ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μαν. Σίτι-ΠΣΖ 1-0: Πρόκριση με Ντε Μπρούινε

Ο Βέλγος πέτυχε το γκολ που χάρισε την πρόκριση στους «πολίτες»

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Champions League εξασφάλισε η Μάντσεστερ Σίτι, που κέρδισε 1-0 την Παρί στη ρεβάνς (του 2-2) που έγινε στο Etihad το βράδι της Τρίτης (12/04). Σκόρερ για τους «πολίτες» με ένα εξαιρετικό σουτ στο Β' μέρος.

Το ματς

Μπορεί η ομάδα που ήθελε οπωσδήποτε το γκολ να ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά μόνο αυτό δεν φάνηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου 45λέπτου, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι μονοπώλησε στον τομέα των χαμένων ευκαιριών, με κυριότερο εκφραστή τον Σέρχιο Αγκουέρο που σε δύο περιπτώσεις είδε την μπάλα να περνά άουτ σε σουτ που επιχείρησε στο 23’ και στο 24’.

Ωστόσο, το ρεσιτάλ των άστοχων προσπαθειών του Αγκουέρο κορυφώθηκε στο 30’, καθώς ο Αργεντινός ανατράπηκε από τον Τραπ μέσα στην περιοχή, ο ρέφερι υπέδειξε το πέναλτι, αλλά η εκτέλεσή του ήταν πολύ κακή, με την μπάλα να περνά άουτ. Η μοναδική φορά που η Παρί Σεν Ζερμέν δήλωσε την επιθετική της παρουσία στον αγώνα ήταν στο 15’, με την απ’ ευθείας εκτέλεση του Ιμπραΐμοβιτς, αλλά ο Χαρτ ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 43’ ο Λοράν Μπλαν είδε ακόμα έναν παίκτη του από τη μεσαία γραμμή να τίθεται νοκ-άουτ, καθώς ο Μότα αποχώρησε με θλάση στον οπίσθιο μηριαίο και ο Γάλλος τεχνικός γύρισε το σχηματισμό της ομάδας του σε 4-3-3 με τους Τιάγκο Σίλβα και Οριέ να είναι τα σέντερ μπακ, δεξιά ο Βαν ντερ Βιλ, αριστερά ο Μάξουελ, Μαρκίνιος αμυντικό χαφ, Ντι Μαρία, Ραμπιό μπροστά από τον Βραζιλιάνο και Λούκας, Ιμπραΐμοβιτς και Καβάνι στην επιθετική τριπλέτα.

Στο β’ μέρος οι Γάλλοι αναγκάστηκαν να επιτεθούν με μεγαλύτερη τόλμη και στο 48’ έριξαν μια προειδοποιητική βολή με νέα εκτέλεση φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς, αλλά και πάλι ο Χαρτ απέκρουσε ενώ ο Άγγλος γκολκίπερ βρέθηκε και πάλι σε ετοιμότητα, όταν στο 65’ απομάκρυνε την μπάλα από την κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα σε κόρνερ του Λούκας Μόουρα.

Στο μεταξύ και πιο συγκεκριμένα στο 61’ ο Μαρκίνιος γύρισε στη θέση των σέντερ μπακ και ο Παστόρε πήρε τη θέση του Οριέ, με τον Λοράν Μπλαν να θέλει να δώσει πιο επιθετικό τόνο στην ομάδα. Εν μέρει τα κατάφερε, καθώς η Παρί έγινε πιο δημιουργική και ειδικότερα από τα πλάγια, αλλά η αμυντική γραμμή των γηπεδούχων βρισκόταν σε καλή μέρα απομακρύνοντας όλες τις επικίνδυνες σέντρες.

Όσο, λοιπόν, δεν έβαζε γκολ η Παρί, οι παίκτες του Μανουέλ Πελεγκρίνι κέρδιζαν αυτοπεποίθηση και μέτρα στο γήπεδο και φαινόταν πιο πιθανό να ανοίξουν εκείνοι το σκορ, όπερ και εγένετο στο 76’. Ο Ντε Μπρούινε έφερε πολύ όμορφα την μπάλα στο δεξί του πόδι, έκανε το πλασέ το οποίο δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης για τον Τραπ που απλά μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του.

Μαν. Σίτι (Ε. Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Οταμέντι, Μανγκαλά, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Νάβας, Σίλβα (87’ Ντελφ), Ντε Μπρούιν (84’ Τουρέ), Αγουέρο (92’ Ιχεανάτσο).
ΠΣΖ (Λ. Μπλαν): Τραπ, Οριέ (61’ Παστόρε), Τ. Σίλβα, Μαρκίνιος, Φαν Ντερ Βιλ, Μότα (43’ Λούκας), Ραμπιό, Μάξουελ, Ντι Μαρία, Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση