ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0: «Βασίλισσα» για κούπα

Οι Μαδριλένοι θα διεκδικήσουν την 11η κούπα της ιστορίας τους

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Το 11ο Champions League/Κύπελλο Πρωταθλητριών θα διεκδικήσει η Ρεάλ στις 28 Μαΐου στο Μιλάνο. Η «βασίλισσα» νίκησε 1-0 τη Μάντσεστερ Σίτι και προκρίθηκε στον τελικό, τον 14ο στην ιστορία της στη διοργάνωση.

Δύο χρόνια και 4 ημέρες μετά η Ρεάλ θα αντιμετωπίσει ξανά στον τελικό την Ατλέτικο. Στις 24 Μαΐου 2014, στη Λισσαβόνα οι «μερένχες» ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις τους «κολτσονέρος» και στην παράταση νίκησαν 4-1, κατακτώντας το τρόπαιο για 10η φορά. Φέτος, στο «Σαν Σίρο» του Μιλάνου η Ρεάλ θα διεκδικήσει το 11ο και 5ο από τότε, που μετονομάστηκε σε Champions League και η Ατλέτικο το πρώτο.

Στα πρώτα 35 λεπτά η «βασίλισσα» κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Ό,τι ζήτησε ο Ζινεντίν Ζιντάν από τους παίκτες του έγινε σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Δεν δημιούργησαν τις πολλές ευκαιρίες, πλην του γκολ φυσικά, αλλά είχαν τον πλήρη έλεγχο. Ο Ίσκο και ο Μόντριτς… αλώνιζαν στη μεσαία γραμμή. Ειδικά ο Κροάτης έτρεχε, έκοβε, μοίραζε μπάλα, όπως κι ο Καρβαχάλ από τη δεξιά πτέρυγα. Οι δύο τους ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα της Μαδρίτης.

Ο ακραίος μπακ έφυγε τρεις φορές από τον Κλισί στο πρώτο εικοσάλεπτο. Στο 13’ έβγαλε σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Ρονάλντο έφυγε άουτ, στο 16’ η σέντρα του κόπηκε από τους αμυντικούς και στο 20’ με κάθετη πάσα βρήκε τον Μπέιλ και ο Ουαλός από πλάγια δεξιά με διαγώνιο σουτ, που βρήκε και στον Φερνάντο, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Χαρτ, γράφοντας το 1-0.

Όταν ο Πελεγκρίνι πήρε χαμπάρι τι γινόταν ζήτησε, όπως κι έγινε, από τον Κλισί να είναι πιο προσεκτικός. Τότε, όμως, ανέλαβε δράση ο Μαρσέλο από την αριστερή πτέρυγα, ενώ εναλλάσσονταν στα άκρα της επίθεσης ο Μπέιλ με τον Χεσέ, γεγονός που δημιούργησε έξτρα προβλήματα στην αγγλική άμυνα.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε κι ο τραυματισμός του Κομπανί στο 8’, που εγκατέλειψε τον αγώνα και προκάλεσε αναστάτωση στη Σίτι. Ο αντικαταστάτης του στο κέντρο της άμυνας, Μανγκαλά δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη.

Στο 24’ έχασε τον Ρονάλντο αλλά ο Πορτογάλος επιχείρησε βιαστικά το σουτ κι αστόχησε. Στο 36’ ακυρώθηκε, σωστά, γκολ της Ρεάλ, αφού ο Πέπε ήταν εκτεθειμένος τη στιγμή που γύρισε την μπάλα στον σκόρερ Ράμος. Στο 39’ ο Μόντριτς με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Μαρσέλο, αλλά η σέντρα του Βραζιλιάνου ήταν άστοχη. Σουτ του Μπέιλ στο 43’ μπλόκαρε ο Χάρτ.

Μετά το 35’ η Σίτι ισορρόπησε κάπως το ματς. Ως τότε οι παίκτες της ζήτημα να άλλαξαν δύο φορές τρίτη μπαλιά. Μπήκε φοβισμένη στο «Μπερναμπέου» με το σύνολο της ομάδας να βρίσκεται πίσω από την μπάλα στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου.

Η μοναδική, αλλά πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους «πολίτες» ήρθε στο 44’. Ο Ντε Μπρούινε δικαιολήγησε για πρώτη φορά την παρουσία του στο χορτάρι, βρίσκοντας τον Φερναντίνιο κι ο Βραζιλιάνος με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού.

Το ματς ζωήρεψε στο δεύτερο 45λεπτο, αφού ανέβηκε κάπως η Σίτι, με τους παίκτες της να πηγαίνουν πλέον πιο δυνατά στη μπάλα, όχι πως δημιούργησαν τις μεγάλες φάσεις. Αντίθετα, η Ρεάλ ζήτησε πιο ένοντα το δεύτερο γκολ. Στο 50’ από την λόμπα του Μπέιλ ο Ρονάλντο έφυγε από τον Οταμέντι, όμως το πλασέ του ήταν άψυχο. Ένα λεπτό μετά, από την κάθετη πάσα του Καρβαχάλ αστόχησε ο Χεσέ.

Οι Μαδριλένοι είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν το ματς στο 52’, όταν ο Μπέιλ έβγαλε μόνο του τον Μόντριτς με τον Χαρτ, αλλά ο Άγγλος κίπερ νίκησε στο τετ α α τετ τον Κροάτη μέσο. Στο 55’ από τη σέντρα του Καρβαχάλ ο Ρονάλντο έπιασε την κεφαλιά. που μπλόκαρε ο Χαρτ. Στο 64’ από τη σέντρα του Κρόοζ ο Μπέιλ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Πελεγκρίνι θέλησε να κάνει πιο επιθετική τη Σίτι με την είσοδο του Στέρλινγκ, στη θέση του αρνητικού και προερχόμενου από τραυματισμό Τουρέ, αλλά και του τρεχαλατζή κι έχοντος άγνοια κινδύνου Ιενάτσο.

Στο 85’ ο Λούκας Βάθκεθ… τσάκισε τον Στέρλινγκ και τη γλίτωσε με κίτρινη κάρτα από τον Νταμίρ Σκόμινα. Το φάουλ εκτέλεσε ελάχιστα άουτ ο Ντε Μπρούινε, στην πρώτη απειλητική ενέργεια των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 89′ το ξαφνικό σουτ του εξαφανισμένου σε όλο το παιχνίδι Αγκουέρο, έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία του Κέιλορ Νάβας.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς (88′ Κόβατσιτς), Κρόοζ, Ίσκο (66’ Χάμες Ροντρίγκες), Μπέιλ, Ρονάλντο, Χεσέ (56’ Λούκας Βάθκεθ).

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σανιά, Οταμέντι, Κομπανί (10’ λ. τρ. Μανγκαλά), Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Χεσούς Νάβας (69’ Ιενάτσο), Τουρέ (61’ Στέρλινγκ), Ντε Μπρούινε, Αγκουέρο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση