ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τσάμπιονς Λιγκ: Συνέχεια με εννιά αγώνες

Η αναμέτρηση Μάντσεστερ Σίτι-Γκλάντμπαχ έχει προγραμματιστεί για απόψε

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Το μεγάλο ταξίδι του Champions League ξεκίνησε χθες και φυσικά το θέαμα που επεφύλασσε αλλά και τα συναισθήματα που προκάλεσε ήταν πολλά. Ωστόσο, ήταν μόνο το έναυσμα για μια δύσκολη σεζόν που μόλις ξεκίνησε για τα ευρωπαϊκά κλαμπς.

Σήμερα, έχουμε το δεύτερο «πιάτο» του μενού, αλλά υπάρχει το εξής οξύμωρο μιας και αντί για οκτώ αγώνες, ως είθισται σε αυτή τη φάση, σήμερα θα διεξαχθούν εννιά. Ο λόγος; Η αναβολή της χθεσινής αναμέτρησης Μάντσεστερ Σίτι-Γκλάντμπαχ λόγω δυνατής βροχής που έχει προγραμματιστεί για απόψε.

Και το αποψινό πρόγραμμα, φυσικά, γεμάτο από σημαντικούς αγώνες, που δεν διατίθενται για εύκολες προβλέψεις και αναμένεται, ως επί το πλείστον, να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον.

5ος Όμιλος

Μπάγερ Λεβερκούζεν εναντίον ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το πρώτο ζευγάρι του 5ου ομίλου με αυτό που ξεχωρίζει από τη συγκεκριμένη κόντρα να είναι το γεγονός πως η Λεβερκούζεν έχει να ηττηθεί στην έδρα της σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση από το 2014, ενώ η τελευταία φορά που αντιμετώπισε ρώσικη ομάδα ήταν το 2014-15, όταν βρήκε στο δρόμο της τη Ζενίτ.

Οι Γερμανοί θα παραταχθούν εξαρχής με γνώμονα τη νίκη στην έδρα τους, ενώ οι Ρώσοι σίγουρα θα αποτελέσουν «σκληρό» καρύδι.

Η άλλη αναμέτρηση βρίσκει την Τότεναμ να έρχεται αντιμέτωπη με την Μονακό σε ένα άκρως ενδιαφέρον σταύρωμα, μιας και κοντράρονται δυο διαφορετικές ποδοσφαιρικές σχολές.

Από τη μία ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο θα επιδιώξει να καταστρώσει ένα πλάνο που θα καταδεικνύει τις επιθετικές αρετές της ομάδας του, ενώ ο Πορτογάλος Λεάντρο Ζαρντίμ θα προσπαθήσει να αποσπάσει με κάθε δυνατό μέσο το καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα του. Θέαμα ουσία ή και τα δύο μαζί;

Μπάγερ Λεβερκούζεν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας(21:45 OTE Sport 7)
Τότεναμ-Μονακό(21:45 OTE Sport 4)

6ος Όμιλος

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να διατηρήσει τον τίτλο της, πράγμα σαφώς δύσκολο για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Σήμερα, αναμετράται με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με στόχο όχι μόνο τη νίκη, αλλά και την παραγωγή θεάματος, κάτι που θα αποτελέσει ορόσημο για τη συνέχεια.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν επιχείρησε φέτος να φτιάξει μια καινούργια ομάδα, αντίθετα προσπάθησε να εντάξει σταδιακά στο σύνολο νέους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, κάποιοι εκ των οποίων προερχόμενοι από τις ακαδημίες.

Από την άλλη οι Πορτογάλοι, έχουν έναν σκόπελο να διαβούν αφού το να αγωνίζεσαι στην έδρα της Ρεάλ συνιστά από μόνο του μια αποστολή πολύ δύσκολη, πόσο μάλλον όταν οι «μερένχες» βρίσκονται σε φόρμα.

Ο δεύτερος αγώνας του ομίλου είναι αυτός της Λέγκια Βαρσοβίας με τη Ντόρτμουντ, με τους Γερμανούς να αποτελούν τον κακό δαίμονα της πολωνικής ομάδας, αφού σε οκτώ προσπάθειες κόντρα σε γερμανικές ομάδες η Λέγκια δεν κατόρθωσε να επιβληθεί.

