ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γιουρόπα Λιγκ: Επιστροφή στη δράση

Πλούσιο το σημερινό πρόγραμμα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Το θέαμα που πρόσφεραν οι ομάδες στο Champions League ικανοποίησε και τον πιο απαιτητικό φίλαθλο, και το ίδιο αναμένουμε να δούμε και απόψε που είναι βραδιά Europa League.

Φυσικά, από τη σημερινή ατζέντα ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων, οι οποίες θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες τους για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα (20:00) που ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με την Θέλτα στο Βίγκο, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίζει την Σλόβαν Λίμπερετς στην Τσεχία. Στις 22:05 ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης» υποδέχεται τον ΑΠΟΕΛ με στόχο να κάνει το δύο στα δύο στον όμιλο.

Το ενδιαφέρον για τις ελληνικές ομάδες θα είναι έντονο, όμως απόψε υπάρχουν και άλλες αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν από το πλούσιο πρόγραμμα.

Χρονικά και ξεκινώντας από τα ματς των 20:00, ξεχωρίζει το παιχνίδι Κρασνοντάρ με την Νις του Μάριο Μπαλοτέλι. Ο «σούπερ Μάριο» έχει δείξει πως μπορεί να αδράξει αυτή την ευκαιρία, να αναγεννηθεί στη Γαλλία και να διαψεύσει όσους τον είχαν ξεγραμμένο. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ρώσοι σε πέντε ευρωπαϊκά παιχνίδια τη φετινή χρονιά είναι αήττητοι.

Η Σάλκε που έχει αρχίσει με τον χειρότερο τρόπο στο πρωτάθλημα αντιμετωπίζει την Σάλτσμπουργκ με στόχο να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη της στο Europa League. Οι Αυστριακοί σε έξι αναμετρήσεις με γερμανικές ομάδες έχουν επικρατήσει μόνο μια φορά, ενώ έχουν δυο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Σαχτάρ Ντόνετσκ και Μπράγκα έρχονται αντιμέτωπες, σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις της σημερινής ατζέντας, με τους Ουκρανούς να βρίσκουν για πέμπτη φορά στο δρόμο τους την Μπράγκα και να αναζητούν την πέμπτη τους νίκη, αφού μέχρι τώρα έχουν το απόλυτο.

Η Ίντερ φιλοξενείται από την Σπάρτα Πράγας, με τους «νερατζούρι» να παρατάσσονται με αλλαγές μιας και η ευρωπαϊκή πορεία δεν συγκαταλέγεται στους φετινούς βασικούς στόχους, με την ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ να δίνει βάρος στο πρωτάθλημα. Οι Τσέχοι, φυσικά, θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν από αυτή την κατάσταση.

Παράλληλα, ο Άγιαξ των έξι διαδοχικών νικών σε πρωτάθλημα και Ευρώπη φιλοξενεί την Σταντάρ Λιέγης με στόχο να διευρύνει το σερί του. Οι Βέλγοι εκτός έδρας αντιμετωπίζουν σοβαρό ζήτημα, αφού έχουν χάσει στα πέντε από τα έξι ευρωπαϊκά ματς που έχουν δώσει.

Συνέχεια με τους αγώνες των 22:05, με την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε να υποδέχεται τη Ραπίντ Βιέννης και να αναζητά το πρώτο της τρίποντο στο θεσμό. Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου η Γκενκ έρχεται αντιμέτωπη με την Σασουόλο που θέλει να δώσει συνέχεια στην περσινή εξαιρετική της πορεία. Οι Βέλγοι έχουν κερδίσει και τα τρία φετινά εντός έδρας τους παιχνίδια.

Ακολούθως, η Ζενίτ θέλει απλώς να επισφραγίσει την-σε θεωρητικό επίπεδο τουλάχιστον-σαφή κυριαρχία της επί της Αλκμάαρ, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ψάχνει μια ευρεία νίκη και μια πειστική εμφάνιση κόντρα στη Ζόρια.

Τέλος, η Σεντ Ετιέν, που απέκλεισε στα προκριματικά την ΑΕΚ, κοντράρεται με την πάντα υπολογίσιμη Άντερλεχτ, και η Φέγενορντ πηγαίνει στην Τουρκία για να παίξει με τη Φενερμπαχτσέ με τον Ντιρκ Κάουτ να βρίσκει στο δρόμο του την παλιά του ομάδα.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

(18.00)

Αστάνα-Γιουνγκ Μπόις
Γκαμπάλα-Μάιντζ

(20.00)

Γάνδη-Κόνιασπορ
Ζυρίχη-Οσμαλισπόρ
Θέλτα-Παναθηναϊκός
Κρασνοντάρ-Νις
Σάλκε-Σάλτσμπουργκ
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπράγκα
Σλόβαν Λίμπερετς-ΠΑΟΚ
Σπάρτα Πράγας-Ίντερ
Στεάουα Βουκουρεστίου-Βιγιαρεάλ
Φιορεντίνα-Καραμπάκ
Χάποελ Μπερ Σεβά-Σαουθάμπτον
Άγιαξ-Σταντάρ Λιέγης

(22.05)

Αούστρια Βιέννης-Πλζεν
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Πλζεν
Γκενκ-Σασουόλο
Ζενίτ-Αλκμάαρ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ζόρια
Ντάνταλκ-Μακάμπι Τελ Αβιβ
Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ
Ρόμα-Άστρα Γκιούργκιου
Σεντ Ετιέν-Άντερλεχτ
Φενερμπαχτσέ-Φέγενορντ

Αναλυτικά η βαθμολογία:

1ος Όμιλος

Φέγενορντ 3
Φενερμπαχτσέ 1
Ζόρια 1
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0

2ος Όμιλος

ΑΠΟΕΛ 3
Ολυμπιακός 3
Γιουνγκ Μπόις 0
Αστάνα 0

3ος Όμιλος

Άντερλεχτ 3
Σεντ Ετιέν 1
Μάιντζ 1
Γκαμπάλα 0

4ος Όμιλος

Ζενίτ 3
Αλκμάαρ 1
Ντάνταλκ 1
Μακάμπι Τελ Αβίβ 0

5ος Όμιλος

Αούστρια Βιέννης 3
Πλζεν 1
Ρόμα 1
Άστρα Γκιούργκιου 0

6ος Όμιλος

Σασουόλο 3
Ραπίντ Βιέννης 3
Γκενκ 0
Αθλέτικ Μπιλμπάο 0

7ος Όμιλος

Άγιαξ 3
Θέλτα 1
Σταντάρ Λιέγης 1
Παναθηναϊκός 0

8ος Όμιλος

Σαχτάρ Ντόνετσκ 3
Γάνδη 1
Μπράγκα 1
Κόνιασπορ 0

9ος Όμιλος

Σάλκε 3
Κρασνοντάρ 3
Νις 0
Σάλτσμπουργκ 0

10ος Όμιλος

Σλόβαν Λίμπερετς 1
Φιορεντίνα 1
ΠΑΟΚ 1
Καραμπάκ 1

11ος Όμιλος

Σαουθάμπτον 3
Χάποελ Μπερ Σεβά 3
Ίντερ 0
Σπάρτα Πράγας 0

12ος Όμιλος

Οσμανλισπόρ 3
Βιγιαρεάλ 3
Ζυρίχη 0
Στεάουα Βουκουρεστίου 0

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Γιουρόπα Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση