ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σεβίλλη - Λέστερ 2-1: Ανοιχτοί λογαριασμοί

Το γκολ του Βάρντι διατηρεί ζωντανή τη Λέστερ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μια Σεβίλλη που σε όλο τον αγώνα είχε το πάνω χέρι κατάφερε να κερδίσει δίκαια τη Λέστερ με 2-1. Το τέρμα όμως των «αλεπούδων», το οποίο ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς.

Α’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκαν οι γηπεδούχοι στον αγώνα. Η Σεβίλλη έψαξε το γρήγορο τέρμα. Μάλιστα μόλις στο 4’ ο Σαράμπια δοκίμασε το πόδι του, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία της Λέστερ. Στο επόμενο λεπτό ήταν σειρά της Λέστερ να απειλήσει, με ένα σουτ του Φούκς το οποίο πέρασε έξω. Τα πρώτα λεπτά έδειχναν πως οι δυο ομάδες είχαν όρεξη για ποδόσφαιρο. Όμως οι «αλεπούδες» έμειναν σε αυτή τη φάση. Η Σεβίλλη είχε την κατοχή και πίεζε για το τέρμα. Στο 13’ ο Κορέα βρέθηκε στην περιοχή και ανάμεσα σε 3 ποδοσφαιριστές της Λέστερ κατάφερε να κερδίσει πέναλτι. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος, με τον Σμάιχελ όμως να αποκρούει. Ο πορτιέρο των «Αλεπούδων» έπεσε σωστά και έσωσε την εστία του. Στο 22’ και πάλι ο Σμάιχελ είπε όχι καθώς απέκρουσε ένα σουτ του Εσκουντέρο το οποίο μάλιστα άλλαξε πορεία από κόντρα. Στο 25’ όμως του αγώνα ο Σαράμπια κατάφερε να κερδίσει τον Σμάιχελ με όμορφη κεφαλιά. Μια κεφαλιά καταπληκτική η οποία δεν άφησε περιθώρια στον πορτιέρο της Λέστερ. Το 1-0 ήταν γεγονός και μάλιστα το τέρμα ήρθε δίκαια καθώς η Σεβίλλη ήταν η μοναδική ομάδα στο γήπεδο. Στο 26’ λίγο έλειψε να έρθει το 2-0, όταν ένα σουτ από μακριά κόντραρε και ο Σμάιχελ αναγκάστηκε να διώξει δύσκολα την μπάλα. Στο 31’ ο Σαράμπια έκανε τη σέντρα - σουτ και ο κίπερ των «Αλεπούδων» έδιωξε δύσκολα τη μπάλα. Η Σεβίλλη έλεγχε πλήρως τον αγώνα με το ποσοστό της κατοχής να ακουμπά το 75% σε κάποια σημεία του αγώνα. Στο 37’ ο Κορέα επιχείρησε το μακρινό δυνατό σουτ με τον Σμάιχελ να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Τελευταία φάση του ημιχρόνου ήρθε στο 44’ και πάλι από τη Σεβίλλη, όταν μια κεφαλιά του Βιτόλο πέρασε λίγο πάνω από τη εστία της Λέστερ. Το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου ήταν πέρα για πέρα δίκαιο, αν και η Σεβίλλη θα μπορούσε να σκοράρει περισσότερα τέρματα. Η μια τελική της Λέστερ, η οποία δεν ήταν καν στο στόχο, δείχνει και την εικόνα των «Αλεπούδων» στο πρώτο ημίχρονο.

Β’ ημίχρονο

Η Λέστερ μπήκε στο γήπεδο με στόχο να πετύχει κάποιο τέρμα και να ανατρέψει το σκορ. Μάλιστα στο 47’ ο Μούσα έκανε το σουτ, χωρίς όμως να βρίσκει στόχο. Άμεση όμως ήταν η απάντηση από την Σεβίλλη, με σουτ του Μαριάνο το οποίο κόντραρε στον Κορέα, όμως ο Σμάιχελ ήταν εκεί. Στο 50’ η Λέστερ βγήκε και πάλι μπροστά με ένα σουτ από τον Εντιντί το οποίο βρήκε έτοιμο τον Ρίκο. Το παιχνίδι είχε πάρει γρήγορο ρυθμό. Στο επόμενο λεπτό ο Βιτόλο βρέθηκε μόνος από πλάγια στην περιοχή της Λέστερ, έκανε το πλασέ και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Σμάιχελ. Στο 52’ μάλιστα ο Νασρί δοκίμασε το πόδι του, όμως η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών και απομακρύνθηκε. Η Σεβίλλη είχε πάρει και πάλι το πάνω χέρι. Στο 56’ ο Σαράμπια έκανε ωραίο σουτ, όμως η μπάλα πέρασε μόλις έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σμάιχελ. Η Λέστερ πάντως απείλησε μετά από ώρα όταν στο 59’ ο Ντρινκγουότερ έκανε το σουτ, όμως ο Ρίκο του είπε όχι. Στο 62’  ήρθε και δεύτερο τέρμα για την Σεβίλλη. Ήταν η όμορφη ενέργεια του Γιόβετις, ο οποίος τράβηξε πάνω του τους αμυντικούς και έστρωσε στον Κορέα, ο οποίος έγραψε το 2-0. Όλα έδειχναν να τελειώνουν, όμως ο Βάρντι είχε διαφορετική άποψη καθώς σκόραρε στο 74’ κάνοντας το 2-1. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Βάρντι νίκησε εξ επαφής το Ρίκο και έδωσε ελπίδες στην Λέστερ με το εκτός έδρας τέρμα. Η Λέστερ μετά το τέρμα βγήκε μπροστά και έψαξε το δεύτερο τέρμα, όμως η Σεβίλλη απορρόφησε το ξέσπασμα των Άγγλων. Μάλιστα στο 84’ ο Βιτόλο έκανε τη όμορφη κεφαλιά, με τον Σμάιχελ όμως να διώχνει σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Γκρέι έφυγε στην αντεπίθεση για τις «αλεπούδες» όμως ο Μαριάνο, που ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής έκανε σωστή άμυνα. Στο 88’ η Σεβίλλη έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ήταν μια όμορφη δυνατή κεφαλιά από τον Ραμί με την μπάλα όμως να μην του κάνει τη χάρη και να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Σμάιχελ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα με την Σεβίλλη να πανηγυρίζει δίκαια τη νίκη.

Μια νίκη με στενό σκορ που σαφώς αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τις δυο ομάδες. Η Σεβίλλη ήταν η ομάδα που κυριάρχησε και που θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα. Δεν τα κατάφερε και το πλήρωσε με το τέρμα του Βάρντι έδωσε ελπίδες στη Λέστερ.

Οι εντεκάδες:

Σεβίλλη (3-5-2): Ρίκο, Ραμί, Λενγκλέτ, Εσκουντέρο, Μαριάνο, Ενζονζί, Σαράμπια, Βιτόλο, Νασρί, Κορέα, Γιόβετις

Λέστερ (4-2-3-1): Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουκς, Ντρινκγουότερ, Εντιντί, Ολμπράιτον, Μαχρέζ, Μούσα, Βάρντι

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο θαυμασμός του Ράτκλιφ για τον συμπολίτη «εχθρό», επιδρά καταλυτικά στο μέλλον της Γιουνάιτεντ
Kathimerini.gr
 |  ΓΕΝΙΚΑ
Τα μέλη της αγγλικής μπάντας δηλώνουν φανατικοί οπαδοί της Γουέστ Χαμ
Του Πανίκου Κωνσταντίνου
 |  ΓΕΝΙΚΑ
X