ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τσάμπιονς Λιγκ: Σπουδαία νίκη με δέκα για τη Γιούβε

Όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Παρότι έπαιξε για περισσότερα από 35 λεπτά με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Λεμινά, η Γιουβέντους επικράτησε με 1-0 επί της Λιόν εκτός έδρας και διατήρησε την πρωτιά του ομίλου (μαζί με τη Σεβίλλη) μετά το πέρας της τρίτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκπληκτική εμφάνιση από τον Μπουφόν που έπιασε ό,τι πήγε προς την εστία του συμπεριλαμβανομένου και ενός πέναλτι, κρατώντας το μηδέν μέχρι να έρθει ο «πύραυλος» του Κολομβιανού.

Η «μεγάλη κυρία» είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος του αγώνα και έχοντας ως εκφραστές των καλύτερων επιθετικών της στιγμών τους Μπονούτσι και Ιγουαΐν, απείλησε σημαντικά την εστία του Λόπες σε τέσσερις περιπτώσεις. Η κόντρα στον Κεντίρα και η αστοχία για λίγα εκατοστά, ωστόσο, δεν επέτρεψαν στον Ιταλό στόπερ να χριστεί σκόρερ σε 8’ και 45+1’, ενώ ο Πορτογάλος τερματοφύλακας σταμάτησε τον Αργεντινό φορ σε 24’ και 43’. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου, πάντως, χάθηκε από τους γηπεδούχους, όταν στο 35’ ο Μπουφόν απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Λακαζέτ.

Ο αρχηγός των «μπιανκονέρι» έκανε επίδειξη των αντανακλαστικών του και στο 50’, αποκρούοντας εκπληκτικά το σουτ του Φεκίρ προτού η Λιόν αποκτήσει πλεονέκτημα στο 54’ εξαιτίας της αποβολής του Λεμινά με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Εκμεταλλευόμενη την αριθμητική υπεροχή της η Λιόν κράτησε περισσότερο τη μπάλα σε σχέση με το πρώτο μέρος και αφού είδε τον Λόπες να σταματά τον Ιγουαΐν σε προσπάθειά του να τον περάσει σε τετ-α-τετ, βρέθηκε ξανά κοντά στο γκολ στο 71’ όμως ο Μπουφόν έσωσε ξανά την εστία του σε κεφαλιά του Τολισό. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η φάση που έκρινε το ματς και διαδραματίστηκε στην απέναντι εστία, με τον Χουάν Κουαδράδο να νικά με φοβερό σουτ τον Λόπες και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του.

Συνθέσεις
Λιόν: Λόπες, Γιανγκά-Μπιουά (82’ Γκεζάλ), ΕνΚουλού, Ντακαμπί, Ράφαελ, Μορέλ, Γκοναλόν, Τολισό, Ντάρντερ (65’ Φερί), Φεκίρ, Λακαζέτ (72’ Κορνέ).
Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Εβρά, Άλβες (84’ Μπενατιά), Σάντρο, Λεμινά, Κεντίρα (75’ Στουράρο), Πιάνιτς, Ντιμπάλα (69’ Κουαδράδο), Ιγουαΐν.

Στο δεύτερο ματς του ομίλου, η Σεβίλλη κατάφερε να αποδράσει με το διπλό από το Ζάγκρεμπ χάρη σε γκολ του Σαμίρ Νασρί.

Βαθμολογία
Γιουβέντους 7
Σεβίλλη 7
Λιόν 3
Ντιναμό 0

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα

5ος Όμιλος
Μπάγερν Λεβερκούζεν-Τότεναμ 0-0
ΤΣΚΑ Μόσχας-Μονακό 1-1 (34' Τραορέ - 87' Σίλβα)

6ος Όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης-Λέγκια 5-1 (16' Μπέιλ, 20' Γιονλόβιετς(αυτ.), 37' Ασενσιό, 68' Βάσκεζ, 84'Μοράτα - 22' Ράντοβιτς(πεν.))
Σπόρτινγκ-Ντόρτμουντ 1-2 (9' Ομπαμεγιάνγκ, 43' Βαϊγκλ - 67' Σέζαρ)

7ος Όμιλος
Κλαμπ Μπρούζ-Πόρτο 1-2 (12' Βόσεν - 68' Λαγούν, 90+3’ Σίλβα)
Λέστερ-Κοπεγχάγη 1-0 (40' Μάχρεζ)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση

X