ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μάντσεστερ Σίτι-Ντιναμό: Δεν σκόραρε, αλλά πέρασε

Οι πολίτες πέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Την πρόκριση στους «8» του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της πέτυχε η Μάντσεστερ Σίτι, που έμεινε στο 0-0 με τη Ντιναμό Κιέβου, αλλά με το 3-1 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση.

Η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, μετά τη λευκή ισοπαλία με την Ντιναμό Κιέβου (0-0) σε ένα κάκιστο ματς, αλλά έχασε τους δύο βασικούς στόπερ της, που αποχώρησαν τραυματίες.

Επί της ουσίας η πρόκριση είχε κριθεί από το ματς στο Κίεβο και το «διπλό» της Σίτι (1-3) απέναντι στην Ντιναμό. Οι Ουκρανοί έψαχναν μία σειρά από... θαύματα για να συνεχίσουν στη διοργάνωση και οι «πολίτες» έπρεπε απλά να προστατέψουν το προβάδισμα που είχαν αποκτήσει και να κάνουν check in στην κλήρωση της Παρασκευής.

Αποτέλεσμα ήταν να γίνει ένα ματς με ελάχιστες καλές φάσεις. Ένα ματς που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να «κρατήσει» έναν ουδέτερο. Το γεγονός ότι μέχρι το 62' δεν υπήρχε σουτ στην εστία είναι άκρως ενδεικτικό και της εικόνας της αναμέτρησης! Η «Σίτι» δεν ήταν απειλητική, η Ντιναμό ήθελε αλλά δεν... μπορούσε και και ειδικά το πρώτο ημίχρονο δεν πρόσφερε ούτε μία στιγμή για... highlights.

Το μόνο που πρόσφερε ήταν «πονοκεφάλους» στον Μανουέλ Πελεγκρίνι, ο οποίος με την συμπλήρωση (περίπου) 25 λεπτών είδε τους δύο βασικούς στόπερ του να αποχωρούν με αναγκαστικές αλλαγές. Ο Κομπανί (ο οποίος στην τρέχουσα σεζόν έχει ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα με τραυματισμούς) στο 6' άφησε τη θέση του στον Μανγκαλά και στο 23' ο Μανγκαλά αντικαταστάθηκε από τον Ντεμικέλις. Οι απουσίες τους δεν στοίχισαν στους «πολίτες», δεδομένου ότι δεν απειλήθηκαν από την Ντιναμό Κιέβου, αλλά ίσως «πονέσουν» στα επόμενα ματς την αγγλική ομάδα. Το πρώτο μέρος έκλεισε με ένα σουτ του Αγκουέρο (36') το οποίο ήταν πολύ άστοχο.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο «ζωντανό», δεδομένου ότι η Μάντσεστερ Σίτι «ανέβηκε», αλλά και πάλι οι καλές φάσεις ήταν ελάχιστες. Στο 59' το σουτ του Αγκουέρο έφυγε παράλληλα με το τέρμα και στο 62' ήρθε η καλύτερη στιγμή στο ματς, με τον Νάβας να «σημαδεύει» το δοκάρι με το σουτ μέσα από την περιοχή.

Η «απάντηση» της Ντιναμό Κιέβου και συνάμα η καλύτερη στιγμή της στο ματς ήρθε στο 87'. Οι παίκτες των Ουκρανών άλλαξαν με πολύ ωραίο τρόπο την μπάλα, ο Μπουγιάλσκι βρέθηκε απέναντι στον Χαρτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Σίτι του είπε «όχι». Πριν, βέβαια, γίνει το σουτ από τον Μπουγιάλσκι οι παίκτες των φιλοξενούμενων διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι.

Το τέλος του ματς βρήκε την Σίτι να προκρίνεται στα προημιτελικά του Champions League, την Ντιναμό Κιέβου να φεύγει «όρθια» και τους φίλους των «πολιτών» (και όχι μόνο) να έχουν παρακολουθήσει ένα από τα χειρότερα ματς στο φετινό Champions League.

Μάντσεστερ Σίτι (Μ. Πελεγκρίνι): Χαρτ, Κομπανί (6' Μανγκαλά), Ζαμπαλέτα, Φερνάντο, Αγουέρο, Χεσούς Νάβας, Σίλβα (79' Στέρλινγκ), Κλισί, Φερναντίνιο, Οταμέντι (24' Ντεμικέλις), Τουρέ

Ντιναμό Κιέβου (Σ. Ρεμπρόφ): Σοβκόβσκι, Βελόσο, Αντούνες, Ντράγκοβιτς, Γιαρμολένκο, Γκαρμάς (64' Σίντορτσουκ), Γκούσεβ (62' Γιακοβένγκο), Βίντα, Μπουγιάλσκι, Κατσερίντι, Τεόντορτσικ (46' Γκονζάλες)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση