ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ντόρτμουντ - Λίβερπουλ 1-1: Ανοιχτή η πρόκριση

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Στον επαναληπτικό του «Άνφιλντ» θα κριθεί η πρόκριση για την ημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς, καθώς εξήλθαν ισόπαλες 1-1 στο «Βεστφάλεν».

Οι «κόκκινοι» άνοιξαν το σκορ στο 36ο λεπτό με τον Οριτζί και ο Χούμελς ισοφάρισε στο 48’, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Η Λίβερπουλ απόκτησε ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση.

Στο πρώτο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι από πλευράς θεάματος. Ο Γιούργκεν Κλοπ παρέταξε την ομάδα του με αμυντικό προσανατολισμό. Η Λίβερπουλ έδωσε χώρο στη Ντόρτμουντ και προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Οι Γερμανοί είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο 45λεπτο.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 17ο λεπτό. O Σμέλτζερ έκανε το γύρισμα στην περιοχή, ο Μικταριάν έκανε το σουτ όμως ο Σακό απόκρουσε τη μπάλα ενώ ήταν εξουδετερωμένος ο Μινιολέ. Η Λίβερπουλ απάντησε στις ευκαιρίες στο 21ο λεπτό. Ο Μίλνερ εκτέλεσε το φάουλ, ο Λόβρεν έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος όμως ο Βαιτενφέλερ απόκρουσε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με δυο σουτ των Ομπαμεγιάνγκ και Μικταριάν όμως ο Μινιολέ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 36ο λεπτό, κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Μίλνερ τροφοδότησε με κεφαλιά τον Οριζί, o Βέλγος έφυγε πίσω από την άμυνα της Ντόρτμουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ένα ωραίο πλασέ. Η Λίβερπουλ έφτασε μια ανάσα από ένα 2ο γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όμως ο Βαιτενφέλερ σταμάτησε το πλασέ του Οριτζί και κράτησε το 1-0.

Στην επανάληψη είδαμε καλύτερο θέαμα και πιο γρήγορο παιχνίδι. Η Ντόρτμουντ μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο 2ο ημίχρονο και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 48ο λεπτό με το Χούμελς. Ο Μικταριάν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο αρχηγός της Ντόρτμουντ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ωραία κεφαλιά.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα στο γκολ που δέχτηκε και έχασε τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες σε διάστημα δυο λεπτών. Αρχικά ο Βαιτενφέλερ απόκρουσε το σουτ του Κουτίνιο στο 51ο λεπτό. Στη εξέλιξη της φάσης οι «κόκκινοι» απείλησαν ξανά με δυο σουτ των Κλάιν και Κουτίνιο όμως ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ δήλωσε ξανά παρών.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 59ο λεπτό με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρόις όμως ο Μινιολέ απόκρουσε σταθερά τη μπάλα. Στο 80’ ο Κάστρο σούταρε μέσα από την περιοχή όμως ο Μινιολέ ήταν σε ετοιμότητα και απόκρουσε με τις γροθιές. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκες τις δυο ομάδες να «συνθηκολογούν» στην ισοπαλία.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ντόρτμουντ (Τούχελ): Βαιτενφέλερ, Πίτζεκ, Μπέντερ (76’ Παπασταθόπουλος), Χούμελς, Σμέλτζερ, Κάστρο, Βειγκλ, Ντουρμ (46’ Σαχίν), Μικταριάν, Ρόις, Αουμπαμεγιάνκ (76’ Πούλισιτς).

Λίβερπουλ (Κλοπ): Μινιολέ, Λόβρεν, Κλάιν, Σακό, Μορένο, Χέντερσον (46’ Άλεν), Τσαν, Μίλνερ, Λαλάνα (77’ Φιρμίνιο), Κουτίνιο, Οριτζί (83’ Στάριτζ).

Κίτρινες κάρτες: Βαιτενφέλερ, Ρόις, Παπασταθόπουλος / Τσαν, Λαλάνα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γιουρόπα Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση