρει στο ντεμπούτο του στις καθυστερήσεις!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Ρόμπλες, Κόουλμαν, Γουίλιαμς, Φούνες Μόρι, Χόλγκεϊτ, Μπέινς, Μπάρι (73’ ΜακΚάρθι), Ντέιβις, Μιραλάς (65’ Σνάιντερλιν), Μπάρκλεϊ (90’ Λούκμαν), Λουκάκου

Μάντσεστερ Σίτι: Μπράβο, Σανιά, Στόουνς, Οταμέντι, Κλισί, Τουρέ, Ζαμπαλέτα (62’ Ιεανάτσο), Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο

Πηγή: england365.gr

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση