ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυτοί πέρασαν στα ημιτελικά

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στους «4» του Γιουρόπα Λιγκ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Στο Άνφιλντ έγινε ένα συναρπαστικό παιχνίδι ανάμεσα σε δυο πολύ μεγάλες ομάδες. Ήταν μια πραγματική διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Δυστυχώς το παιχνίδι έπρεπε να τελειώσει κάποτε, προς απογοήτευση όλων των ποδοσφαιρόφιλων του πλανήτη.

Η Λίβερπουλ πραγματοποίησε μια τεράστια ανατροπή και κατάφερε να «κλέψει» το εισιτήριο για τα ημιτελικά, επικρατώντας με 4-3 της Ντόρτμουντ. Οι «κόκκινοι» πραγματοποίησαν μια αντεπίθεση διαρκείας στο 2ο ημίχρονο και κατάφεραν να πετύχουν ένα ποδοσφαιρικό θαύμα. Ο Λόβρεν σκόραρε στο 91’ και προκάλεσε σεισμικές δονήσεις στο Άνφλινλτ.

Με μεγάλη άνεση, Σαχτάρ και Βιγιαρεάλ ολοκλήρωσαν το έργο τους απέναντι σε Μπράγκα και Σπάρτα αντίστοιχα και επικρατώντας με 4-0 και 2-4 πέρασαν στην ημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Στην Ουκρανία, μοιραία φιγούρα για τους Πορτογάλους ήταν ο Ρικάρντο Φερέιρα, που σκόραρε σε βάρος της ομάδας του σε 42’ και 74’. Η Σαχτάρ είχε πάρει το προβάδισμα από το 25’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σρνα, ενώ ενδιάμεσα ο Κοβαλένκο είχε προσθέσει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ.

Εντεκάδες
Σαχτάρ: Πιάτοφ, Κούτσερ, Στεπανένκο, Μάρλος, Μάλισεφ, Όρντετς, Φερέιρα, Τάισον (78’ Ντετίνιο), Ισμαΐλι, Σρνα, Κοβαλένκο (86’ Μπερνάρντ).
Μπράγκα: Ματέους, Μπολί (78’ Πίντο), Εντουάρντο (57’ Στολίκοβιτς), Κάρλος (78’ Μάουρο), Τζάβαν, Σίλβα, Χασάν, Φερέιρα, Ζοσουέ, Βούκτσεβιτς, Γκοϊάνο.

Στην Πράγα η Βιγιαρεάλ επιδιώξε να τελειώσει τη δουλειά με εμφαντικό τρόπο, αφού μέχρι το 49’ οι Μπακαμπού (2), Καστιγέχο και Λαφάτα με αυτογκόλ της είχαν ήδη δώσει προβάδισμα με τέσσερα γκολ. Εντούτοις, η Σπάρτα κατάφερε να το μαζέψει στο τέλος, χάρη τέρματα των Ντότσκαλ και Κρέιτσι σε 65’ και 71 αντίστοιχα.

Εντεκάδες
Σπάρτα: Μπίτσικ, Φατάι, Ματεγιόφσκι, Ντότσκαλ, Μάρατσεκ, Φρίντεκ, Κόβατς, Κονατέ, Λαφάτα, Κρέιτσι, Ζούλις.
Βιγιαρεάλ: Αρέολα, Γκάσπαρ, Ρουίθ, Σολδάδο, Τριγκέρος (61’ Ντος Σάντος), Μπακαμπού, Σουάρεθ (66’ Μπαπτιστάο), Καστιγέχο, Σοριάνο, Ρουκάβινα, Μπαϊλί.

Έστω κι αν η κανονική διάρκεια του αγώνα τη βρήκε πίσω στο σκορ με 1-2, αποτέλεσμα που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, η Σεβίλλη κατάφερε να επικρατήσει επί της Μπιλμπάο στη διαδικασία των πέναλτι (5-4) στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» και να πανηγυρίσει την πρόκρισή της στην ημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ, συνεχίζοντας την υπεράσπιση του τίτλου της.

Οι Βάσκοι άρχισαν φορτσάτοι το παιχνίδι με τον Αντούριθ να βρίσκει το δοκάρι στο 5’. Το «ζουμί» του αγώνα, ωστόσο, ήταν στο δεύτερο ημίχρονο, με τον επιθετικό της Μπιλμπάο να μη λαθεύει ξανά στο 57’ και να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του. Η απάντηση της Σεβίλλης ήταν άμεση, αφού στο 59’ ο Γκαμεϊρό έφερε το παιχνίδι στα ίσα, όμως δέκα λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα ο Ραούλ Γκαρθία νίκησε για δεύτερη φορά στον Σόρια, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου ματς και στέλνοντας τον επαναληπτικό στην παράταση.

Στο έξτρα ημίωρο οι δύο ομάδες είχαν από μια κλασική ευκαιρία εκατέρωθεν, όμως ο Σουσαέτα αστόχησε σε τετ-α-τετ στο 97’ ενώ ο Σαν Χοσέ λειτούργησε ως από μηχανής Θεός σώζωντας πάνω στη γραμμή το ψαλιδάκι του Κόκε τρία λεπτά αργότερα.

Το εισιτήριο, λοιπόν, έφτασε να κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, οι παίκτες των Ανδαλουσιανών ήταν αλάνθαστοι εστυχώντας και στις πέντε εκτελέσεις και χάρη στην απόκρουση του Σόρια στην εκτέλεση του Μπενιάτ πέρασαν στους «4».

Συνθέσεις
Σεβίλλη: Σόρια, Ραμί, Κριχόβιακ, Κολοτζιέιτσακ, Κρον-Ντέλι (51’ Κονοπλιάνκα), Ιμπόρα (66’ Κριστόφορο), Γκαμεϊρό, ΕνΖόνζι, Εσκουδέρο, Βιτόλο, Φερέιρα (100’ Κόκε).
Μπιλμπάο: Ερερίν, Μπόβεδα (60’ Ιτουράσπε), Σαν Χοσέ, Μπενιάτ, Ντε Μάρκος, Σουσαέτα, Ετσέιτα, Αντούριθ (70’ Βιγκέρα), Γκαρθία, Μπαλενθιάγα, Λέκουε (54’ Μουνιαΐν).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γιουρόπα Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση