ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σίτι-Τότεναμ 2-2: Έ(χ)ασαν την ευκαιρία

Οι «πολίτες» προηγήθηκαν με 2-0 αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σώσουν τον βαθμό

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η Μάντσεστερ Σίτυ αγωνιζόταν στο Έτιχαντ απέναντι στην Τότεναμ και οι δύο ομάδες γνώριζαν ότι μετά και τις απώλειες των Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ μια νίκη θα τους έδινε πολλά οφέλη. Ωστόσο αυτό δεν έγινε με τις δύο ομάδες να χάνουν την ευκαιρία και να έρχονται ισόπαλες 2-2.

«Πολίτικος» μονόλογος

Στο πρώτο ημίχρονο η Σίτι του Γκουαρδιόλα έδειξε να αντιδρά καλά μετά το σοκ που δέχθηκε από την Έβερτον την προηγούμενη εβδομάδα. Οι γηπεδούχοι μόλις στο 11’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Ζαπαλέτα στο τετ-α-τετ με τον Γιορίς και υπό την πίεση του Αλντερβάιρελντ αστόχησε. Οι «πολίτες» συνέχισαν να πιέζουν και στο 37’ και στο 38΄ο Γιορίς έσωσε την Τότεναμ. Δράστης και τις δύο φορές ήταν ο Αγκουέρο όπου πρώτα με κεφαλιά ανάγκασε τον Γιορίς σε εξαιρετική απόκρουση με εκτίναξη ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Γάλλος. Έτσι η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αν και είχε τις ευκαιρίες να νικήσει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο πρώτο ημίχρονο.

Ήρθαν τα γκολ

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ένα κλασσικό Αγγλικό αγώνα με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν τέρματα. Στο 49’ ο Γιορίς κάνοντας έξοδο του Μεσολογγίου με το κεφάλι έδωσε την ευκαιρία στον Σανέ να κεταβάσει (με το χέρι) και σε κενή εστία να κάνει το 1-0. Πέντε λεπτά ακόμη ένα λάθος του Γιορίς που μάζεψε και δεν μάζεψε την μπάλα έδωσε την ευκαιρία αυτή την φορά στον Ντε Μπρούιν να σκοράρει σε κενό τέρμα. Εκεί που όλα έδειχναν να πηγαίνουν στραβά για τον Τότεναμ ο Άλι μείωσε στο 58’ και έδωσε ελπίδες στην Τότεναμ. Η Σίτι συνέχισε να είναι απειλητική και στο 76’ δικαιούτο πέναλτι αλλά ο Στέρλινγκ δεν έπεσε και προτίμησε να τελειώσει την φάση με τον Μάρινερ λανθασμένα να μην δίνει παράβαση. Στην αντεπίθεση η Τότεναμ ισοφάρισε με σουτ του Μιν στην περιοχή και τους φιλοξενούμενους απρόσμενα να φέρνουν την ψυχολογία με το μέρος τους. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα με τις δύο ομάδες να μην εκμεταλλεύονται την ευκαιρία που τους έδωσαν Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι εντεκάδες:

Μ.Σίτυ: Μπράβο, Ζαπαλέτα, Οταμέντι, Κολάροφ, Κλισί (84' Στόουνς), Τουρέ, Στέρλινγκ (81' Χεσούς), Σίλβα (90' Ντέλφ), Ντε Μπρουινε, Σανέ, Αγκουέρο,

Τότεναμ: Γιορίς, Ντάιερ, Αλντερβαΐρελντ (64' Γουίκς), Βίμερ (46' Σον), Γόλκερ, Γουανυάμα, Ντεμπέλε (78' Σισοκό), Ρόους, Έρικσεν, Άλι, Κέιν

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο θαυμασμός του Ράτκλιφ για τον συμπολίτη «εχθρό», επιδρά καταλυτικά στο μέλλον της Γιουνάιτεντ
Kathimerini.gr
 |  ΓΕΝΙΚΑ
Τα μέλη της αγγλικής μπάντας δηλώνουν φανατικοί οπαδοί της Γουέστ Χαμ
Του Πανίκου Κωνσταντίνου
 |  ΓΕΝΙΚΑ
X