Στην αντίπερα όχθη, η Ντόρτμουντ επιστρέφει δριμύτερη στο Champions League και θέλει να πρωταγωνιστήσει, αρχής γενομένης από το αποψινό παιχνίδι, όπου οι Βεστφαλοί δεν θα επηρεαστούν από το κλίμα ή την καυτή ατμόσφαιρα, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσουν να κυριαρχήσουν από την αρχή.

Ρεάλ Μαδρίτης-Σπόρτινγκ Λισαβόνας(21:45 OTE Sport 3)
Λέγκια Βαρσοβίας-Ντόρτμουντ(21:45 OTE Sport 5)

7ος Όμιλος

Στον όμιλο αυτό βρίσκεται η Λέστερ οπότε εξαρχής το ενδιαφέρον θα στραφεί πάνω της, αφού όλοι αγωνιούν να δουν την πρωταθλήτρια-αποκάλυψη της Αγγλίας να αγωνίζεται στα αστέρια του Champions League. Σήμερα, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κλαμπ Μπριζ και ευελπιστεί να ξεκινήσει με το δεξί.

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι πέρυσι έδειξε πως γνωρίζει να πάρει αυτό που θέλει με καλό ποδόσφαιρο πολλές φορές, ωστόσο μένει να φανεί αν μπορεί να το κάνει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιταλός κόουτς έχει κάτσει στην άκρη του πάγκου έξι διαφορετικών ομάδων στο Champions League.

Από την άλλη, οι Βέλγοι επανέρχονται στην κορυφαία διοργάνωση με μια δύσκολη αποστολή, προσδοκώντας σε κάτι θετικό, με το άγχος της Λέστερ ελέω πρεμιέρας, ίσως να λειτουργήσει υπέρ τους.

Στην έτερη αναμέτρηση η Πόρτο υποδέχεται την Κοπεγχάγη, σε μια διαφαινόμενη βατή για τους Ίβηρες υπόθεση, γεγονός που θα αποδεχθεί ή θα διαψευσθεί φυσικά εντός αγωνιστικού χώρου. Σίγουρα, οι «δράκοι» θα παρουσιάσουν από τη σέντρα κιόλας ένα επιθετικό πρόσωπο, ώστε να οδηγηθούν το συντομότερο δυνατό στην πολυπόθητη νίκη.

Κλαμπ Μπριζ-Λέστερ(21:45 OTE Sport 6)
Πόρτο-Κοπεγχάγη(21:45 OTE Sport 8)

8ος Όμιλος

Καταλήγοντας το πρόγραμμα κλείνει με την αναμέτρηση Λιόν-Ντινάμο Ζάγκρεμπ, με το ματς να μην διατίθεται για ιδιαίτερες προβλέψεις, αφού τα πάντα είναι ανοιχτά. Η Λιόν αντιμετωπίζει προβλήματα στις εντός έδρας αναμετρήσεις, μιας και την περσινή σεζόν ηττήθηκε τρεις φορές στη φάση των ομίλων σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ωστόσο, μην λησμονούμε, πως κόντρα στους Κροάτες οι Γάλλοι έχουν πετύχει τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη με το πολυσυζητημένο 7-1 τη σεζόν 2011-12.

Τέλος, η αυλαία για την πρώτη αγωνιστική κλείνει, ίσως, με την πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της βραδιάς. Η Γιουβέντους διασταυρώνει τα ξίφη της με τη Σεβίλλη και θέλει να αποδείξει από την πρώτη κιόλας κούρσα πως είναι ένα εκ των φαβορί της διοργάνωσης.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας έχουν ενισχυθεί στο έπακρο και σίγουρα αποτελούν ένα σύνολο που αποτελεί φόβητρο για τις αντίπαλες ομάδες. Από την άλλη, η Σεβίλλη-η ομάδα που έχει συνδέσει το όνομά της με το Europa League-κολυμπά ακόμη σε αχαρτογράφητα νερά, μετά την Έμερι-εποχή.

Μπορούν οι Ανδαλουσιάνοι να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη; Η συνέχεια το βράδυ.

Λιόν-Ντινάμο Ζάγκρεμπ(23:45 μαγνητοσκόπηση OTE Sport 3)
Γιουβέντους-Σεβίλλη(21:45 ΕΡΤ 1, OTE Sport 2)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση