ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπάγερν - Άρσεναλ 5-1: Βαυαρικό πάρτι

Έρμαιο στις ορέξεις της Μπάγερν η Άρσεναλ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Πελώρια νίκη της Μπάγερν επί της Άρσεναλ, η οποία την φέρνει με το ενάμισι πόδι στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιγνίδι άρχισε με την Μπάγερν να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να επιβληθεί επί της Άρσεναλ, της οποίας ο πρωταρχικός σκοπός της ήταν να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Η πρώτη καλή ευκαιρία σημειώθηκε στο 8’, όταν ο Οσπίνα απέκρουσε σταθερά το σουτ του Βιντάλ. Στο 11’, η Μπάγερν σκόραρε με τον Άριεν Ρόμπεν. Ο Ολλανδός έκανε την κλασική του κίνηση από αριστερά, συνέκλινε προς τα μέσα και με άπιαστο αριστερό σουτ στην πάνω γωνία του Οσπίνα «άνοιξε» το σκορ. Μετά το γκολ, οι Βαυαροί ήλεγχαν το παιχνίδι και έψαχναν τους τρόπους να πετύχουν και άλλο γκολ.  Στο 27’, η Άρσεναλ απείλησε για πρώτη φορά, όταν ο Οζίλ εκτέλεσε το φάουλ, όμως ο Νόιερ απέκρουσε ασταθώς. Στο 30’ η Άρσεναλ ισοφάρισε με τον Σάντσες. Ο Χιλιανός εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Νόιερ στην εκτέλεση πέναλτι του. Προηγήθηκε η ανατροπή του Κοσιελνί από τον Λεβαντόφσκι εντός περιοχής. Η Μπάγερν απάντησε με μια κεφαλιά του Λεβαντόφσκι, η οποία κατέληξε άουτ. Στο 40’, το σουτ του Τσάκα μετά το γύρισμα του Τσαμπερλέιν αποκρούστηκε από τον Νόιερ. Η Μπάγερν απείλησε σε δύο περιπτώσεις λίγο πριν από την λήξη του ημιχρόνου με Λεβαντόφσκι και Χούμελς, οι κεφαλιές των οποίων κατέληξαν άουτ. Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Νόιερ απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Εζίλ. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και με αναγκαστική αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Κοσιελνί απεχώρησε αναγκαστικά από τον αγώνα και ο Γκάμπριελ Παουλίστα μπήκε στην θέση του. Η Μπάγερν προηγήθηκε ξανά στο σκορ στο 53’, όταν ο Λεβαντόφσκι εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Λαμ και με άπιαστη κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο γκολ των Βαυαρών.  Τρία λεπτά αργότερα, η Μπάγερν πέτυχε και τρίτο γκολ, όταν ο Τιάγκο εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Λεβαντόφσκι και με πλασέ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 3-1. Στο 61’ η Μπάγερν έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με Λεβαντόφσκι και Ρόμπεν, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Οσπίνα απέκρουσε σωτήρια την κεφαλιά του Μαρτίνεθ. Στο 63’, ο Τιάγκο πέτυχε το δεύτερο του προσωπικό του γκολ και το τέταρτο συνολικό των Βαυαρών. Στο 68’ ο Οσπίνα απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Βιντάλ, σ’ ένα «καταιγισμό» ευκαιριών για την ομάδα του Μονάχου. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι συνέχισε να είναι πιο πιεστική, επιζητώντας και άλλο γκολ, ενώ η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει. Το σκηνικό παρέμενε το ίδιο, με τον Κολομβιανό τερματοφύλακα της Άρσεναλ να αποκρούει την προσπάθεια του Οσπίνα στο 81’ και την προσπάθεια του Κόστα ένα λεπτό αργότερα. Στο 89’, η Μπάγερν ολοκλήρωσε τον θρίαμβο με τον Τόμας Μίλερ, ο οποίος με πλασέ εγραψε το τελικό 5-1 σ’ ένα ανεπανάληπτο θρίαμβο για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.

 Μπάγερν (Αντσελότι): Νόιερ, Λάμ, Χούμελς, Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Αλόνσο, Βιδάλ, Ρόμπεν (88' Ραφίνια), Τιάγκο, Κόστα (84' Κίμιχ), Λεβαντόφσκι (86' Μίλερ)

Άρσεναλ(Βενγκέρ): Οσπίνα, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί (48' Παουλίστα), Γκιπς, Τσάκα, Κοκλέν (76' Ζιρού), Όξλειντ-Τσάμπερλιν, Εζίλ, Ιβόμπι (66' Γουόλκοτ), Σάντσεθ 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση