ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ζενίτ-Μπενφίκα 1-2: Το γύρισε και πέρασε

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Μπενφίκα κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Παρότι στο δεύτερο μέρος η Ζενίτ είχε δείξει να επιβάλλει τον ρυθμό της, δύο γκολ στα τελευταία στάδια του αγώνα επέτρεψαν στη Μπενφίκα να φτάσει στην ανατροπή και να κλειδώσει την παρουσία της στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ με δεύτερη νίκη, επικρατώντας με 2-1 στο «Πετρόφσκι».

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές φάσεις μπροστά στις εστίες των Λοντίγκιν και Έντερσον, με τους Τζιούμπα και Ζόνας να πρωταγωνιστούν στις δύο καλύτερες φάσεις που δημιούργησε η κάθε ομάδα στο πρώτο 45λεπτο.

Η εικόνα άλλαξε από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τη Ζενίτ να ανεβαίνει από τα αποδυτήρια με σαφώς πιο επιθετική διάθεση. Σμολνίκοφ και Τζιούμπα έστειλαν «προειδοποιητικές βολές» σε 60’ και 62’ αντίστοιχα, όμως η Μπενφίκα δεν έδειξε να παίρνει το μήνυμα και στο 69’ ο Χουλκ «άνοιξε» το σκορ και ισοφάρισε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Η Μπενφίκα προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όμως ο Λοντίγκιν δεν επέτρεψε τον Λίντελοφ να τον νικήσει τρία λεπτά μετά το γκολ της ομάδας του, ενώ στο 81’ ο Τζιούμπα με ένα τρομερό σόλο βρέθηκε απέναντι από τον Έντερσον, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων σταμάτησε το πλασέ του.

Το δεύτερο γκολ δεν ήρθε για τους Ρώσους και στο 85’ τα δεδομένα άλλαξαν άρδην, με τον Γκαϊτάν να βρίσκει «λουκούμι» τη μπάλα μπροστά του μετά την απόκρουση του Λοντίγκιν σε μακρινό σουτ του Χιμένες και δεν λάθεψε προ κενής εστίας, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα και γέρνοντας την πλάστιγγα της πρόκρισης προς το μέρος των «αετών». Στην τελευταία φάση του αγώνα, μάλιστα, ο Ταλίσκα σημείωσε γκολ νίκης για την ομάδα του Βιτόρια, βάζοντας το «θαυμαστικό» στην πρόκριση της ομάδας του.

Συνθέσεις
Ζενίτ: Λοντίγκιν, Ανιούκοφ (58’ Σμολνίκοφ), Νέτο, Λόμπαρτς, Ζιρκόφ, Μαουρίσιο (82’ Γιουσούποφ), Βίτσελ, Ντάνι, Κοκόριν (58’ Σατόφ), Χουλκ, Τζιούμπα.
Μπενφίκα: Έντερσον, Σεμέδο, Σάμαρης, Λίντελοφ, Ελισέου, Φέισα, Σάντσες, Πίτσι (73’ Σάλβιο), Γκαϊτάν, Ζόνας (90+2’ Ταλίσκα), Μήτρογλου (67’ Χιμένες).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση