ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τσάμπιονς Λιγκ: Μεγάλο διπλό για Γιουβέντους, πρόκριση για έξι

Έξι ομάδες έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στη φάση των «16»

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η Γιουβέντους σε ένα πολύ δραματικό αγώνα έκανε ανατροπή στην Ισπανία και έφυγε με την νίκη. Το τελικό σκορ, 3-1 δεν αντικατοπτρίζει σε κανένα σημείο την εικόνα των δύο ομάδων. Μετά και το αποψινό αποτέλεσμα η Γιούβε προκρίθηκε στην επόμενη φάση την στιγμή που η Σεβίλλη, που αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 36’, ίσως μπει σε περιπέτειες.

Γκολ, κόκκινη, πέναλτι, γκολ, ένταση

Σε ένα συναρπαστικό πρώτο ημίχρονο κυρίως λόγο της εξέλιξής του και όχι της μπάλα που παίχτηκε η Σεβίλλη και η Γιουβέντους πέτυχαν από ένα γκολ με τους Ανδαλουσιανούς να μένουν με 10 από το 36’. Με την έναρξη του αγώνα οι δύο ομάδες δεν είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους όμως η Σεβίλλη στην πρώτη φάση του αγώνα άνοιξε το σκορ στο 9’ μετά από μονοκόμματο σουτ του Παρέχα λίγο έξω από την περιοχή. Ακολούθως οι γηπεδούχοι πίεζαν για δεύτερο γκολ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Από την πλευρά της η Γιουβέντους απείλησε ελάχιστα με δύο καλά σουτ αρχικά του Μάντζουκιτς στο 27’ και έπειτα του Κεντίρα στο 35’. Στο 36’ ήρθε η φάση που άλλαξε το ισοζύγιο αφού ο Βάσκεζ που ήταν κιτρινισμένος από το 31’ έκανε μια απερίσκεπτη ενέργεια και ένα αχρείαστο φάουλ και δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη και την αποβολή. Η ισοφάριση ήρθε στις καθυστερήσεις με μια φάση που θα συζητηθεί πολύ. Συγκεκριμένα ο 5ος διαιτητής μετά από εκτέλεση κόρνερ και πέσιμο του Μπονούτσι είδε παράβαση και είπε στον Κλάτενμπεργκ να δώσει την παράβαση. Ο Μαρκίσιο δεν αστόχησε και έκανε το 1-1 εν μέσω έντονων διαμαρτυριών του Σαμπαόλι που ήταν έξαλλος με τους διαιτητές. Το ημίχρον έληξε με πολλά νεύρα και ένταση.

Απόλυτο μηδέν…μέχρι το 84’

Το δεύτερο ημίχρονο δεν μας επιφύλασσε τίποτα απολύτως μέχρι το 84, αφού οι δύο ομάδες και ιδίως η Γιουβέντους που είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα αδυνατούσε να επιτεθεί σωστά. Ήταν μάλιστα τόσο βαρετό το β’ ημίχρονο που το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του ήταν αποβολή του έξαλλου, από την ώρα του πέναλτι, προπονητή της Σεβίλλης. Παρόλα αυτά η τύχη τελικά χαμογέλασε στους Ιταλούς που στο 84’ έκαναν το 2-1 με τον Μπονούτσι. Συγκεκριμένα στο ο Ιταλός έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή με το αριστερό, η μπάλα κάπου κτύπησε και πήρε πορεία προς τα δίκτυα του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Η Σεβίλλη προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά δίχως αποτέλεσμα, μάλιστα η Γιουβέντους σε μια αντεπίθεση έκανε το 3-1 με τον Μάντζουκιτς στο 94’. Έτσι η Γιουβέντους πήρε μια ανέλπιστη νίκη που εκτός από την πρόκριση στους «16» την ανεβάζει και στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αντιθέτως η Σεβίλλη αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική την Λυόν και ίσως μπει σε περιπέτειες αφού οι Γάλλοι νίκησαν την Δυναμό Ζάγκρεπ και αν νικήσουν τους Ισπανούς θα τους προσπεράσουν και θα τους στείλουν ξανά στο Europa League.

Πρόκριση για έξι

Έξι ομάδες έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στη φάση των «16». Πρόκειται για τις Λεβερκούζεν, Μονακό, Ντόρτμουντ, Ρεάλ, Λέστερ και Γιουβέντους.

Τα αποτελέσματα της βραδιάς:

ΤΣΣΚΑ-Λεβερκούζεν 1-1 (75' Νάτχο / 16' Βόλαντ)

Σεβίλλη - Γιουβέντους 1-3 (9' Παρέχα - 45' Μαρκίσιο, 84' Μπονούτσι, 93' Μάτζουκιτς)
Μονακό - Τότεναμ 2-1 (48' και 52' Σιντιπέ - 52' Κέιν)
Ντόρτμουντ - Λέγκια Βαρσοβίας 8-4 (17' και 18' Κακάβα, 20' Σαχίν, 29' Ντεμπελέ, 32', 52' και 93' Ρόις, 81' Πάσλακ - 10' και 24' Πρίγοβιτς, 57' Κούτσαρτσικ, 83' Νίκολιτς)
Σπόρτινγκ Λισ. - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (80' Σίλβα - 29' Βαράν, 87' Μπενζεμά)
Κοπεγχάγη - Πόρτο 0-0
Λέστερ - Μπριζ 2-1 (5' Οκαζάκι, 30' Μαχρέζ - 52' Ιζγκουέρδο)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Λυών 0-1 (72' Λακαζέτ)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση