ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρεάλ - Ατλέτικο 1-1 (5-3 πεν.): «Βασίλισσα» ξανά

Η ομάδα του Ζιντάν νίκησε την Ατλέτικο στα πέναλτι με 5-3

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης! Η «Βασίλισσα» επικράτησε με 5-3 επί της Ατλέτικο στη διαδικασία των πέναλτι (κανονική διάρκεια και παράταση 1-1) και πανηγυρίζει το 11ο τρόπαιο της ιστορίας της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι «μερένχες» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και αφού απείλησαν με τον Κασεμίρο στο 6’, είδαν τον «λυτρωτή» στον τελικό του 2014, Σέρχιο Ράμος, να τους δίνει το προβάδισμα. Η υπεροχή της ομάδας του Ζινεντίν Ζιντάν συνεχίστηκε χωρίς όμως να μετουσιώνεται σε ευκαιρίες, ενώ όσο περνούσε ο χρόνος η Ατλέτικο ισορροπούσε τον αγώνα. Στα τελευταία στάδια του ημιχρόνου προσπάθησε να γίνει απειλητική, όμως κανένα από τα τρία σουτ του Γκριζμάν (σε 34’, 39’ και 43’) δεν ανησύχησε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Νάβας.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ατλέτικο να φέρει το παιχνίδι στα ίσα βρέθηκε στο τρίτο λεπτό του δεύτερου μέρους, όταν ο Τόρες κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Πέπε. Ο Γκριζμάν ανέλαβε την εκτέλεση, όμως έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι πετώντας την ευκαιρία στα σκουπίδια. Μετά από ένα 25λεπτο υπεροχής των «ροχιμπλάνκος» η Ρεάλ ανέβασε στροφές και στο 70’ ο Μπενζεμά βγήκε απέναντι από τον Όμπλακ, όμως ο Σλοβένος δεν του επέτεψε να σκοράρει. Οκτώ λεπτά αργότερα οι Ρονάλντο και Μπέιλ έχασαν ανεπανάληπτη διπλή ευκαιρία να «καθαρίσουν» το παιχνίδι και στο 79’ ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε ξανά, με τον Καράσκο να σκοράρει με εξ επαφής προβολή και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα, οδηγώντας το στην παράταση.

Στο έξτρα μισάωρο δεν καταγράφηκε κάποια πολύ σπουδαία φάση, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να οδηγηθεί στα πέναλτι. Ο Χουανφράν φάνηκε μοιραίος για την Ατλέτικο, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι στην τέταρτη εκτέλεση. Ουδείς από τους «μερένχες» αστόχησε, με αποτέλεσμα η «Βασίλισσα» να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης για 11η φορά στην ιστορία της.

Εντεκάδες
Ρεάλ (Ζ. Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ (52’ Ντανίλο), Πέπε,Ράμος, Μαρσέλο, Κρόος (72’ Ίσκο), Μόντριτς, Κασεμίρο, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (77’ Βάθκεθ).
Ατλέτικο (Ντ. Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γοδίν, Λουίς (109’ Ερνάντεθ), Σαούλ, Γκάμπι, Φερνάντες (46’ Καράσκο), Κόκε (116’ Παρτέι), Γκριζμάν, Τόρες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση

X