ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Στο σκαμνί (και πάλι) ο Μέσι για ξέπλυμα χρήματος!

Αντιμέτωπος και πάλι με τη δικαιοσύνη, αυτή τη φορά στην Αργεντινή, θα βρεθεί ο Λιονέλ Μέσι για ξέπλυμα χρήματος μέσω του ιδρύματός του.

Newsroom 24sports

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από δημοσίευμα της εφημερίδας «Clarin», ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα αναμένεται να καθίσει ξανά στο σκαμνί, μαζί με τον πατέρα του, για να αντικρούσει τις κατηγορίες ότι χρησιμοποίησε το ίδρυμα που έχει φτιάξει και φέρει το όνομά του για ξέπλυμα χρήματος και επομένως φοροδιέφευγε.

Θυμίζεται πως ο Μέσι είχε καταδικαστεί, από την ισπανική δικαιοσύνη, σε φυλάκιση 21 μηνών για φοροδιαφυγή ποσού ύψους 4,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό προέκυψε μετά από καταγγελία που έκανε πρώην εργαζόμενος του ιδρύματος και πλέον ο Λιονέλ και ο Χόρχε Μέσι θα βρεθούν ενώπιον του δικαστή Γουστάβο Μπεΐροβιτς για να απολογηθούν.

Θυμίζεται πως ο Μέσι είχε καταδικαστεί, από την ισπανική δικαιοσύνη, σε φυλάκιση 21 μηνών για φοροδιαφυγή ποσού ύψους 4,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Τον Μάιο του 2017, η ισπανική εφημερίδα «ABC» είχε φέρει στη δημοσιότητα έγγραφα που έδειχναν ότι το ίδρυμα, φιλανθρωπικού σκοπού, που έχει ιδρύσει ο Μέσι, μαζί με τον πατέρα του και τον αδερφό του Ροδρίγο, ίσως λειτουργούσε περισσότερο ως... βιτρίνα παρά ως οργανισμός, ο οποίος βοηθούσε παιδιά σε υπανάπτυκτες χώρες του κόσμου, όπως διακήρυττε!

Επί της ουσίας, τα συγκεκριμένα έγγραφα έδειχναν ότι ελάχιστα χρήματα από αυτά που συγκέντρωνε το ίδρυμα τελικά κατέληγαν να διατεθούν στους σκοπούς για τους οποίους είχαν συγκεντρωθεί!

Το ίδρυμα συστάθηκε το 2007 με βασικό στόχο να βοηθηθούν παιδιά. Ωστόσο μέχρι το 2013 δεν ήταν εγγεγραμμένο στις αρμόδιες αρχές. Εγγράφηκε το 2013, δηλαδή τη χρονιά που ο Μέσι άρχισε να έχει τα γνωστά προβλήματα με την ισπανική εφορία.

Επομένως, παραμένει άγνωστο τι συνέβη με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν κατά την εξαετία 2007-2013, ενώ οι ισολογισμοί για τις χρονιές 2013, 2014 και 2015 παρουσιάζουν κενά.

Για παράδειγμα, φαίνεται ότι το 2014 το ίδρυμα συγκέντρωσε από δωρεές ποσό 1,4 εκατομμυρίου ευρώ. Από αυτά τα χρήματα, μόνο 352.000 ευρώ φαίνεται να διοχετεύθηκαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, εκ των οποίων 75.000 ευρώ για να αντιμετωπιστεί η παιδική θνησιμότητα σε χώρες της Αφρικής.

Τα υπόλοιπα χρήματα φαίνεται πως δόθηκαν σε «ανεξάρτητες επαγγελματικές υπηρεσίες», ενώ υπέρογκα ποσά διατέθηκαν σε ενοίκια, πληρωμές δικηγόρων κλπ. Ερωτήματα, επίσης, δημιουργεί το γεγονός ότι φαίνεται η Μπαρτσελόνα να έχει καταβάλει σημαντικά ποσά στο συγκεκριμένο ίδρυμα υπό τη μορφή δωρεών...

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Απογοήτευση λόγω χαμηλών μέσων όρων στις Παγκύπριες

«Η ανομοιογένεια και οι πολλοι ξενογλωσσοι που εισερχονται στην παιδεια χωρις κατατακτηριες εξετασεις ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  18:05

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση

X