ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:14
 

Προκαλεί συζητήσεις και διαφωνίες το VAR

Έχει και τα προβλήματά της η εφαρμογή της χρήσης βίντεο

Η εφαρμογή του Video Assistant Referee εξελίσσεται σε έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της φετινής Μπουντεσλίγκα, με το πρωτάθλημα να είναι από αυτά που σε δοκιμαστικό στάδιο έβαλαν στη ζωή τους τη χρήση βίντεο για διαιτητικές αποφάσεις.

Μέχρι στιγμής δεν είναι λίγοι αυτοί που γκρινιάζουν στη Γερμανία πως διακόπτονται συχνά οι αγώνες και καθυστερούν πολύ να λαμβάνονται οι αποφάσεις γεγονός που επηρεάζει το παιχνίδι.

Όμως, η χρήση του όχι μόνο δεν ηρέμησε τη συζήτηση για τη διαιτησία στους αγώνες αλλά αντίθετα τη γιγάντωσε! Προπονητές, παίκτες και στελέχη ομάδων λένε τα δικά τους κάθε βδομάδα και επί του θέματος υπάρχει προβληματισμός. Το Kicker δημοσίευσε πως στάλθηκε επιστολή στις ομάδες από την ομοσπονδία μέσω της οποίας γινόταν γνωστό πως η χρήση και η εμπλοκή του VAR στους αγώνες θα άλλαζε. Ο πρόεδρος της DFB όμως, Ρέινχαρντ Γκρίντελ, σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως δεν ενέκρινε την επιστολή αυτή και ούτε γνώριζε για την αποστολή της!

Με βάση τον αρχικό κανονισμό, μόνο σε τέσσερα σενάρια μπορεί να χρησιμοποιηθεί το VAR: γκολ, πέναλτι, κόκκινες κάρτες και σε περιπτώσεις που ένας διαιτητής δείχνει κάρτα σε λάθος παίκτη από αυτόν που έπρεπε. Επίσης, ο στόχος του VAR είναι να διορθώνουν λάθη των διαιτητών και μόνο σε περιπτώσεις που το λάθος είναι ξεκάθαρο πρέπει να του το υποδεικνύουν.

Η επιστολή όμως προς τις ομάδες, ανέφερε πως η εμπλοκή του VAR στο εξής θα γινόταν και σε φάσεις που δεν ήταν απόλυτα βέβαιο πως η απόφαση του διαιτητή ήταν λάθος.

Ο Γκρίντελ τόνισε πως διαφωνεί με την επιστολή αυτή και εμμένει στη θέση του πως ο VAR πρέπει να επεμβαίνει μόνο σε ξεκάθαρες περιπτώσεις και να μην έχει ρόλο επιτηρητή των διαιτητών, που πρέπει να έχουν και τον τελευταίο λόγο στις αποφάσεις.

Μέχρι στιγμής δεν είναι λίγοι αυτοί που γκρινιάζουν στη Γερμανία πως διακόπτονται συχνά οι αγώνες και καθυστερούν πολύ να λαμβάνονται οι αποφάσεις γεγονός που επηρεάζει το παιχνίδι.

Διαβάζονται σήμερα

Σχόλια αναγνωστών

ΑΚΕΛ: Άστοχη η ενέργεια Ακιντζί να εγείρει θέμα UNFICYP

«Πατρετο χαπαρι κυριοι του ακελ οτι ο ακκιντζη ειναι χειροτερος απο τον ντεκταζ και τον ερογλου και σταματατε ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  17:17

Κι άλλο παιδάκι με εξανθήματα σε παραλία

«Δεν ειναι αναγκη τον ψυλο να τον κανου με καμηλο! Αυτα τα εξανθηματα οφειλονται σε αλλεργιες!!!»
Ντομπρος Κελαηδης  |  17:13

#PoliticsBlog Οι κολωτούμπες, ο Χαμπιαούρης και ποιους έχει στο χέρι η Χρυσταλλού

«Από ότι φαίνεται στην Κύπρο, εδώ και μερικές δεκαετίες, ευδοκιμούν οι προστάτες (με άλλα λόγια πατρώνοι) ...»
πανασιανός  |  14:45

Μόνο Αναστασιάδη - Ακιντζί συναντά η Λουτ

«ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Έτοιμοι να μοιραστούν τη χώρα μας με τους Ισλάμ ...»
ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ  |  12:24

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση