ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΣΖ-Μαν. Σίτι 2-2: Ματσάρα στην Γαλλία

Ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό άφησαν οι δύο ομάδες

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Στα Eastlands και στο «Έτιχαντ», καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι, μετά το μεταξύ τους ισόπαλο 2-2 του «Παρκ ντε Πρενς», που αφήνει τα πάντα ανοικτά αναφορικά με το ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League. Οι «Πολίτες» κατάφεραν να μείνουν όρθιοι απέναντι στους εξαιρετικούς επιθετικά Γάλλους και έχουν ένα, θεωρητικό, προβάδισμα, ενόψει του επαναληπτικού στην έδρα τους, όμως η Παρί έχει αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά και εκτός έδρας, όπως φάνηκε και την περσινή σεζόν, όταν, σε μία αντίστοιχη περίπτωση, πήρε την πρόκριση μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ», επί της Τσέλσι.

Η Παρί Σεν Ζερμέν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να δείξει από το ξεκίνημα ποιος είναι το «αφεντικό» της αναμέτρησης, ζήτησε πέναλτι στο 7’, σε ανατροπή του Ματουιντί από τον Μανγκαλά και τελικά το πήρε στο 14’, όταν και ο Νταβίντ Λουίζ έπεσε πάνω στο πόδι του Σανιά, «κερδίζοντας» την εσχάτη των ποινών. Την μπάλα έστησε στα 11 βήματα ο σπεσιαλίστας Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, όμως ο Χαρτ τον «ψάρεψε», πέφτοντας εξαιρετικά στην δεξιά του γωνία, βγάζοντας το κτύπημα του Σουηδού, με την Παρί να χάνει την τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Παρά το άστοχο πέναλτι, οι Γάλλοι δεν σταμάτησαν λεπτό να πιέζουν και στο 24’ έφτασαν για ακόμα μία φορά κοντά στο γκολ, όταν και ο Ζλάταν βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Σίτι και απέναντι από τον Χαρτ, όμως το πλασέ του ήταν κακό, με τον Σουηδό να χάνει δεύτερη απίστευτη ευκαιρία, πράγμα σπάνιο για την κλάση του.

Έτσι, όπως γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, η μπάλα… τιμώρησε τους γηπεδούχους. Ήταν το 38ο λεπτό, χρονικό σημείο στο οποίο η Σίτι… πάγωσε το «Παρκ ντε Πρενς», όταν και ο Φερναντίνιο τροφοδότησε τον Ντε Μπρούιν, με τον Βέλγο να νικά, αρχικά τον Λουίζ και στην συνέχεια τον Τραπ, πετυχαίνοντας το 0-1.

Τρία λεπτά αργότερα, όμως, η τύχη… έκλεισε το μάτι στους Παριζιάνους. 41ο λεπτό και ο Χαρτ δίνει την μπάλα στον Φερνάντο, με τον Βραζιλιάνο να κάνει ένα απίστευτο λάθος, σημαδεύοντας τον.. Ζλάταν, με την κόντρα στο πόδι του Σουηδού να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα και τον Ιμπραΐμοβιτς, αφού έχει χάσει τα εύκολα, να βάζει το… απίστευτο!

Μάλιστα, οι πρωταθλητές Γαλλίας θα μπορούσαν ακόμα και να πάρουν το προβάδισμα πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, όταν και ο Ματουιντί βγήκε στην κόντρα, με τον Γάλλο να έχει δύο επιλογές, να τελειώσει μόνος του την φάση, ή να δώσει την μπάλα στον Καβάνι για να μπει με αυτήν στα δίκτυα, τον ίδιο, όμως, να κάνει κάτι το… ενδιάμεσο, σπαταλώντας μία απίστευτη ευκαιρία.

Τελικά, η ανατροπή από πλευράς Παρί ήρθε στο 59’, όταν και μετά από προσπάθεια του Καβάνι και αρχική επέμβαση του Χαρτ, η μπάλα στρώθηκε στον Ραμπιό, που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να την σπρώξει στα δίκτυα, για το 2-1.

Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι… άγγιξαν και ένα τρίτο τέρμα, όμως η κεφαλιά του Ιμπραΐμοβιτς σταμάτησε στην συμβολή των δοκών του Χαρτ, ενώ στην επαναφορά, ο Καβάνι με ψαλίδι την έστειλε πάνω από τα δοκάρια.

Έτσι, αντί να γίνει το 3-1,  είχαμε το 2-2, 10 λεπτά αργότερα. Ό, τι στέρησε η τύχη στους Άγγλους, στην φάση του 41’, τους το έδωσε πίσω στο 72’, ‘όταν και και ο Φερναντίνιο με ένα «τζούφιο» σουτ και αφού η μπάλα άλλαξε πορεία πάνω στον Τιάγκο Σίλβα, άλλαξε πορεία, ξεγελώντας τον Τραπ, με την Σίτι να ισοφαρίζει σε 2-2.

Τίποτα δεν άλλαξε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, με την Σίτι να επιτυγχάνει τον στόχο της, φεύγοντας «όρθια» από το Παρίσι ενόψει ρεβάνς και την Παρί να καλείται να κάνει ότι και πέρσι, όταν, σε μία αντίστοιχη περίπτωση, πήγε μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και απέκλεισε την, τότε πρωταθλήτρια, Τσέλσι.

Παρί Σεν Ζερμέν: Τραπ, Οριέρ (78΄ Φαν ντερ Βιλ), Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λούιζ, Μάξουελ, Ραμπιό (78’ Μόουρα), Μότα, Ματουιντί, Ντι Μαρία, Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι.

Μάντσεστερ Σ.: Χαρτ, Σανιά, Οταμέντι, Μανγκαλά, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Νάβας, Σίλβα (88’ Μπονί), Ντε Μπρούιν (78’ Ντελφ), Αγκουέρο (93’ Αγκουέρο).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση