ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρεάλ-Ρόμα 2-0: Τιμωρία...

Η Ρεάλ πέρασε με δεύτερη νίκη

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο κανόνας για τη μπάλα που τιμωρεί, ίσχυσε σε άλλο ένα ματς. Η Ρόμα έχασε τα... άχαστα στο 0-0 που θα της επέτρεπαν να ελπίζει για πρόκριση, η Ρεάλ πήρε μπρος στο Β' μέρος και με δύο γκολ μέσα σε τέσσερα «καθάρισε» με δεύτερη νίκη την υπόθεση πρόκριση στους «8» του Champions League. Ρονάλντο και Χάμες τα γκολ για τους Μαδριλένους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ντούμπλαρε φαινομενικά εύκολα τις νίκες επί της Ρόμα (2-0), όμως είχε για κορυφαίο τον Κέιλορ Νάβας και με τέτοιες εμφανίσεις το ταβάνι θα είναι χαμηλό στο φετινό Champions League.

Θα έπρεπε να είναι ένα ξένοιαστο πάρτι. Μία παράσταση με ελεύθερο ποδόσφαιρο και πολλά γκολ. Το 0-2 της Ρώμης προμήνυε ένα περίπατο, ένα σόου. Αντ’ αυτού οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης έζησαν ένα θρίλερ. Ο «Αγιος» Κέιλορ Νάβας χρειάστηκε να ορθώσει το ανάστημα του σε τουλάχιστον 5 περιπτώσεις και να κρατήσει το 0-0, ώσπου στο τελευταίο ημίωρο ανέλαβαν να τελειώσουν την Ρόμα τα βαρέα όπλα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Χάμες Ροντρίγκες βρήκαν δίχτυα για μία νίκη καρμπόν, όπως στο «Ολίμπικο» (2-0), όμως με τέτοιες εμφανίσεις το ταβάνι για την «βασίλισσα» λογικά θα είναι χαμηλό στο φετινό Champions League.

Ο Σπαλέτι είπε πως «αν σκοράρουμε πρώτοι ένα γρήγορο γκολ, όλα γίνονται» και οι παίκτες του τον άκουσαν, μόνο που λησμόνησαν την τελική λεπτομέρεια: το γκολ. Οι Ρωμαίοι (με εκπληκτικό Κώστα Μανωλά) για ένα ολόκληρο ημίχρονο κατάφεραν να κρατήσουν μακριά τους κινδύνους από την εστία του Σέζνι (οι Μαδριλένοι απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ) και δοκίμασαν τις αντοχές του Μπερναμπέου.

Την αρχή έκανε ο Έντιν Τζέκο, ο οποίος στο 14ο λεπτό πλάσαρε άουτ σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, με τον Κέιλορ Νάβας να βγαίνει γρήγορα να του κλείνει το οπτικό πεδίο.

Σκυτάλη πήρε ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος έκανε ότι ήθελε την ισπανική άμυνα. Ο Αιγύπτιος πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων σε νέα εκπληκτική ευκαιρία (28’), ενώ με την σέντρα της επανάληψης (50’) βρέθηκε για μία ακόμα φορά φάτσα με τον Νάβας, όμως για μία ακόμα φορά πλάσαρε άουτ!

Ο Κέιλορ Νάβας αρνήθηκε ακόμα δύο φορές το 0-1 σε δύο διαδοχικές φάσεις από Φλορέντσι (57’) και Μανωλά (58’) και κάπου εκεί οι αντοχές της Ρόμα τελείωσαν. Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επαληθεύτηκε και η «βασίλισσα» μετέτρεψε ένα περίπλοκο βράδυ σε μία εύκολη πρόκριση.

Μέσα σε ένα πεντάλεπτο (64’, 68’) οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Χάμες Ροντρίγκες τιμώρησαν τις αμυντικές αδράνειες των Ιταλών και με το 2-0 τελείωσαν τα πάντα.

Το κοινό του «Μπερναμπέου» χειροκρότησε ιπποτικά τον Φραντσέσκο Τότι που μπήκε αλλαγή (74’) στην τελευταία του παράσταση στο Champions League, είδε την ομάδα του να τελειώνει το ματς με 30+ τελικές (οι περισσότερες από μακριά και εκτός εστίας), όμως η γεύση που έμεινε στο στόμα δεν ήταν καλή, με την Ρόμα να έχει και δοκάρι τέσσερα λεπτά πριν το τέλος με τον Περότι.

Το επόμενο εμπόδιο στα προημιτελικά δεν θα έχει την αφέλεια της Ρόμα. Ο δρόμος για το… 11ο δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Νάβας, Ντανίλο, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο (84’ Κόβατσιτς), Μόντριτς (75’ Χεσέ), Κρόος, Χάμες Ροντρίγκες, Μπέιλ (61’ Λούκας Βάθκεθ), Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΡΟΜΑ: Σέζνι, Φλορέντσι, Μανωλάς, Ζουκάνβιτς, Ντιν, Κεϊτά (86' Μαϊκόν), Πιάνιτς (46’ Βενκέρ), Σαλάχ, Περότι, Ελ-Σααραουί (74’ Τότι), Τζέκο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση