ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιουρόπα Λιγκ: Και λίγα ήταν

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Στέρεες βάσεις πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ έβαλε η Λίβερπουλ, που κέρδισε με 2-0 στο «Άνφιλντ» την αποκαρδιωτική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για την οποία πάλευε μόνος του να σώσει τα προσχήματα ο Νταβίντ Ντε Χέα.

Οι «κόκκινοι» ήταν σαφώς καλύτεροι στο πρώτο μέρος του αγώνα, στο οποίο προηγήθηκαν και είχαν τις ευκαιρίες να πάρουν ένα καθαρό προβάδισμα που θα τους έδινε τον πρώτο λόγο ενόψει επαναληπτικού, εν αντιθέσει με την ομάδα του Φαν Χάαλ που δεν απείλησε ουσιαστικά σε κανένα σημείο. Ο Ντάνιελ Στάριτζ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 20’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και ο μοναδικός λόγος που το σκορ έμεινε στο 1-0 στο πρώτο 45λεπτο ήταν ο Ντε Χέα, που σταμάτησε με δυσκολία τις προσπάθειες των Κουτίνιο, Στάριτζ και Λαλλάνα σε 23’, 31’ και 42’ αντίστοιχα.

Η υπεροχή της Λίβερπουλ συνεχίστηκε και στην επανάληψη, το ίδιο όμως και η εντυπωσιακή παρουσία του Ντε Χέα που ήταν και πάλι παρών σταματώντας τις προσπάθειες των Κουτίνιο και Κλάιν σε 54’ και 67’ αντίστοιχα, ενώ στο 69’ ο Χέντερσον αστόχησε από πολύ καλή θέση. Παρά την απίστευτη του παρουσία, ωστόσο, ο Ισπανός δεν είχε περιθώριο αντίδρασης στο 73’, όταν ο Φιρμίνο βρέθηκε απέναντί του και διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του Κλοπ. Η πρώτη και μοναδική ευκαιρία της Γιουνάιτεντ καταγράφηκε στο 85’ με μια μεφαλιά του Φελλαϊνί, η οποία δεν μετουσιώθηκε και κατά συνέπεια δεν στάθηκε ικανή να αλλάξει τη μοίρα των «κόκκινων διαβόλων».

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Σακό, Μορένο, Τσαν, Χέντερσον, Λαλλάνα, Κουτίνιο, Φιρμίνο (84’ Οριζί), Στάριτζ (64’ Άλεν).
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαρέλα, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ρόχο, Σναϊντερλέν (79’ Σβαϊνστάιγκερ), Φελλαϊνί, Μάτα (79’ Ερέρα), Ντεπάι, Ράσφορντ (46’ Κάρικ), Μαρσιάλ.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της βραδιάς
Φενέρμπαχτσε-Μπράγκα 1-0
Βασιλεία-Σεβίλλη 0-0
Ντόρτμουντ-Τότεναμ 3-0
Σαχτάρ-Άντερλεχτ 3-1
Σπάρτα Πράγας-Λάτσιο 1-1
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βαλένθια 1-0
Βιγιαρεάλ-Λεβερκούζεν 2-0

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γιουρόπα Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση

X