ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γιουρόπα Λιγκ: Το ευρωπαϊκό «όνειρο» περνάει από το Μαδριγάλ

Βήμα πρόκρισης θέλει και η κάτοχος Σεβίλλη

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Έτοιμη να γράψει μια νέα ένδοξη σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία της είναι η Λίβερπουλ, που 11 χρόνια μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη, διεκδικεί ακόμα μια θέση στο ευρωπαϊκό βάθρο.

Η Λίβερπουλ των πέντε Τσάμπιονς Λιγκ και των τριών Κυπέλλων UEFA διεκδικεί το πρώτο Γιουρόπα Λιγκ στην ιστορία της, με την επική ανατροπή στα προημιτελικά απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε, έχει ανεβάσει τις προσδοκίες για την ομάδα του Κλοπ.

Για να συνεχίσει το... όνειρο η ομάδα του Μερσεϊσάιντ θα πρέπει να περάσει από το απόρθητο φέτος στη διοργάνωση «Μαδριγάλ» και να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βιγιαρεάλ που μετράει στο Γιουρόπα, 11 ματς δίχως ήττα, διεκδικώντας την πρώτη της πρόκριση σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από τρεις φορές που το έχει αγγίξει.

Ο Κλοπ πάντως εκτός έδρας τα πάει καλά, με την ομάδα του να μετράει πέντε ισοπαλίες και μία νίκη μακριά από το «Άνφιλντ».

Ο Γερμανός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους Σακό, Χέντερσον, Τσαν και Οριγκί, ενώ ο Μπεντέκε μπήκε στην αποστολή, αλλά η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Εκτός ο Μπαμπτιστάο για το «κίτρινο υποβρήχιο», αμφίβολοι οι Κόστα και Μουστάτσιο.

Την ίδια ώρα η «μανούλα» στο θεσμό και κάτοχος του τροπαίου Σεβίλλη, μόνο εύκολη αποστολή δεν έχει στο Λβιβ, απέναντι στη Σαχτάρ.

Οι Ουκρανοί είναι αήττητοι φέτος στο Γιουρόπα, ενώ οι Ανδαλουσιάνοι που κυνηγούν το τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τρόπαιο, δυσκολεύονται μακριά από το «σπίτι» τους και έχουν μόνο μία εκτός έδρας νίκη, αυτή απέναντι στη Μπιλμπάο στους «8».

Βιτόλο, Τρεμουλινάς, Ραμί και Ρέγες είναι εκτός για τη Σεβίλλη, ενώ ο Φρεντ είναι τιμωρημένος για τη Σαχτάρ.

Αναλυτικά τα παιχνίδια

Βιγιαρεάλ - Λίβερπουλ (22.05 ΟΤΕ Sport 1)

Σαχτάρ - Σεβίλλη (22.05 ΟΤΕ Sport 2)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Γιουρόπα Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση