ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ατλέτικο-Μπάγερν 1-0: Προβάδισμα με Σαούλ

Το εκπληκτικό γκολ του νεαρού Ισπανού χάρισε τη νίκη στους «ροχιμπλάνκος»

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Με μάτι να γυαλίζει και ατελείωτα τρεξίματα, η Ατλέτικο αποκόμισε προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Champions League, κερδίζοντας εντός έδρας 1-0 τη Μπάγερν. Ο Σαούλ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με ένα εξαιρετικό σλάλομ.
Το πρώτο σουτ του ημιτελικού στη Μαδρίτη ήταν στο 4ο λεπτό από τον Σαούλ Νίγκεθ και το πρώτο γκολ γενικά στην ημιτελική φάση του φετινού Champions League ήταν επίσης από τον ίδιο (0-0 μια μέρα πριν Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ).

Ο 21άχρονος Ισπανός μέσος έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια από δεξιά, απέφυγε εντυπωσιακά τους Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο και Αλάμπα, τον τελευταίο μέσα στην περιοχή και εν συνεχεία με ιδανικό αριστερό πλασέ νίκησε τον Μάνουελ Νόιερ, ανοίγοντας το σκορ για την Ατλέτικο στο 11' (στην ρίζα του δεξιού δοκαριού η μπάλα και μετά στα δίχτυα).

Αυτό μάλιστα ήταν το τρίτο φετινό γκολ του νεαρού άσου από το Έλτσε φέτος στην διοργάνωση, καθώς είχε σκοράρει με Αστάνα και Μπενφίκα στον όμιλο!

Στο 30' ο Νόιερ με το πόδι απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Γκριεζμάν, ενώ στο 40' ο Ντόουγκλας Κόστα πήρε κίτρινη κάρτα, καθώς ο Σαούλ Νίγκεθ και πάλι "χόρευε" τους Βαυαρούς από δεξιά και το φάουλ ήταν η μοναδική λύση για να τον σταματήσουν.

Η Μπάγερν στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πιο δυναμικά, κυκλοφόρησε λίγο καλύτερα την μπάλα, αλλά όταν πατούσε περιοχή υπήρχε πρόβλημα και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 54' με το μακρινό σουτ του Ντέιβιντ Αλάμπα, το οποίο "τράνταξε" το οριζόντιο δοκάρι του Γιαν Όμπλακ.

Ο Σλοβένος τερματοφύλακας στο 57' μπλόκαρε την μπάλα έπειτα από την "καρφωτή" κεφαλιά του Χάβι Μαρτίνεθ, ο οποίος είχε προωθηθεί για εκτέλεση κόρνερ και η άμυνα... τον έχασε, αλλά ο Όμπλακ ήταν εκεί που έπρεπε και μπλόκαρε με εξαιρετική κίνηση του σώματος.


Το σουτ του Λεβαντόβσκι εξουδετερώθηκε από τον Χοσέ Μαρία Χιμένες στο 64', στην πρώτη φορά που ο Πολωνός πήρε με αξιώσεις την μπάλα στην περιοχή, ενώ ο Γκουαρδιόλα εν συνεχεία πέρασε στο ματς τον Ριμπερί αντί του Κομάν που δεν βοήθησε και λίγα λεπτά αργότερα τον Τόμας Μίλερ αντί του Τιάγκο Αλκάνταρα (70').

Ο Ντόουγκλας Κόστα επιχείρησε να "κρεμάσει" τον Όμπλακ στο 71' και με την συμπλήρωση του 73ο λεπτού ο πορτιέρε των "ροχιμπλάνκος" απέκρουσε το σουτ του Αρτούρο Βιδάλ, ενώ στο 75' έχασε τρομερή ευκαιρία η Ατλέτικο με τον Φερνάντο Τόρες.

Από την πάσα του Γκριεζμάν ο Τόρες απέφυγε με φανταστική κίνηση τον Αλάμπα από δεξιά μέσα στη περιοχή, πλάσαρε με το εξωτερικό τον Νόιερ στην απέναντι γωνία και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Μοναδική στιγμή, παραλίγο να σκοράρει ο Ισπανός στράικερ για έκτο σερί ματς!

Οι συνθέσεις:

Ατλέτικο (Ν. Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Χιμένεθ, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς, Φερνάντες, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ (85' Παρτέι), Γκριεζμάν, Τόρες

Μπάγερν (Π. Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Λαμ, Χάβι Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Μπερνάτ (77' Μπενάτια), Τσάβι Αλόνσο, Κόστα, Τιάγκο (70' Μίλερ), Βιδάλ, Κομάν (64' Ριμπερί), Λεβαντόφσκι

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση

X