ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ατλέτικο-Μπαρτσελόνα 2-0: Θρίαμβος αλά Γαλλικά

Ο Γκριζμάν έκανε τη διαφορά για τους «ροχιμπλάνκος»

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Θριαμβευτική πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League πήρε η Ατλέτικο Μαδρίτης, που επικράτησε 2-0 της Μπαρτσελόνα και την πέταξε εκτός διοργάνωσης. Απαράδεκτη εμφάνιση για τους Μπλαουγκράνα, που διαμαρτύρονται, όμως, δικαίως για πέναλτι που δεν δόθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά φάουλ εκτός περιοχής. Δεν αποβλήθηκε στο 2-0 της Ατλέτικο ο Ινιέστα.

Το ματς

Η Ατλέτικο έδειξε εξ αρχής ότι ήθελε παραπάνω το παιχνίδι και στα πρώτα επτά λεπτά είχε τρεις καλές στιγμές. Αρχικά, στο 2’ ο Γκάμπι δεν κατάφερε με σουτ μέσα από την περιοχή να στείλει τη μπάλα εντός εστίας από πλεονεκτική θέση, ενώ ο Τερ Στέγκεν μπλόκαρε το σουτ του Καράσκο και την κεφαλιά του Γκριεζμάν.

Η Μπαρτσελόνα ήταν νωχελική, δεν μπορούσε με κανέναν τρόπο να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα της Ατλέτικο, οι Μέσι και Νεϊμάρ ήταν άφαντοι, ενώ ο Σουάρες πάλευε μόνος του με τα στόπερ της Ατλέτικο. Η ώρα περνούσε, οι φιλοξενούμενοι ήταν ανούσιοι και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κτυπήσουν με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Σαούλ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και δεξιά, έβγαλε εκπληκτική σέντρα με το εξωτερικό και ο Γκριεζμάν με πολύ ωραία κεφαλιά, νίκησε τον Τερ Στέγκεν και έβαλε… φωτιά στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Οι γηπεδούχοι ήταν άριστα στημένοι στο γήπεδο και έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι από άποψη τακτικής, ωστόσο δεν έπαιζαν ιδιαίτερα κλειστά αλλά «σφιχτά». Μάλιστα, όποτε έβρισκαν την κόντρα, δημιουργούσαν πονοκεφάλους στην άμυνα της Μπαρτσελόνα. Στο 53’, πάντως, η Ατλέτικο λίγο έλειψε να σκοράρει και δεύτερο τέρμα, ωστόσο η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Σαούλ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και οκτώ λεπτά αργότερα, το πλασέ του Γκριεζμάν μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Τερ Στέγκεν.

Η Μπαρτσελόνα έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει, ο Σουάρες με τον Ινιέστα ήταν οι μόνοι παίκτες που έδειχναν διάθεση και προσπαθούσαν περισσότερο από κάθε συμπαίκτη τους και έπειτα από τη συνεργασία των δύο στο 66’, το σουτ του Ουρουγουανού μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Όμπλακ. Στα τελευταία λεπτά, πάντως, το ματς πήρε φωτιά. Η Ατλέτικο κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ινιέστα μέσα στην περιοχή, που ήταν και αποβολή (ο Ριτσόλι έδωσε κίτρινη), ο Γκριεζμάν ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0 στο 88’.

Δύο λεπτά μετά, ο Ινιέστα προσπάθησε να σεντράρει, ο Γοδίν έκοψε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο Ριτσόλι υπέδειξε φάουλ αντί για πέναλτι. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Μέσι, που έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ και δεν άλλαξε το σκορ με το τελικό 2-0 να δίνει την πρόκριση στην Ατλέτικο.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε, 4-4-2): Όμπλακ, Χουανφράν, Γοδίν, Λούκας, Φελίπε Λουίς, Αουγκούστο, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο (74’ Τομάς), Γκριεζμάν.

Στον πάγκο: Μογιά, Χεσούς Γκάμες, Σάβιτς, Κρανεβιτερ, Κορέα, Βιέτο.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε, 4-3-3): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες (64’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Ράκιτιτς (64’ Αρντά), Νεϊμάρ, Σουάρες, Μέσι.

Στον πάγκο: Μπράβο, Ντάγκλας, Μπάρτρα, Μουνίρ, Αντριάνο.

Γήπεδο: Βιθέντε Καλντερόν

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση

X